s Ambijentalna instalacija "SUPERBUBBLE" postaje superprepoznatljiv dio Kulturnog centra Osijek
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pon 26. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
19. Ljeto u Domu...
Vodostaj Dunava ...
uto 27. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
19. Ljeto u Domu...
Vodostaj Dunava ...
sri 28. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
Kino Urania [22....
CineStar Osijek ...
19. Ljeto u Domu...
Orahovica: Plesn...
čet 29. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
PRONI centar za ...
Muzej likovnih u...
19. Ljeto u Domu...
pet 30. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
Trodnevna manife...
19. Ljeto u Domu...
sub 31. 07. 2021.
Plesni klub &quo...
Trodnevna manife...
Membrain Festiva...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U srijedu, 30. lipnja 2021. godine s početkom u 19.00 sati, Kulturni centar Osijek postat će „stalni postav” ambijentalne instalacije „Superbubble” umjetnika Vladimira Freliha.

„Superbubble“ je umjetnička intervencija osmišljena upravo za prostor foajea Kulturnog centra Osijek kojom on na duži period postaje oprostorena slika, ali i vizualno dojmljiv, nadasve jedinstven i Superprepoznatljiv background svih događanja koji će se ovdje odvijati.

U ideji i izvedbi rada – geometrijski pravilnih, kružnih, pastelno obojenih ploha u međusobnim preklapanjima boja, tonova i oblika, taktilno privlačne strukture – sadržan je zapravo i koncept institucionalne kritike: umjetničke i estetske vrijednosti prečesto se isključuju iz javne sfere, te se stoga ovim projektom daje poticaj usvajanju sveprisutnog trenda u europskim zemljama da javni prostori istovremeno postaju mjesta zadivljujućih ostvarenja suvremene umjetnosti, integriranih u same arhitektonske projekte za koje su zamišljeni.

Autor projekta i umjetničkog postava „Superbubble” je Vladimir Frelih, priznati suvremeni umjetnik, istaknuti predstavnik osječke likovne scene, profesor na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu, jedan od inicijatora i organizatora uspješnog projekta POPUP i prvi voditelj novoosnovane Galerije Knifer u Osijeku.

Ovom slikovnom intervencijom u prostor KC-a, autor Frelih ponovno pomiče granice umjetničkog izražavanja, na zadovoljstvo Kulturnog centra Osijek koji ovakvim i sličnim projektima nastoji biti snažan generator društvenog, kulturnog i umjetničkog razvoja suvremene vrste.

Kustosica projekta Ana-Marija Koljanin ujedno je i autorica inicijalnog koncepta, te povjesničarka umjetnosti od koje smo navikli na sjajno poznavanje i osjećaj za kvalitetne suvremene umjetničke koncepte koje je sa suradnicima u sklopu udruge M-art dovela na ove prostore.

Otvorenje ambijentalne instalacije „Superbubble” održava se u sklopu Osječkog ljeta kulture, u srijedu, 30. lipnja s početkom u 19.00 sati u foajeu Kulturnog centra Osijek, a otvorit će ju ravnatelj Kulturnog centra Ivan Kristijan Majić, autor Vladimir Frelih te kustosica Ana-Marija Koljanin.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje uz prethodnu najavu na [email protected]



 Stranica prilagođena ispisu




Odgaivačnica svetskih ...
Stenci Nemackog POMERA...
Iznajmljujemo vise kom...
Štenad na prodaju star...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:218

Registrirani online (): Nitko