s Župan Ivan Anušić reagirao na najavu zatvaranja tvrtke Meggle
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[21.07.2020. Konačna odluka je donesena: Meggle odlazi


Iznenađen sam priopćenjem koje je medijima danas poslala Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj u kojem najavljuju zatvaranje proizvodnje u Osijeku čime će 160 radnika tvrtke Meggle Hrvatska ostati bez posla.

Tvrtka Meggle Hrvatska preuzela je poznatu osječku mljekarsku industriju IPK MIA koja proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda ima od davne 1949. godine, stoga smatram nedopustivom odluku da se na ovakav način ugasi tradicija mljekarske proizvodnje posljednje velike mljekare na području istoka Hrvatske.

[KLIK] Gasi se osječka mljekara!

Osječko-baranjska županija ne može utjecati na donošenje odluka unutar privatnih tvrtki, no možemo utjecati na stvaranje povoljnijeg okruženja za opstanak gospodarskih subjekata na našem području. Tijekom mog trogodišnjeg mandata, Uprava Meggle Hrvatska koja sjedište ima u istom gradu gdje se nalazi i sjedište Županije, ni u jednom trenutku nije upoznala županijsku upravu s eventualnim poteškoćama u kojima se nalazi te zatražila pomoć pri iznalaženju rješenja za opstanak proizvodnje i spas radnih mjesta. Ovo se nije dogodilo preko noći, Uprava Megglea u Osijeku je zbog 160 Slavonaca i Baranjaca trebala osjetiti obvezu da probleme koje imaju komunicira prema Županiji i posredno prema Vladi RH, osobito jer se proizvodnja iz Osijeka seli u Kragujevac i Bihać gdje Meggle planira nastaviti s radom.

Otkako sam župan, održao sam sastanke s brojnim gospodarstvenicima kako bi se upoznao s njihovim poslovanjem i kako bi pronašli rješenje za poteškoće na koje nailaze u svom poslovanju. Naša su vrata otvorena svima koji žele privređivati i zapošljavati, a tijekom tri godine utrostručili smo sredstva za potpore koje Županija izdvaja za pomoć gospodarstvu te smo i na nacionalnoj razini pokrenuli brojne inicijative koje doprinose rastu i razvoju gospodarstva na našem području.

Zbog svega navedenog, iznimno sam nezadovoljan odnosom „domaće“ Uprave Megglea u Osijeku prema Slavoncima i Baranjcima koji godinama rade u ovoj mliječnoj industriji, njihovom neaktivnošću u cilju spašavanja 160 radnih mjesta te na kraju suglasnošću s odlukom da se jednostavno ugasi tradicija proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda od najboljeg slavonskog mlijeka, kako to upravo Meggle i reklamira na hrvatskom tržištu.

Brand Meggle na hrvatskom tržištu svoje ime temelji na Osječkoj mljekari te na domaćoj proizvodnji, kvalitetnom slavonskom i baranjskom mlijeku te poznatom hrvatskom patriotizmu. Gašenjem proizvodnje, Meggle više nije hrvatski brand i u očima naših ljudi više nema tu dodanu vrijednost.

Iznenađen inertnošću Uprave u Osijeku, danas sam se dopisom obratio i predsjedniku Uprave Meggle grupe Matthiasu Oettelu i zatražio hitan sastanak u Osijeku ili u sjedištu Meggle grupe u Wasserburgu.

Siguran sam da kroz partnerski odnos Meggle grupe, Osječko-baranjske županije te Vlade RH možemo iznaći rješenje za spas Mljekare. Nećemo dozvoliti da 160 naših Slavonaca i Baranjaca ostane bez posla kojim hrane svoje obitelji. - priopćio je Anušić.

Foto: Screenshot video


 Stranica prilagođena ispisu
07-16-2020 09:12:24 pm :: akoide
Vlasnicima Megglea, Hrvati ili Slavonci ne znače ništa, važan im je jedino profit i bez milosti zatvorit će sve što im ne donosi profit. A zašto je u Hrvatskoj malo koja proizvodnja profitabilna, trebamo se sami zapitati, tj. trebamo pitati one koji već 30 godina upravljaju državom. Evo, jedan od zadnjih kamenčića u rušenju konkurentnosti gospodarstva Slavonije je recimo poskupljenje vode za 20% od ovog mjeseca, zato da se namire plaće desetaka novozaposlenih pred izbore. A takvih kamenčića kod nas su čitava brda.
G. Anušić možda čak i uspije na neki rok odgoditi zatvaranje mljekare i pokupi koji politički bod na tome, ali, generalno, politika koju je vodila pretežito HDZova vlast nas je u stvari i dovela u ovu situaciju, a g. Anušić je njen eksponent.
Čak i kad bi se iznenada pojavila tzv. politička volja, sad bi se bilo teško brzo riješiti korupcije, klijentelizma, nepotizma, mita i sličnog, što je obilježilo razdoblje od osamostaljenja do danas i što nam je nažalost postao obrazac normalnog ponašanja, a što je, uz pljačkašku privatizaciju, bilo pogubno za razvitak domaćeg gospodarstva.
12-26-2020 05:31:47 pm :: [email protected]
Ne daj Ivae n Slavoniju.
SI - CU spreman za pre...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
POMOĆ U UČENJU - poduk...
Na prodaju prelepi kuc...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:82

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Zastava

Propustili ste? Pogledajte!