Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Vatroslava Lisinskog i Stara pekara bit će dovršeni čak četiri mjeseca prije roka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65773
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2019. 13:01 
Naslov:  Trg Vatroslava Lisinskog i Stara pekara bit će dovršeni čak četiri mjeseca prije roka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Radovi na Trgu Vatroslava Lisinskog i staroj vojnoj pekari u Tvrđi približavaju se kraju, kako nam je potvrdila pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije Kornelija Mlinarević.

Mlinarević je naglasila kako je prošlog tjedna obavljen tehnički pregled na oba objekta i oba su prošla. Tehnički za Staru pekaru je odlično prošao, tako da se već započelo s unutarnjim čišćenjem prostora i unošenjem opreme i namještaja.

Što se trga tiče, postoje sitne primjedbe koje će izvođač radova riješiti u narednih desetak dana. Popločenje je završeno, posađeno je drveće i postavljena javna rasvjeta. Još je potrebno dovršiti pristupnu cestu sa zapada i postaviti fontanu, na čemu se ovih dana intenzivno radi.

Što se tiče točnog datuma završetka radova i službenog otvorenja trga i bivše vojne pekare, Mlinarević nam ga nije mogla dati, kao niti potvrditi „ćakule“ kako će novi objekti biti otvoreni do početka Dana hrvatskog turizma, koji će se ove godine održati u Osijeku od 4. listopada.

U svakom slučaju, vrijedi istaknuti kako će radovi na ova dva objekta biti završeni čak četiri mjeseca prije roka. Naime, radovi su otvoreni u lipnju 2017. godine i prvotni rok je bio 30 mjeseci, dakle do kraja ove ili početka iduće godine.

Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 66 milijuna kuna, od čega 52 mil. kuna dolaze iz EU fondova. Prostor Stare pekare bit će pretvoren u Edukativno-informativni turistički centar mladih. U prizemlju će se nalaziti glavni ulaz s novim staklenim aneksom i dizalom, recepcija, lobi, restoran, profesionalna kuhinja te dvije seminarske hale. Na prvom katu nalazit će se hostel s 54 kreveta, a na drugom katu bit će prostor za edukativne i kreativne radionice, boksovi za co-working prostor, arhiva, garderoba i drugi sadržaji, dok će se u potkrovlju nalaziti velika konferencijska dvorana sa 150 mjesta.

Što se tiče Trga Vatroslava Lisinskog, nekadašnja zapuštena površina između Rektorata, Stare pekare i Franjevačkog samostana koja je služila kao parkiralište postat će najveća javna površina u gradu. Tu će se nalaziti trg s velikom pozornicom za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja, cijeli prostor će biti ozelenjen, po prvi put popločen, i na njemu će se organizirati javne manifestacije.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Stara Pekara/FB


Pročitajte i..
Projekt obnove Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskog ulazi u završnu fazu
Radovi na Staroj pekari i Trgu V. Lisinskog napreduju predviđenom dinamikom
Radovi na zgradi Stare pekare i Trga Vatroslava Lisinskog napreduju po planu; završetak i prije roka
Projekt obnove Stare pekare i Trga V. Lisinskog predstavljen osječkoj akademskoj zajednici
Započeli radovi na obnovi Trga V. Lisinskog i Stare pekare
Početkom srpnja započinje projekt obnove Stare pekare i Trga V. Lisinskog u Tvrđi

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.09.2019. 21:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U baroknoj Tvrđi građanima s pravom ne daju ni da najmanji prozor zamijene bez suglasnosti konzervatora i moraju staviti drugi oblikom identičan starom, a ovdje cijeli trg u beton i željezo. Ne mogu to razumjeti ni uz najbolju volju. Za mene je to upropaštavanje povijesne kulturne baštine.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: