Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka prihvaćena su izvješća o izvršenju prošlogodišnjeg i prijedlozi izmjena i dopuna gradskog proračuna za ovu godinu.

Izmjenama i dopunama Proračuna za 2020. ovogodišnji je proračun smanjen za 5,8 milijuna i on sada iznosi 807 milijuna.

Razlog za „kresanje“ proračuna je epidemiološka kriza koja je zahvatila cijeli svijet. Kriza izazvana koronavirusom tako je zauzela i najveći dio „aktualca“, a najviše pitanja vijećnika odnosilo se na mogućnost besplatnog proširenja terasa za ugostitelje i nedoumice oko plaćanja dječjeg vrtića tijekom i nakon krize.

Što se tiče proširenja terasa za ugostitelje kako bi mogli poštivati propisane epidemiološke mjere, zamjenik gradonačelnika Boris Piližota izjavio je kako je Grad spreman omogućiti proširenje terasa bez naknade čim ugostitelji Gradu podnesu takav zahtjev sa svom potrebnom dokumentacijom. Time bi se Osijek pridružio nekolicini gradova u Hrvatskoj koji su takvu mogućnost najavili još prije tjedan dana, poput Bjelovara ili Pule.

Plaćanje dječjeg vrtića tijekom i nakon krize jedna je od vrućih tema u gradu proteklih nekoliko dana. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš ponovila je objašnjenje s jučerašnje tiskovne konferencije da Grad daje omogućuje mjeseca besplatne usluge vrtića u jednoj godini, a to će biti od 15. ožujka do 15. svibnja. Roditelji koji će od 15. svibnja koristiti uslugu vrtića plaćat će ju ovisno o programu koji dijete koristi, dok će roditelji uslugu „čuvanja mjesta" u vrtiću plaćati 200 kn do opoziva Odluke gradonačelnika, odnosno do kraja epidemije. Dječji vrtići do kraja godine radit će puno radno vrijeme.

Još jedno vruće pitanje koje je postalo aktualno usred epidemije jest prestanak plaćanja naknade za plaćanje računa gradskih tvrtki od strane Grada. Vijećnik Drago Šerić (ANU) zatražio je od Grada da pomogne najranjivijim skupinama stanovništva, prije svega umirovljenicima i socijalnim slučajevima, otvaranjem naplatnog mjesta gdje bi građani mogli platiti račune bez naknade. Zamjenik Piližota je podsjetio da sva gradska poduzeća nude takvu mogućnost na svojim naplatnim mjestima, ali je podržao prijedlog da se otvori dodatna blagajna za plaćanje računa. Piližota je dodao i kako Grad razmišlja o uvođenju stalnog mjesečnog dodatka za umirovljenike kako bi im se pomoglo u ovoj kriznoj situaciji.

Sa sjednice je upućen i apel da se svi gradski čelnici, vijećnici i članovi upravnih i nadzornih odbora odreknu dijela plaća i naknada do kraja godine kako bi se pomoglo građanima u razdoblju krize uzrokovane koronavirusom.Tekst: Radio Osijek
Foto: Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu
05-09-2020 06:38:43 am :: meandarOs
Interesantno --Grad razmišlja o uvođenju-- a vrkić prima plaću a ne dolazi na posao, jel i o tome razmišlja, i kada ga pokopaju primati će plaću i ne dolaziti na posao još dvije godine--- i tada će grad RAZMIšljati...
pa dokle će to ovako=)=)?

Grad razmišlja o uvođenju stalnog mjesečnog dodatka za umirovljenike

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=82571#ixzz6LvMRPkot
ČAU-ČAU štenci šampi...
Prodajem stence kovrdz...
Na prodaju stan 56m2 ...
Iznajmljujem vikendicu...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:126

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Kopački rit