s Oglasila se i Gradska uprava: "Pozvali smo predstavnike radnika Megglea na sastanak, očekujemo kako će se uskoro odazvati našem pozivu"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[21.07.2020. Konačna odluka je donesena: Meggle odlazi


Kako smo već pisali, tvrtka Meggle Hrvatska jučer je najavila gašenje proizvodnje u Osijeku. Što ujedno znači i da nestaje 160 radnih mjesta.

Podsjetimo, tvrtka Meggle Hrvatska preuzela je poznatu osječku mljekarsku industriju IPK MIA davne 1949. godine.

Jučerašnja najava Meggle grupe o gašenju proizvodnje u Osijeku prouzročila je šok i razočarenje u Gradskoj upravi. Odmah po primitku vijesti, obratili smo se Upravi Megglea s upitom o razlozima donošenja takve odluke, a potom i pozvali predstavnike radnika Megglea na sastanak, te očekujemo kako će se uskoro odazvati našem pozivu.

Premda razumijemo dinamiku i pravila tržišne ekonomije - ne možemo ne osjetiti duboku gorčinu što u Osijeku nestaje 160 radnih mjesta i što se gasi dugogodišnja tradicija proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Ova situacija zasigurno zahtijeva uključivanje najviše razine državnih institucija, ponajprije Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva ali i predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Apeliramo stoga da se sastanak nadležnih institucija i Megglea održi u najskorijem roku.

Grad Osijek nije u mogućnosti utjecati na poslovne odluke privatnih tvrtki i zato nam nadu u ovoj situaciji ulijeva činjenica da se ne radi o stečajnom postupku, već o postupku restrukturiranja poslovanja, kao i odgovor Megglea da će u tom procesu postupati odgovorno prema radnicima ali i ostalim dionicima procesa te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu.

Ukoliko sve inicijative za opstanak i nastavak rada Megglea u Osijeku ne poluče zadovoljavajući rezultat, polažemo vjeru u mogućnost kako će spomenute otpremnine biti poticaj radnicima da svojim neospornim znanjem, vještinama i sposobnostima pokrenu vlastiti posao. U tom slučaju Grad Osijek će im stajati na raspolaganju u obliku poticaja za razvoj poduzetništva, odnosno jačanja konkurentnog nastupa na tržištu, te podizanja razine poduzetničkih znanja i vještina.

Naglašavamo stoga da u okviru navedenih poticaja u Osijeku realiziramo potpore za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, potpore za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, potpore za certificiranje proizvoda i procesa te usklađivanje poslovanja s Europskom uredbom o zaštiti osobnih podataka, zatim potpore za izradu projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova Europske unije, potpore za izlaganje na sajmovima te za odlazak na sajmove i konferencije kao posjetitelj, potpore za stručno obrazovanje i osposobljavanje zaposlenika, i potpore za digitalizaciju poslovanja.
- objavio Grad Osijek u priopćenju.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps


Pročitajte i..
Gasi se osječka mljekara!
Župan Ivan Anušić reagirao na najavu zatvaranja tvrtke Meggle


 Stranica prilagođena ispisu
07-17-2020 04:32:28 pm :: akoide
Razdoblje najvećeg napretka gospodarstva u gradu Osijeku je od 1945-1991. Podaci koji to potvrđuju se mogu lako naći. Tadašnja, kako joj danas vole tepati, "protuhrvatska vlast" gradila je tvornice i zapošljavala radnike. Niti jedan stranac nije bio vlasnik bilo čega u Osijeku. Ne kažem da je tada vladala idila, štošta nije valjalo, ali baš da uništimo sve što je tada izgrađeno nije razumno.
Nabrojat ću neke tvornice u Osijeku kojih danas više uopće ili praktično nema:
Drava- tvornica žigica; Opeka -tvornica opeke; Mio Standard- tvornica motokultivatora; OLT - metaloprerađivačka tvornica; Mobilia- tvornica namještaja; Slavonija- tvornica modne odjeće; Svilana -tekstilna tvornica; Mara - tvornica trikotaže; Analit- tvornica plastičnih proizvoda; Obuća -tvornica obuće; Sloboda- tvornica keksa i kruha; IPK- proizvodnja i prerada hrane
Lago Di Fortuna odgaji...
Willi Nagel: Orgelkurs...
Prodaja stenadi pitbul...
Na prodaju leglo Ameri...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:189

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Vukovar