Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 22. 05. 2018.
Unikom: Podjela ...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Cirkus Safari na...
Jagodnjak: Kulin...
sri 23. 05. 2018.
Unikom: Podjela ...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
Cirkus Safari na...
Zlatna Greda: LI...
čet 24. 05. 2018.
Humanitarna udru...
Filozofski fakul...
GČ Gornji grad: ...
Cirkus Safari na...
Udruga "Bit...
pet 25. 05. 2018.
Humanitarna udru...
Filozofski fakul...
Filmska runda fe...
Cirkus Safari na...
Erdut: Likovna k...
sub 26. 05. 2018.
Humanitarna udru...
Trg Ante Starčev...
Filmska runda fe...
Cirkus Safari na...
Erdut: Likovna k...
ned 27. 05. 2018.
Povratak otpisan...
Belišće: Komedij...
Filmska runda fe...
Cirkus Safari na...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


[FOTO] BAF! 2013. - Ovako se stvaraju tradicija i kultura (dan #2)


[FOTO] BAF! 2013. - Prvoga dana opušteno, edukativno i sadržajno (dan #1)


[21.08.2013.] Već dugo najavljivani BAF!, Baranja animation festival počinje u petak, 23. kolovoza na Zelenom otoku u Batini predstavlja ovogodišnji bogati program.

Uz BAF! projekcije kratkometražnih animiranih filmova na otvorenom imamo i radionice, izložbu stripova, oslikavanje, izradu skulpture i predavanje o stripu. Uz vrlo raznoliki dodatan program BAF! postaje neobičan spoj animacije, umjetnosti i rekreacije u prirodi. Na lokaciji Zelenog otoka, okruženi Dunavom možete isprobati vožnju kanuom, zaigrati paintball ili odlučiti se za biciklističku turu Baranjskih vinskih puteva. Kupanje u Dunavu, kampiranje u hladu i hrana domaćih slavonskih specijaliteta otvaraju velika vrata na 1. Baranja animation festivalu!

Kamp se otvara ujutro 23. kolovoza par sati prije službenog otvorenja festivalskog prostora. Kamp je smješten unutar festivalskog prostora gdje su postavljeni tuševi i wc-i, također i različiti štandovi s lokalnim prozvođačima hrane i rukotvorinama. Otvaranje festivalskog prostora za posjetitelje je u petak, 23. kolovoza u 15 sati.

Program radionica stop animacije za djecu i montaže za odrasle počinje 23. kolovoza od 16 sati unutar BAF!a i traje oba dana. Izložba stripova se otvara istog dana u 18 sati i može se pogledati i sutradan od 10 do 20 sati. Tokom oba festivalska dana u dnevnom BAF! programu od 10 do 20 sati možete pogledati oslikavanje osječkih street writera, izradu skulpture od slame ili otići na neki rekreativni sadržaj (paintball, kajakarenje, slackline ili biciklizam).

U večernjem terminu od 21 sat pred velikim kino platnom u zoni BAF! gledališta biti će glavno otvorenje festivala, uz uvodni govor. Projekcije kratkometražnih animiranih filmova iz cijelog svijeta počinju od 21:30 na kojima ćete moći glasati za vama najzanimljiviji film i time sudjelujete u dodjeli "Nagrada publike".

Besplatni autobus koji ide iz Osijeka, stajalište kod Bille (ul. Kneza Trpimira, Sjenjak) će voziti u terminu:


Petak, 23. kolovoza 2013.

Polazak iz Osijeka:
- 15:00 sati
- 19:00 sati

Povratak s BAF!-a:
- 02: 00 sata

Subota, 24. kolovoza 2013.

Polazak iz Osijeka:
- 10:00 sati
- 19:00 sati

Povratak s BAF!-a:
- 23:00 sati
- 04:00 sata

BAF! festivalska ulaznica je 25 kn (vrijedi oba dana) i kupuje se isključivo na BAF! ulazu. Tko putuje preko HŽ popusta, mora sačuvati povratnu kartu i ovjeriti ju na BAF! ulazu BikeMyDay tura kreće iz Osijeka u petak 23. u 17 sati ispred Mosta mladosti (pješački most) detalje pogledajte na njihovoj webstranici .

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]

[19.08.2013.] Baranja Animation Festival (BAF!) je godišnji međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma koji će se održati 23.-24. kolovoza 2013. godine, na Zelenom otoku u Batini na području Općine Draž. Animirani filmovi koje su stvorili studenti, profesionalci te entuzijasti i zaljubljenici u animaciju prikazivati će se tokom dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prirodnom ambijentu. BAF! će prikazivati autorske i studentske projekte iz protekle dvije godine koji će izazivati i poticati gledateljevu maštu i emocije. Filmovi koji će se prikazivati u sklopu BAF!-a imaju različite tematike poput socijalne, ekonomske, ekološke ili umjetničke tematike.

Kroz dodatne sadržaje festivala pomovirati će se turistička ponuda izlaganjem proizvoda lokalnih gospodarstava. Tokom dana korisnici će imati priliku vidjeti, okusiti, kupiti i biti informirani o proizvodima baranjskih vinara, proizvođača hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina. Bit ćete u mogućnosti upoznati prirodne vrednote i ljepote u vožnji biciklom po turama kroz prirodu te posjetiti vinske podrume i prirodne ljepote. Projektom se nastoji ostvariti pozitivan utjecaj na kulturni, turistički i gospodarski život lokalne zajednice te poboljšati kvalitetu življenja.
Uz BAF! projekcije kratkometražnih animiranih filmova na otvorenom imaju i radionice, izložbu stripova, oslikavanje, izradu skulpture i predavanje o stripu. Uz vrlo raznoliki dodatan program BAF! postaje neobičan spoj animacije, umjetnosti i rekreacije u prirodi. Na lokaciji Zelenog otoka, okruženi Dunavom možete isprobati vožnju kanuom, zaigrati paintball ili odlučiti se za biciklističku turu Baranjskih vinskih puteva. Kupanje u Dunavu, kampiranje u hladu i hrana domaćih slavonskih specijaliteta otvaraju velika vrata na 1. Baranja animation festivalu!

Kamp se otvara ujutro 23. kolovoza par sati prije službenog otvorenja festivalskog prostora. Kamp je smješten unutar festivalskog prostora gdje su postavljeni tuševi i wc-i, također i različiti štandovi s lokalnim prozvođačima hrane i rukotvorinama. Otvaranje festivalskog prostora za posjetitelje je u petak 23. kolovoza u 15 sati.

Program radionica stop animacije za djecu i montaže za odrasle počinje 23. kolovoza od 16 sati unutar BAF!a i traje oba dana. Izložba stripova se otvara istog dana u 18 sati i može se pogledati i sutradan od 10 do 20 sati. Tokom oba festivalska dana u dnevnom BAF! programu od 10 do 20 sati možete pogledati oslikavanje osječkih street writera, izradu skulpture od slame ili otići na neki rekreativni sadržaj (paintball, kajakarenje, slackline ili biciklizam).

U večernjem terminu od 21 sat pred velikim kino platnom u zoni BAF! gledališta biti će glavno otvorenje festivala, uz uvodni govor. Projekcije kratkometražnih animiranih filmova iz cijelog svijeta počinju od 21:30 na kojima ćete moći glasati za vama najzanimljiviji film i time sudjelujete u dodjeli „Nagrada publike“.

Festivalska ulaznica koja vrijedi oba dana može se kupiti na ulazu festivala i cijena joj je 25 kuna.Detaljno o programu:
Skriveno: 
Cilj manifestacije je promocija kratkometražnog animiranog filma i razvijanje kulture gledanja animiranih filmova. Projekcijama kratkometražnih animiranih filmova studenata i autora iz zemlje i inozemstva želimo omogućiti upoznavanje šire javnosti sa radom i djelom mladih autora kratkometražnih animiranih filmova. Autori su u mogućnosti ostvariti neposredan kontakt sa publikom te se promovirati i predstaviti nakon projekcije njihovog uratka. Službeni program kratkometražnih animiranih filmova obuhvaća 55 filmova iz Hrvatske i čitavog svijeta. Službena nagrada je Nagrada publike - najbolji film po izboru publike.

Tijekom večeri će se moći glasovati za najzanimljiviji animirani film, svatko u gledalištu dobiva po jedan papir s popisom animiranih filmova koji će biti prikazivani. Gledatelji ocjenjuju filmove ocjenama od jedan do pet (1-5). Po završetku projekcija, gledatelji listić sa upisanim ocjenama predaju hostesama.

Filmske projekcije započinju u 21 sat i traju do 24 sata svakog dana (petak i subotu).BAF radionice:

Radionica montaže
Skriveno: 
Predavač: Antun Balog

Tema radionice o montaži: Kako napraviti uzbudljivu filmsku priču

BAF! Radionica montaže je namjenjena za sve koji se žele educirati o montaži pod stručnim vodstvom Antuna Baloga. Kako biste sudjelovali na radionici, potrebno je poslati ispunjenu Prijavnicu za radionicu na E-mail baffestival@gmail.com (broj sudionika ograničen). Za sudjelovanje u radionici potrebno je ponijeti vlastito računalo (laptop) i raw materijale.

Kratki opis teme:
Sudionici radionice će se upoznati s osnovama filmske montaže i njezinim karakteristikama. Njezine će karakteristike biti predstavljene u dva dijela, njezina tehnička priroda, kojim softwerom i hardwerom se koristiti i, s druge strane, njezin stvaralački postupak u kreativnom smislu. U stvaralačkom postupku u užem smislu sudionici će se upoznati s pojmovima kao što su: kadar, rez i ostale montažne spone, scena, sekvenca, veza između dva i više kadrova te dužina i redoslijed kadrova u pojedinoj sceni. Tijekom prvog dana radionice sudionici će se upoznati s montažom slike, upoznat će kako se montiraju narativne montažne scene i asocijativne montažne scene. Tu će naučiti poštivanje jasnog kontinuiteta radnje i uspostavljanje tempa i ritma unutar scena i između sekvenci.
Tijekom drugog dana sudionici će se upoznati s montažom zvuka. Tu će naučiti kako pristupiti i stvoriti montažnu kulisu od šumova i glazbe te kako mogu stvoriti određeni dramski efekt zvukom.
Sudionici na radionicu moraju ponijeti:
Laptop na kojem će montirati svoje radove (mogu koristiti bilo koji program za montažu)
Animirani „sirovi“ materijal koji žele montirati (bilo bi dobro kada bi ponijeli minimalno 10 kadrova); animirani materijali mogu biti bilo kakve vrste
Sredinom ili krajem prvog dana sudionici će raditi na svojim vježbama. Ako sudionici već znaju montirati, bilo bi dobro da pokažu prvi grubi rez filma na kojem rade. Prvi i drugi dan su predviđeni kao praktična radionica u kojoj sudionici rade individualno na svojim radovima

Predavanja će se održati u prostorima u kojima se održava festival. Prva radionica počinje u petak 23.8.2013. u 16:00.


Radionica stop animacije za djecu
Skriveno: 
Voditeljica: Kristina Marić
Tema radionice: Napravi svoj animirani film

Pozivamo djecu u dobi od 10 do 12 godina da se prijave na radionicu stop animacije. CILJ je uvesti djecu u tehniku stop animacije, pobuditi radost kreativnog stvaranja u ugodnom ambijentu prirode. Tehnika je to animacije kojom će djeca moći animirati nežive materijale iz okoliša poput kamenja, pijeska, biljaka te ih kombinirati s predmetima i crtežima. Ako djeca posjeduju mobitel s kamerom, slobodno ga mogu ponijeti kako bi fotografiranjem stvarali film, no mobitel nije uvijet. Djeci će biti na raspolaganju razni materijali. Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički film svih polaznika (kratka forma).
Djeco, želimo da budete veseli i znatiželjni da imate interesa za animaciju i da se želite usput zabaviti!

Voditeljica radionice je Kristina Marić, studentica diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, na modulu multimedije.

Sam Baf! kutak animacije biti će popraćen malom dječjom izložbom postavljenom među drvećem unutar festivala. Radi se o crtežima i fazama animacije lika, kako ih djeca zamišljaju, kako su ih usvojila i shvatila. Dječji radovi nastali u suradnji s OŠ Draž.

Radionica počinje u petak 23. kolovoza 2013. u 16 sati. Roditelji, dođite sa svojom djecom na festival ili se prijavite na E-mail: baffestival@gmail.com


Izložba "Stripovi iz STRIPOSA"
Skriveno: 

Udruga STRIPOS pod vodstvom Željka Gašića, glavnog voditelja izložbe, organizira izložbu stripova u sklopu BAF!-a. Radi se o stripovima različitih tema i tehnika izabranih iz kolekcije udruge. Izložba će biti postavljena unutar festivalskog prostora. Otvorenje izložbe planirano je za petak 23. 8. 2013. u 18h uz uvodni govor Željka Gašića.

Izložba će biti otvorena od 10:00-20:00 sati, oba festivalska dana. Za vrijeme održavanja festivala posjetitelji će kroz izložbu imati priliku upoznati strip kao medij blizak animiranom filmu, te se pobliže upoznati sa radom udruge StripOS.Predavanje

Promocija magazina STRIPOS broj 14.

Skriveno: 
Udruga ljubitelja stripova – StripOs iz Osijeka će prigodom BAF-a održati promociju svoje temeljne publikacije - magazina STRIPOS koji izlazi od 2009-e godine. Novi STRIPOS donosi stripove 60 učenika/ica osnovnih škola koji su nagrađeni na 3. Danima stripa u Osijeku, tako da se broj 14 smatra posebnim i prigodnim brojem koji ima za cilj animirate mlade snage na izražavanje putem medija stripa. Također, biti će predstavljen kratki presjek rada Udruge StripOs koja okuplja 160 članova (autora stripova i kolekcionara stripova), kako bi nas publika mogla pobliže upoznati.


Skulptura
Skriveno: 
„Fenix“ od slame, izrađuje Nikola Faller iz udruge „Slama“

Udruga Slama s voditeljem i akad. kiparom Nikolom Fallerom će tokom dva festivalska dana izrađivati skulpturu od slame koja će na završnoj večeri biti spaljena. Autor će snimati proces izrade skulpture, te na kraju montirati u film.

„Pozdravljam i podupirem ovu hrabru i kreativnu inicijativu mladih kolega i veselim se posebice suradnji jer smo pozvani da sudjelujemo i oplemenimo manifestaciju izradom jedne monumentalne slamnate skulpture koja će biti svečano spaljena na završnici festivala.“
Iz pisma potpore u potpisu Nikola Faller


Oslikavanje
Skriveno: 
osječkih street writer-a

Dolaze nam street writeri koji će imati priliku prezentirati svoj rad posjetiteljima BAF!-a. Autor ima umjetničku slobodu prilikom stvaranja novog vizualnog rješenja BAF!a. Posjetitelji BAF!-a imati će priliku gledati cijeli proces nastajanja djela i upoznati se s osječkom street writerskom scenom.Ostale aktivnosti:

BikeMyDay biciklistička tura Osijek–BAF! (Zeleni otok)- Osijek
Skriveno: 
kreće 23. kolovoza 2013. u 17 h iz Osijeka. Svi koji se budu uključili u BikeMyDay turu prema BAF!-u imati će 30% na BAF! ulaznicu!


Paintball & Airsoft
Skriveno: 
Paintball & Airsoft Raptor je počeo s radom početko 2001. godine i od tada ima sve veći broj zadovoljnih posjetitelja! U njihovoj ponudi na BAF!-u omogućuju vam dva različita tipa igre-taktiziranje i brzu igru. Unutar BAF!-a Paintball možete zaigrati uz pristupačnu cijenu i zabaviti se!
Sve o paintballu i airsoftu, kao i o Raptoru možete saznati preko web stranice paintball-raptor.net


Biciklističke ture po Baranji
Skriveno: 
vode dečki iz BURP-a. Na BAF!u ćete imati priliku iznajmiti bicikl po pristupačnoj cijeni i odabrati Biciklističku turu po Baranjskim vinskim putevima. Upoznajte Baranjske vinske puteve, prekrasne krajolike i šumske puteljke uz Dunav.


Kajakarenje

Radionica Slacklining-a
Skriveno: 
Jeste li i Vi možda sanjali kao djete kako hodate po žici poput akrobata u cirkusu?
Ne morate ići u cirkus već jednostavno dođite na radionicu Slacklining-a u okviru Baranja Animation Festivala!
Slacklining je sport ravnoteže pri kojem koristimo nategnutu traku (gurtnu) između dva nepomična uporišta – najčešće drveta. Još davno su drevni antički mislioci tumačili kako je ravnoteža čovjekovo prirodno stanje te smisao života. Osjećaj radosti kao kod djeteta kada napravi svoj prvi korak. Stanje duha, usredotočenost, mirnoća kretanja, opuštenost. Jednom rječju: Slacklining.
Ostavite vaše misli i divlji tempo kod kuće i dođite na Zeleni otok u Batini, usred šume a pored Dunava, te stanite na 'gurtnu' i uravnotežite se!

Radionica će se održavati u subotu 24. 8. 2013. u prostoru festivala od 10 sati i kasnije od 16 sati. Radionica je namjenjena kako odraslima tako i djeci! Voditelj radionice je Tomislav Tomić, BikeMyDay.Štandovi (gospodarski dio BAF!a)
Skriveno: 
Kroz dodatne sadržaje festivala pomovirati će se turistička ponuda izlaganjem proizvoda lokalnih gospodarstava. Tokom dana korisnici će imati priliku vidjeti, okusiti, kupiti i biti informirani o proizvodima baranjskih vinara, proizvođača domaćih prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina.


Generalna pravila BAF-a:


[klik za uvećanje]Lokacija:

Baranja animation festival nalazi se u Batini na Zelenom otoku koji je na sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske. Pripada Osječko - baranjskoj županiji. Najveći bliži hrvatski grad je Osijek, 45km udaljen od Zelenog otoka, u Mađarskoj Pečuh, a u Srbiji Sombor.

Zeleni otok je okružen Dunavom, idealno je mjesto za boravak u hladu šume, također za rekreaciju u prirodi ili istraživanje kroz biciklističke ture po Baranjskim vinskim putevima. Prva pomisao na Zeleni otok je opustiti se, uživati i istraživati nešto novo u prekrasnoj prirodi. U Baranji se nalazi i Park prirode Kopački rit između rijeka Drave i Dunava.

Tijekom Baranja Animation Festivala, otok će biti podjeljen na više zona, a više o njima uskoro...Kako doći?
Besplatni autobus koji ide iz Osijeka, stajalište kod Bille (ul. Kneza Trpimira, Sjenjak) će voziti u terminu:

Petak 23. 8. 2013.
Polazak iz Osijeka:
15:00 sati
19:00 sati
Povratak s BAF!-a:
02:00 sata


Subota 24. 8. 2013.
Polazak iz Osijeka:
10:00 sati
19:00 sati
Povratak s BAF!-a:
23:00 sati
04:00 sata

Tko putuje preko HŽ popusta, mora sačuvati povratnu kartu i ovjeriti ju na BAF! ulazu.

BikeMyDay organizira biciklijadu do BAF-a, a sve koji dođu biciklom očekuje popust od 30% na festivalsku ulaznicu.

Polazak je u petak, 23. kolovoza 2013. u 17 sati, ispred Mosta mladosti (pješački most) u Osijeku, stoga se zainteresirani mole da se okupe 15 minuta ranije na istoj lokaciji. Ruta ide preko Bilja, Kopačeva, Sokolovca, Mirkovca i Suze pa do Zelenog otoka u Batini. Ruta iznosi otprilike 45 kilometara, te predviđamo dolazak za 2 i pol do 3 sata. Zaustavljanje i odmor prema potrebi i dogovoru.

Potrebno je ponijeti šator i vreću za spavanje, te ostalo što smatrate potrebnim. Naravno, moguće je i u vlastitom aranžmanu organizirati prijevoz stvari automobilom.
Parking za bicikle je osiguran, no obavezno ponesite lokot za zaključavanje bicikla.
Festivalske ulaznice se kupuju na ulazu. Prijave za vožnju vrše se isključivo na preko ovog prijavnog obrasca.

Grupni povratak planiran je između 10 i 11 sati u nedjelju, 25. kolovoza, već prema dogovoru. Individualni polasci su također mogući. Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Organizator ne odgovara za nepoštivanje prometnih pravila i eventualnu štetu. Preporuka je da prije kretanja utvrdite tehničku ispravnost bicikla te da ga servisirate ako je to potrebno.


 Stranica prilagođena ispisu
08-19-2013 06:08:39 pm :: Redakcija 031
[11.08.2013. Baranja Animation Festival, mjesto susreta zaljubljenika u animirani film, ostvarenja samog festivala i lijepih emocija, traži volontere! Za sve koji se odluče sudjelovati i pomoći prvi po redu festival animiranoga filma osigurane su određene povlastice i uvjeti rada:

1. prijevoz od Osijeka do Batine s festivaskim autobusom
2. smještaj - unutar festivala u BAF! kampu.
3. hrana – 2 obroka dnevno
4. kada niste na dužnosti možete gledati sve prikazane filmove kao i popratne događaje besplatno

Svatko od tko voli animirani film i željan je upoznavanja i sudjelovanja na međunarodnom festivalu animiranog filma, ovo je mjesto za vas! Volontiranje na BAF!u pruža gledanje međunarodnih kratkometražnih animiranih filmova i upoznavanje s autorima filmova. Upoznavanje s glavnim djelovima organizacije pri tome stječući iskustvo, učiti nešto novo i uz sve to se dobro zabaviti i opustitiBAF! volonterske dužnosti i sektori
Volonteri će biti dodijeljeni pojednim festivalskim sektorima. Potrebe festivala su raznolike ovisi o području koje traže. Neki važniji zadaci zahtijevaju cjelodnevni angažman i svakodnevni rad, dok ostale možete odrađivati usputno i part-time. Morate imati 18 i više godina. Očekujemo da ćete biti točni, slijediti upute i predano obavljati vaše dužnosti do isteka dogovorenog vremena obavljanja istih. Od volontera/volonterki očekuju krajnje profesionalno ponašanje sve vrijeme dok su na dužnosti. Trebaju entuzijazam i energiju, volontere koji imaju strast, fleksibilnost i pouzdanost. Volonterske aktivnosti počinju 22. 8. a traju do 25. 8. 2013. Volonter mora biti dostupan u tom periodu, znati sve o programu festivala i održati svoje dužnosti po pravilima.

Kategorije: Press, Infopult, kontrola ulaznica, BAF! kino, doček gostiju, radionice, izložba kao i ostale aktivnosti unutar festivala...

Kako možete postati volonter?
- svaka osoba koja prihvaća ove gore navedene uvjete može postati volonter

Ukoliko ste zainteresirani za volontiranje na dolazećem BAF-u. trebate ispuniti prijavnicu najkasnije do 15. 8. 2013. i poslati na e-mail: bafvolonteri[at]gmail[dot]com Ukoliko imate neka dodatna pitanja ili nailazite na probleme prilikom online prijave, slobodno ih kontaktirajte na istu adresu.
Prijavite se na radionice unutar BAF!-a
Svoje prijave sa svojim imenom, prezimenom, brojem mobitela i e-mailom šaljete na baffestival[at]gmail[dot]com

Radionica montaže:

Program radionice na Baranja animation festivalu u Batini, 2013.
Predavač: Antun Balog
Tema radionice o montaži: Kako napraviti uzbudljivu filmsku priču
Predavanja će se održati u prostorima u kojima se održava festival. Prva radionica počinje u petak 23.8.2013. u 16:00.

Kratki opis teme:
Skriveno: 
Sudionici radionice će se upoznati s osnovama filmske montaže i njezinim karakteristikama. Njezine će karakteristike biti predstavljene u dva dijela, njezina tehnička priroda, kojim softwerom i hardwerom se koristiti i, s druge strane, njezin stvaralački postupak u kreativnom smislu. U stvaralačkom postupku u užem smislu sudionici će se upoznati s pojmovima kao što su: kadar, rez i ostale montažne spone, scena, sekvenca, veza između dva i više kadrova te dužina i redoslijed kadrova u pojedinoj sceni. Tijekom prvog dana radionice sudionici će se upoznati s montažom slike, upoznat će kako se montiraju narativne montažne scene i asocijativne montažne scene. Tu će naučiti poštivanje jasnog kontinuiteta radnje i uspostavljanje tempa i ritma unutar scena i između sekvenci.
Tijekom drugog dana sudionici će se upoznati s montažom zvuka. Tu će naučiti kako pristupiti i stvoriti montažnu kulisu od šumova i glazbe te kako mogu stvoriti određeni dramski efekt zvukom.
Sudionici na radionicu moraju ponijeti:
Laptop na kojem će montirati svoje radove (mogu koristiti bilo koji program za montažu)
Animirani „sirovi“ materijal koji žele montirati (bilo bi dobro kada bi ponijeli minimalno 10 kadrova); animirani materijali mogu biti bilo kakve vrste
Sredinom ili krajem prvog dana sudionici će raditi na svojim vježbama. Ako sudionici već znaju montirati, bilo bi dobro da pokažu prvi grubi rez filma na kojem rade. Prvi i drugi dan su predviđeni kao praktična radionica u kojoj sudionici rade individualno na svojim radovima.


Radionica "Stop - animacije za djecu"

Volite animirane filmove? Želite naučiti kako napraviti svoj animirani film? Želite se zabaviti i igrati se uz animirani film? Prijavite se na radionicu stop-animacije na Baranja animation festivalu!

Skriveno: 
Pozivaju se djeca u dobi od 10 do 12 godina da se prijave na radionicu stop animacije. CILJ je uvesti djecu u tehniku stop animacije, pobuditi radost kreativnog stvaranja u ugodnom ambijentu prirode. Tehnika je to animacije kojom će djeca moći animirati nežive materijale iz okoliša poput kamenja, pijeska, biljaka te ih kombinirati s predmetima i crtežima. Ako djeca posjeduju mobitel s kamerom, slobodno ga mogu ponijeti kako bi fotografiranjem stvarali film, no mobitel nije uvijet. Djeci će biti na raspolaganju razni materijali. Na radionici će se napraviti najmanje jedan zajednički film svih polaznika (kratka forma).
Djeco, želimo da budete veseli i znatiželjni da imate interesa za animaciju i da se želite usput zabaviti!


Voditeljica radionice je Kristina Marić, studentica diplomskog studija Umjetničke akademije u Osijeku, na modulu multimedije. Radionica kreće u petak 23. 8. 2013. od 16 sati u prostoru festivala, posebno namjenjen djeci! Detalje pogledajte na linku BAF! raspored! Roditelji, prijavite svoju djecu na E-mail: baffestival[at]gmail[dot]com ili dođite u navedenom terminu na radionicu!


[24.07.2013. Međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma u Batini, na Zelenom otoku, održat će se u petak 23. i subotu 24. kolovoza 2013. godine. Animirani filmovi koje su stvorili studenti, profesionalci te entuzijasti i zaljubljenici u animaciju prikazivat će se u dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prirodnom ambijentu. BAF! će prikazivati autorske i studentske projekte iz protekle dvije godine koji će izazivati i poticati gledateljevu maštu i emocije. Filmovi koji će se prikazivati u sklopu BAF!-a imaju socijalnu, ekonomsku, ekološku i umjetničku tematiku.

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoje kratkometražne animirane filmove na Baranja Animation Festival. Primaju animirane filmove ne starije od dvije godine, uz trajanje do maksimalno 30 minuta. Tematike animiranih filmova nisu ograničene, stoga možete slati različite tematike.

Svoje radove uz ispunjenu prijavnicu kao i sve ostale upite možete poslati na adresu elektroničke pošte: baffestival[et]gmail[dot]com

Osim ispunjene prijavnice, potrebno je poslati i tri fotografije iz vašeg animiranog filma/videa (screenshota) i osobnu fotografiju (sve u formatu za katalog i stavljanje na web).

Prijavnica:Pravilnik festivala:Skriveno: 

[02.06.2013.] "BAF!" [/b]odnosno "Baranja Animation Festival" je međunarodni festival kratkometražnog animiranog filma, u Batini na Zelenom otoku, koji bi se održao u petak 23. i subotu 24. kolovoza 2013. godine.

O festivalu:
Animirani filmovi koje su stvorili studenti, profesionalci te entuzijasti i zaljubljenici u animaciju prikazivali bi se tokom dvije noći na otvorenoj pozornici BAF!-a u prirodnom ambijentu. BAF! će prikazivati autorske i studentske projekte iz protekle dvije godine koji će izazivati i poticati gledateljevu maštu i emocije. Filmovi koji će se prikazivati u sklopu BAF!-a imaju socijalnu, ekonomsku, ekološku i umjetničku tematiku. "Želimo BAF! učiniti mjestom na kojem će mladi i profesionalci, ali i svi zaljubljenici u animirani film moći izmjenjivati svoja iskustva kroz organizaciju i sudjelovanje na festivalu. Učiniti ga mjestom na kojem će stvoriti nova prijateljstva van granica države, gdje će djeca i mladi moći uživati u filmovima, naučiti nešto novo kroz brojne radionice i družiti se uz razne popratne aktivnosti.", poručuju organizatori iz udruge KSUM.

Kroz dodatne sadržaje festivala pomovirat će se turistička ponuda izlaganjem proizvoda lokalnih gospodarstava. Tokom dana korisnici će imati priliku vidjeti, okusiti, kupiti i biti informirani o proizvodima baranjskih vinara, proizvođača hrane i prehrambenih proizvoda, suvenira i rukotvorina. Biti će u mogućnosti upoznati prirodne vrednote i ljepote u vožnji biciklom po turama kroz prirodu te posjetiti vinske podrume i prirodne ljepote. Projektom se nastoji ostvariti pozitivan utjecaj na kulturni, turistički i gospodarski život lokalne zajednice te poboljšati kvalitetu življenja.

Mole se za pomoć svi oni koji imaju ideje, prijedloge, informacije ili pak one koji su već imali iskustva u organizaciji sličnih festivala da im se slobodno jave na adresu elektroničke pošte: baranjaanimationfestival[at]gmail[dot]com