Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 18. 09. 2020.
Od ponedjeljka p...
"(Ž)bicom d...
Festival sakraln...
Crveni križ Osij...
Učilište Studium...
sub 19. 09. 2020.
Od ponedjeljka p...
"(Ž)bicom d...
Festival sakraln...
Crveni križ Osij...
Izviđački klub J...
ned 20. 09. 2020.
Od ponedjeljka p...
"(Ž)bicom d...
Festival sakraln...
Crveni križ Osij...
Izviđački klub J...
pon 21. 09. 2020.
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Tjedan filantrop...
Crveni križ Osij...
Jesensko ispiran...
uto 22. 09. 2020.
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Tjedan filantrop...
Crveni križ Osij...
Jesensko ispiran...
sri 23. 09. 2020.
Međunarodni Dan ...
Osječki Azil: Po...
Tjedan filantrop...
Dječje kazalište...
Jesensko ispiran...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[5.10.2019.] Završili Dani hrvatskog turizma u Osijeku - dodijeljene nagrade za najbolje od najboljih u turizmu

[FOTO] Festival svjetla oduševio Osječane i goste

Od iduće godine neće biti kvota za strane radnike, uvodi se CRO kartica...


[3.10.2019.] [FOTO] Počela je trodnevna manifestacija "Head on East" - najbolje od Slavonije na jednom mjestu


Od 3. do 5. listopada zabranjeno prometovanje Tvrđom [2019.]


Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore od 2. do 4. listopada 2019. godine u Slavoniji. Dani hrvatskog turizma održat će se 3. i 4. listopada u osječkoj Tvrđi.

Od samog početka mandata Vlada Republike Hrvatske usmjerena je na gospodarski razvoj Slavonije, Baranje i Srijema u kojem veliku ulogu ima sektor turizma. Kako bi dodatno istaknuli turistički značaj naše najistočnije kontinentalne regije, ove smo godine odlučili upravo u njoj održati Dane hrvatskog turizma i domaćinima dati priliku da predstave raznovrsne turističke proizvode dionicima turističkog sektora iz cijele Hrvatske. Vjerujem da će kroz bogat program koji smo zajednički pripremili svi sudionici ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma upoznati ono najbolje od turističke ponude u svih pet slavonskih županija. Osim toga, ova će manifestacija tradicionalno biti prilika za odavanje priznanja svim turističkim djelatnicima koji su se posebno istaknuli svojim radom te doprinijeli globalnom uspjehu hrvatskog turizma“ istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

[KLIK] Najbolje od Slavonije "HeadOnEast" - Gastro dvoboji, StreetFood, Food Bazzar, Beer Fest

Cilj nam je brojnim promotivnim aktivnostima pozicionirati našu zemlju kao atraktivnu cjelogodišnju turističku destinaciju koju krasi bogata i raznolika ponuda. U tom smislu do posebnog izražaja dolazi Slavonija i hrvatska kontinentalna ponuda, a dvoznamenkasti rast turističkog prometa ostvaren na kontinentu u ovoj turističkoj godini dokazuje da je riječ o sve traženijem dijelu Hrvatske s izuzetnim potencijalima daljnjeg rasta i razvoja. Siguran sam kako će Dani hrvatskog turizma, koji će se održavati na području svih pet slavonskih županija, dokazati kako je Slavonija zanimljiva turistička regija, a Slavonci izuzetni domaćini i turistički djelatnici“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Slavonija ima puno za ponuditi u turističkom smislu, a ovogodišnji Dani hrvatskog turizma prilika su da to i pokažemo. Spoj je bogate kulturne baštine, prirodnih ljepota i sve bogatije gastronomije, koja je ključni motiv posjeta Hrvatskoj za više od 30 posto turista. Brendiranjem destinacije možemo ojačati lokalnu ekonomiju. Poljoprivredna proizvodnja mora rasti i pratiti pojačanu potražnju za domaćim proizvodima, i pridonijeti poboljšanju demografskih trendova. Temelj takvoga uspjeha su naravno ljudi, zbog kojih naši gosti odlaze sa smiješkom i rado nam se vraćaju, stoga ćemo i ove godine nagraditi najbolje od njih,“ rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

DHT svake godine okuplja više od 1000 sudionika, a ove godine organizatori su pripremili brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupove i dodatne sadržaje. Također, u sklopu DHT-a održat će se okrugli stol predstavnika Vlade RH s turističkim djelatnicima te Hrvatski turistički forum u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.
Kao vrhunac ovoga događanja, kroz dvije večeri dodijelit će se priznanja i nagrade turističkim djelatnicima, odnosno destinacijama i turističkim proizvodima posebno zaslužnima za unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj.

Program ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma kao i informacije vezane uz prijave možete pronaći na sljedećoj poveznici: mint.gov.hr/dani-hrvatskog-turizma-14415/14415 Online prijave su dostupne do 29. rujna 2019. godine.[KLIK] Najbolje od Slavonije "HeadOnEast" - Gastro dvoboji, StreetFood, Food Bazzar, Beer Fest

Tekst: Mint.hr
Foto: Darko Grundler/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Egzotični štenci franc...
Empirijski dio stručni...
U ponudi za rezervacij...
Ag potražuje djelatnik...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:118

Registrirani online (1): mata