Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 08. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
pon 09. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
uto 10. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
sri 11. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
čet 12. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
pet 13. 12. 2019.
Kino Urania: Rev...
Udruga KultAkt: ...
Božićni tramvaj ...
Advent u Osijeku...
Advent u Đakovu ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


[3.12.2019.] Inner Wheel klub Osijek, kao organizator prvoga osječkog koncerta poznatog i popularnog hrvatskog ansambla 4 TENORA, koji će se u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine, s početkom u 20 sati, održati u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana), ima dvije lijepe vijesti za one koji žele biti na ovom gala koncertu.

Naime, budući da su sve predviđene ulaznice rasprodane u pretprodaji, a i dalje postoji veliko zanimanje građana koji žele biti nazočni ovom velikom glazbenom događaju, organizator je odlučio, u dogovoru s upraviteljima dvorane, pustiti u prodaju ulaznice za 200 dodatnih sjedećih mjesta, što je i maksimalan broj s obzirom na kapacitet dvorane i sigurnosne uvjete koncerta.

Dodatne ulaznice se od danas (utorak, 3. prosinca) mogu, po cijeni od 100 kuna, kupiti na dva pretprodajna mjesta u gradu Osijeku: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19) svakog radnog dana (utorak, srijeda i četvrtak) od 8 do 15 sati te na blagajni kina Urania (Ulica Vjekoslava Hengla 1) svakoga dana od 17 do 21,30 sati, a i dalje se prodaju online, putem sustava Eventim. Osim toga, na sam dan koncerta (četvrtak, 5. prosinca) ulaznice će se – naravno, ako ih ostane – po istoj cijeni prodavati i u jednoj od kućica ispred glavnog ulaza u dvoranu Gradski vrt, i to od 18,30 sati do početka koncerta.

Također, premda je ovaj koncert već poseban sam po sebi, organizator je odlučio učiniti i korak više. Naime, koncert će imati i posebnu gošću, vokalnu solisticu. To je Kristina Owais, sjajna mlada sopranistica rođena u Osijeku, gdje je i završila Glazbenu školu Franje Kuhača, a nakon toga je magistrirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2016. godine. U zimskom semestru akademske godine 2017/18. upisuje usavršavanje na Kunstuniversitätu u Grazu, smjer Musiktheater. Ovim koncertom, uz njegovu primarnu humanitarnu namjenu, organizatorice iz Inner Wheel kluba Osijek žele darovitoj umjetnici pomoći da završi i zadnji semestar školovanja u Grazu. Kristina Owais ostvarila je već niz zapaženih uloga, a osječka publika već ju je imala prigodu čuti i vidjeti 2015. godine, kada je debitirala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku u ulozi Zerline u operi „Don Giovanni“ W. A. Mozarta.

Podsjetimo, koncert se održava u povodu Dana grada Osijeka u dobrotvorne svrhe. Ovaj put Klub namjerava pomoći Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u opremanju dodatnih prostora na njegovoj izmještenoj lokaciji u Briješću za prihvat novih korisnika poludnevnoga boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine. Centar „Ivan Štark“ je odgojno-obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju koji žive i djeluju u gradu Osijeku. Vrata dvorane bit će u četvrtak, 5. prosinca, otvorena za ulaz od 18,30 sati nadalje.


[21.10.2019.] Kao što je već poznato, poznati i iznimno popularni hrvatski ansambl 4 TENORA dana 5. prosinca 2019. godine, s početkom u 20 sati, prvi će put u svojoj karijeri gostovati u Osijeku, i to u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana), a prodaja ulaznica počinje u petak, 25. listopada 2019. godine.

Ulaznice će se moći kupiti na dva pretprodajna mjesta u gradu Osijeku: blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića (Trg bana Josipa Jelačića 19) svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 8 do 15 sati te na blagajni kina Urania (Ulica Vjekoslava Hengla 1) svakoga dana od 17 do 21,30 sati, a prodavat će se i online, putem sustava Eventim.

Cijene redovnih ulaznica (tribine i parter) u pretprodaji do 25. studenoga 2019. iznosit će 100 kuna, a nakon toga datuma cijena će biti 120 kuna. Osigurana su i VIP mjesta (prva tri reda u parteru) po cijeni od 150 kuna. Budući da je kapacitet sjedećih mjesta u maloj dvorani ograničen na 1400, a za ovaj ovaj koncert vlada veliko zanimanje u cijeloj regiji, molimo sve zainteresirane da što prije nabave svoju ulaznicu.

Podsjetimo, gala koncert ansambla 4 TENORA organizira Inner Wheel klub Osijek, i to u povodu Dana grada Osijeka u dobrotvorne svrhe. Ovaj put Klub namjerava pomoći Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u opremanju dodatnih prostora na njegovoj izmještenoj lokaciji u Briješću za prihvat novih korisnika poludnevnoga boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine. Centar „Ivan Štark“ je odgojno-obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju koji žive i djeluju u gradu Osijeku.


[15.10.2019.] Poznati i iznimno popularni hrvatski ansambl 4 TENORA u četvrtak, 5. prosinca 2019. godine prvi će put u svojoj karijeri gostovati u Osijeku, a njihov gala koncert organizira Inner Wheel klub Osijek, i to u povodu Dana grada Osijeka u dobrotvorne svrhe.

Inner Wheel klub Osijek udruga je koja pripada velikoj svjetskoj rotarijanskoj zajednici, a u Osijeku djeluje već pune 23 godine i trenutačno okuplja 20-ak članica. Osječani već prepoznaju Inner Wheel klub Osijek kao organizatora različitih humanitarnih akcija kojima se podupire izvrsnost učenika/studenata kojima je financijska pomoć neophodna za školovanje te pomaže mladim nadarenim umjetnicima i ustanovama koje skrbe za bolesne i nemoćne.

Ovaj put Klub namjerava pomoći Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u opremanju dodatnih prostora na njegovoj izmještenoj lokaciji u Briješću za prihvat novih korisnika poludnevnoga boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine. Centar „Ivan Štark“ je odgojno-obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju koji žive i djeluju u gradu Osijeku. Centar je prepoznao potrebu nastavka skrbi za svoje korisnike nakon navršene 21 godine te je za njih, među prvima u Hrvatskoj, organizirao radionice za radno-proizvodne aktivnosti u sklopu tzv. poludnevnoga boravka koji pruža usluge prehrane, njege i skrbi o zdravlju, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije i organiziranoga provođenja slobodnog vremena.

Kako bi članice Kluba prikupile potrebna sredstva, ove se godine organizira koncert uspješnog hrvatskog ansambla 4 tenora uz pratnju benda. Koncert će biti održan u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana) 5. prosinca 2019. godine s početkom u 20 sati.

4 TENORA
Otkada su se prvi put zajedno pojavili na pozornici, 4 tenora postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Ovi „dalmatinski slavuji“ oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih standarda i opernih arija. Gdje god se pojave, pune dvorane i dobivaju „stajaće ovacije“. Njihovi koncerti donose opušten ugođaj, a mediteranskim šarmom i humorom lagano i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko biseva. 4 tenora uistinu su prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje ogromna potražnja za njima. Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskoga pjevačkog umijeća hrli na njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici; kombinacija su koja koncerte 4 tenora čini večerima za pamćenje.

Izvedbama operne arije „Nessun Dorma”, zatim Gibonnijeve i Oliverove „Cesarice“ i Cocine „Vilo moja“ te glasovitih „Funiculi Funicula“, „Chitarre Romane“, „Grande Amore“, „Canzone per te“ i drugih prelijepih pjesama već su oduševili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar, Dubrovnik, Ljubljanu i brojne druge gradove, a konačno je došao red i na Osijek.

Aktualnu postavu 4 tenora čine:
Đani Stipaničev
Jedan od omiljenih Šibenčana na glazbenoj se sceni istaknuo bogatim vokalnim sposobnostima i glumačkim talentom. Briljirao je u mjuziklima „Kosa”, „Jesus Christ Superstar“, „Jalta, Jalta“, „Briljantin“, „Gubec-beg“ i mnogima drugima, a protekle je godine sa svojom kazališnom trupom pokorio Hrvatsku mjuziklom „Mamma Mia!“.

Marko Pecotić
Splitski tenor Marko Pecotić Peco dugogodišnji je član klape Iskon i „vlasnik“ niza velikih hitova. U klapi je većinom vodeći vokal, a među Tenorima je uz Đanija Stipaničeva zadužen za skečeve i šale.

Vladimir Garić
Tenor je splitske klape Cambi i član Hrvatskog narodnog kazališta Split. U blues bandu Otprilike ovako svira gitaru.

Filip Hozjak
Višestruko nagrađivani mladi međimurski pjevač iz Preloga u lipnju 2016. završio je studij pjevanja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Bio je član umjetničkog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Valja istaknuti kako će se ulaznice u pretprodaji prodavati po cijeni od 100 kuna, a pretprodaja će početi u utorak, 22. listopada 2019. na nekoliko pretprodajnih mjesta koja će biti objavljena ovih dana. Budući da je kapacitet sjedećih mjesta u maloj dvorani ograničen na 1400, molimo sve zainteresirane da što prije nabave svoju ulaznicu. Stranica prilagođena ispisu