Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Anušić: Meggle odlazi, mi to ne možemo promijeniti

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65641
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.07.2020. 10:14 
Naslov:  Anušić: Meggle odlazi, mi to ne možemo promijeniti
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[21.07.2020. 12:56] Konačna odluka je donesena: Meggle odlazi


[21.07.2020. 10:14] Jučer je održan sastanak u Banskim dvorima na kome se raspravljalo o odlasku tvrtke Meggle iz Osijeka. Kako stvari stoje, vijesti nisu dobre.

Naime, nakon sastanka osječko-baranjski župan Ivan Anušić izjavio je: „Meggle odlazi, mi to ne možemo promijeniti, treba spasiti proizvodnju mlijeka u Slavoniji“.

Anušić je ponovio kako je Meggle privatna tvrtka i da se njihova odluka ne može promijeniti, dodavši da je „ono što sad moramo napraviti jest spasiti 160 radnih mjesta, spasiti proizvodnju prerađivačkog mlijeka u Slavoniji i nastaviti raditi u smjeru u kojem ćemo razvijati poljoprivredu i sve ono što je vezano za poljoprivredu“.

Anušić je izrazio uvjerenje kako će kooperanti moći nastaviti isporučivati mlijeko drugim domaćim mljekarskim tvrtkama poput Dukata i Vindije koje bi mogle preuzeti 200-ak dosadašnjih Meggleovih kooperanata.

Problem bi mogla biti činjenica da su Vindija i Dukat kilometrima udaljeni od kooperanata s područja Osječko-baranjske županije, no župan je izrazio uvjerenje da se i to može riješiti, ali neki odnosi vjerojatno će se ubuduće morati mijenjati.

Podsjetimo, i gradska uprava je u svom priopćenju od prije nekoliko dana izrazila šok i razočaranje odlukom Megglea, ali im nadu ulijeva odgovor Megglea da će postupati odgovorno prema radnicima i ostalim dionicima i osigurati kvalitetne otpremnine.

Grad vjeruje da bi te otpremnine radnicima mogle biti poticaj da svojim znanjem, vještinama i sposobnostima pokrenu vlastiti posao, a gradska uprava će im u tom slučaju stajati na raspolaganju u obliku poticaja za razvoj poduzetništva, jačanja konkurentnog nastupa na tržištu te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


Pročitajte i..
Gasi se osječka mljekara!
Župan Ivan Anušić reagirao na najavu zatvaranja tvrtke Meggle
Oglasila se i Gradska uprava: "Pozvali smo predstavnike radnika Megglea na sastanak, očekujemo kako će se uskoro odazvati našem pozivu"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 21.07.2020. 22:13 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako bi to jedan pjesnik rekao: "Vakat gradi, vakat razgrađuje." (vrijeme gradi, vrijeme razgrađuje -op. mm)

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: