Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stožer civilne zaštite OBŽ "Nećemo zatvarati sve što se može, život ide dalje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65678
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.03.2020. 11:15 
Naslov:  Stožer civilne zaštite OBŽ "Nećemo zatvarati sve što se može, život ide dalje"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u prostorijama Osječko-baranjske županije održana sjednica Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i nakon sjednice konferencija za medije gdje su javnosti iznijete najnovije informacije.

- Preporuka nacionalnog stožera je jasna – ne zaustavljajmo život. Potrebno je poduzeti sve mjere zaštite, smanjiti nepotrebna kretanja i kontakte. Važno je napomenuti i da su na području županije otvorene ambulante za pregled osoba koje sumnjaju na zarazu koronavirusom, ali se ne vrše testiranja. Testiranja se i dalje vrše u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević. Svi smo jednako odgovorni u ovoj situaciji i svi za sebe i druge možemo nešto učiniti kako bi ovu situaciju što prije i što kvalitetnije priveli kraju. Oko 13 sati ćemo donijeti paket mjera koje ćemo nakon toga priopćiti našim građanima – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Goran Ivanović i dodao kako ne treba širiti paniku jer sve informacije javnost dobiva na vrijeme i sve informacije koje dolaze iz Stožera su istinite i provjerene.

- Ministar zdravstva aktivirao je treću fazu koja za KBC Osijek znači da je od danas u hitnom pogonu i pregledava i operira samo hitne pacijente. KBC postaje respiratorni centar zadužen za pet slavonskih županija i liječit će pacijente koji trebaju potpomognuto disanje odnosno respiratore. Svi lakši bolesnici liječit će se u svojim bolnicama – rekao je doc. Dr. Željko Zubčić, ravnatelj KBC-a Osijek.

Odluka ministra koja se odnosi na mobilizaciju za KBC Osijek znači da će ako ne bude dovoljno stručnog kadra, liječnike moći „povući“ iz drugih bolnica.

Trenutno je u KBC-u Osijek sedam pacijenata pozitivnih na koronavirus, šest bez simptoma, a jedan s blažim simptomima. Djelatnici bolnice imaju zaštitnu opremu u dovoljnim količinama, a prema potrebi istu će dostavljati nacionalni Stožer civilne zaštite.

- Očekujemo uskoro proširiti mjesta za testiranje te da ćemo do idućeg tjedna imati mogućnost testiranja i u Osijeku – rekao je prof. dr. Domagoj Drenjančević iz KBC-a Osijek.

Područni carinski ured Osijek uz granični prijelaz Bajakovo uspostavio je još tri granična prijelaza i 24-satno carinjenje, to su Stara Gradiška, Slavonski Šamac i Erdut, rekao je Berislav Leko iz carinskog ureda Osijek te dodao da su mjere poduzete s ciljem bržeg protoka roba.

- Policija postupa s ciljem sprječavanja širenja zaraze i vrši nadzor nad osobama koje krše samoizolaciju. Tijekom jučerašnjeg dana dobili smo 7 dojava od kojih je jedna bila istinita i poduzeli smo prekršajne sankcije. Za vozače kamiona uspostavili smo karantenu na području Donjeg Miholjca – istaknuo je Ladislav Bece iz Policijske uprave Osječko-baranjske županije.

Da je situacija u potpunosti pod kontrolom potvrdio je Zvonko Grgec iz Civilne zaštite Osijek i dodao kako sve mjere koje se provode su u koordinaciji s nacionalnim stožerom.

- Sve kontakte sa zaraženim osobama stavili smo pod nadzori u samoizolaciju i nadam se da se zaraza neće širiti dalje, no ne znamo za osobe koje su možda potencijalni novi nositelji zaraze. Zavod za javno zdravstvo u ovom trenutku u samoizolaciji ima 435 osoba – rekao je dr. Karlo Kožul iz Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Nekoliko od novih 13 uzoraka koji su poslani na testiranje, istaknuo je dr. Kožul, povezani su s oboljelima, ali dio njih nije. Nalazi se očekuju kasno večeras.







Tekst: OBZ.hr
Foto: Osijek031.com


Pročitajte i..
Osječki KBC odgađa sve kontrolne preglede, te prve preglede koji nisu hitni
OBŽ osigurala dodatne lokacije za pregled osoba pod sumnjom na zaraženost koronavirusom
U KBC-u Osijek nalazi se sedam osoba zaraženih koronavirusom
Korona virus u Osijeku: oboljelo još 5 osoba
Vlada RH donijela odluku: ograničavaju se cijene prehrambenih proizvoda, deterdženata, zaštitne odjeće
Još jedna osoba u Osijeku zaražena koronavirusom
Općina Ernestinovo do daljnjeg obustavlja rad sa strankama
Priopćenje Stožera civilne zaštite OBŽ
Korona virus u Osijeku: zaražen je bračni par
Još pet osoba oboljelo od koronavirusa u Hrvatskoj: dvoje u Osijeku
Grad Osijek poduzeo niz preventivnih mjera
Nema zaraženih korona virusom na području OBŽ-a
Hrvatska zatvara škole na dva tjedna!
Škole spremne i opremljene za uvođenje on-line nastave
Igor Rudan: "Hrvatska bi mogla postati "svjetski prvak" u borbi s COVID-19"
Srbija zatvorila nekoliko graničnih prijelaza s Hrvatskom
Danas na snagu stupa zabrana većih okupljanja u zatvorenim prostorima?
Na području OBŽ-a nema koronavirusa!
Još jedna osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom?
Osječka gimnazija Gaudeamus zbog koronavirusa uvodi internet nastavu za učenike
Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj!
Igor Rudan: "Strah zbog novog koronavirusa ne bi trebao biti veći od straha vožnje automobilom"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: