Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U pothodniku uskoro šalter za plaćanje režija bez naknade

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.05.2020. 13:01 
Naslov:  U pothodniku uskoro šalter za plaćanje režija bez naknade
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[12.6.2020.] U srijedu 17. lipnja otvara se Gradska blagajna u pothodniku


[19.05.2020.] Kao što je dobro poznato, Grad Osijek je do 1. travnja ove godine imao ugovor kojim je građanima omogućeno plaćanje režija bez naknade, odnosno Grad je financirao iznos provizije pri naplati računa.

Međutim, kako smo već pisali, 1. travnja prestao je vrijediti ugovor između Grada i Hrvatske pošte, FINA-e, Tiska, Privredne banke Zagreb i Konzuma uslijed situacije s koronavirusom i mjera koje je Grad donio glede pomoći najugroženijim gospodarskim subjektima i ostalim građanima.

Obzirom da velik broj ugroženih građana čine umirovljenici kojima je svaka kuna u džepu važna, stranka Aktivni nezavisni umirovljenici u ožujku je upozoravala da je ugovor pri kraju i ponudili logično i ekonomično rješenje. Naime, Grad ima praznih prostora, a jedan od njih je i prostor bivše pošte u pothodniku. Predložili su da se taj prostor uredi i prenamijeni u naplatno mjesto za plaćanje režija bez naknade.

To je osječkim umirovljenicima izuzetno važno ali i praktično jer, iako sva gradska poduzeća (Unikom, Vodovod, Ukop, Zavod za stanovanje) te Zavod za urbanizam (gdje se plaća račun za komunalnu naknadu), imaju naplatna mjesta na kojima se njihovi računi i dalje mogu platiti osobno i bez provizije, mnogim umirovljenicima je problem odlaziti od firme do firme da bi izbjegli plaćanje poštarine. Predložena lokacija u pothodniku je jako dobra, u centru grada, pored tramvaja.

No, tada nije ništa poduzeto, te je na posljednjoj sjednici gradskog vijeća u svibnju predsjednik ANU g. Šerić postavio pitanje što je s tim i još jednom obrazložio zašto je to dobro i važno za umirovljenike. Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota je podržao prijedlog da se otvori dodatna blagajna za plaćanje računa, oporba je također podržala prijedlog, a odmah nakon toga je i gradonačalnik dao nalog da se hitno pristupi radovima kako bi se što prije osposobio taj prostor.

Radovi su u tijeku, a njihov se dovršetak očekuje u narednih nekoliko dana. Tako će se dio od cca 1.500.000 uplatnica na godišnjoj razini ubuduće moći plaćati u pothodniku bez naplate poštarine.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


Zadnja promjena: Redakcija 031; 12.06.2020. 12:32; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
šima mali
Offline
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2020. 16:18 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Da li je to šalter samo za umirovljenike ili za sve grđane? Hvala

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: