Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ovogodišnji Dani hrvatskog turizma koji se održavaju u Slavoniji okupili su više od 1.000 sudionika koji su imali priliku vidjeti brojne čari i ponude koje Slavonija nudi, niz radionica u sklopu održavanja Dana hrvatskog turizma te raznolik popratni sadržaj.

Veliku pozornost trećeg dana ovog skupa privukao je susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade RH. Zamišljen kao interaktivna rasprava predstavnika Vlade i turističkih djelatnika, na ovom susretu razgovaralo se o različitim temama poput daljnjeg povezivanja turističke i poljoprivredne djelatnosti, primjene novih turističkih zakona te planovima donošenja zakona povezanih s turističkom djelatnošću, prvenstveno Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu.

Uz ministra turizma Garija Cappellija na okruglom stolu sudjelovali su i ministar financija Zdravko Marić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar državne imovine Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović i glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Ministri su se u uvodnom izlaganju osvrnuli na dosadašnje rezultate ove turističke godine istaknuvši odlične rezultate vezane uz turistički promet, financijske pokazatelje, kvalitetan rad turističkih djelatnika i odličnu suradnju javnog i privatnog sektora u osiguravanju radne snage u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ministar Marić istaknuo je kako se efekti ovogodišnje turističke sezone vide u državnom proračunu te kako možemo biti zadovoljni učinjenim. Najavio je i kako će do kraja tekuće godine biti stvoreni zakonodavni uvjeti za uvođenje CRO kartice koja će krenuti s primjenom u 2020. godini.

S 1. siječnjem 2020. na snagu će stupiti novi zakon o strancima prema kojem više neće biti kvota za strane radnike, nego će ih poslodavci moći uvoziti onoliko koliko im treba, pa tako i za turizam, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izrazivši uvjerenje kako će to pojednostaviti potragu za radnom snagom. No, unatoč ukidanju kvota i otvorenom putu za uvoz radnika, ipak će i dalje, u suradnji s HZZ-om i poslodavcima, naglasak biti na zapošljavanju domaće radne snage i mjerama koje će to poticati.

Ministar turizma Gari Cappelli je naglasio da je po podacima iz Porezne uprave do sada ove godine u turizmu odnosno uslugama smještaja i prehrana fiskalizirano 1,8 milijardi kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. "Potičemo razvoj turizma u cijeloj zemlji i DHT u Slavoniji su dokaz tome, a očekujemo i da se turizam u kontinentalnom dijelu zemlje sve više razvija u sinergiji javnog i privatnog sektora. Jedino se tako brojka od trenutnih oko deset tisuća kreveta u Slavoniji može povećati i učiniti kvalitetni turistički proizvodi, iako sam već ovih dana u toj regiji vidio puno toga dobrog te svima dajem visoke ocjene i za organizaciju DHT-a", izjavio je Cappelli.

Ovu interaktivnu raspravu ministar Cappelli zaključio je zahvalom svim turističkim djelatnicima kolegama u Vladi koji su sinergijskim međusektorskim djelovanjem omogućili velike zakonodavne i administrativne pomake kakvih u turističkom sektoru nije bilo u posljednjih 20 godina.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ministarstvo turizma


 Stranica prilagođena ispisu
10-06-2019 09:24:14 pm :: akoide
Naši ljudi sikter u Irsku i Njemačku, a ovdje bujrum Pakistanci i Bangladešani.
Aferim vladi i ministrima.

Tražimo tvrtku (zahtje...
Kuća kat. s podrumom, ...
Riješi se briga, zaobi...
Iznajmljujemo vise kom...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:144

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Top