Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u klubu Epic predstavljen projekt „Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa“.

Riječ je o dugonajavljivanom projektu obnove Stare pekare austro-ugarske vojske i Trga Vatroslava Lisinskog u staroj gradskoj jezgri Tvrđi. Projekt je vrijedan 66 milijuna kuna, od čega 52 milijuna dolaze iz EU kroz Europske strukturne i investicijske fondove.Izvođač radova je odabran, a radovi bi trebali započeti početkom srpnja ove godine te biti gotovi 1. veljače 2020. Inače, riječ je o dosad najvećem projektu prijavljenom od strane Grada za EU sufinanciranje, a projekt je od iznimnog značaja jer predstavlja pravi početak sveobuhvatne obnove Tvrđe.Gradonačelnik Ivica Vrkić istaknuo je kako će po završetku radova Osijek dobiti dva nova, moderna kompleksa: Stara pekara će biti pretvorena u Edukativno-informativni turistički centar mladih veličine 4.500 m2 s 2.500 m2 dvorišta koji će sadržavati hostel s 55 kreveta u 15 smještajnih jedinica, izložbeni prostor u dvorištu i lapidariju Pekare, multifunkcionalnu dvoranu, muzej, prostor za udruge i start-upove itd.

S druge strane, Trg V. Lisinskog će postati najveći javni prostor u gradu veličine 7.500 m2. Na njemu će biti velika pozornica za kulturne događaje, a cilj je taj prostor pretvoriti u centar događanja u gradu kada je riječ o festivalima i sajmovima poput Osječkog ljeta kulture, Osječkog ljeta mladih, Sajma antikviteta, Adventa u Tvrđi, UFO-a itd.

Gradonačelnik je naglasio i kako se kroz ovaj projekt predviđa zapošljavanje 30-ak ljudi u sektoru turizma i ugostiteljstva te još desetak novih radnih mjesta u ostalim pratećim djelatnostima.

Grad također uskoro očekuje odobrenje projekta pod nazivom „Priprema programa obnove i upravljanja kulturnim dobrima osječke Tvrđe“. Projekt je vrijedan 5 milijuna kuna, a njime se planira izrada projektne dokumentacije za obnovu pet kulturnih dobara u sklopu Tvrđe: Donja oružarnica (bivši klub Vega), Novi samostan sv. Križa, VIII. bastion s vodotornjem, Krunska utvrda na lijevoj obali Drave te prostor parkirališta pored GPP-a.

Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i..Uskoro se raspisuje natječaj za stručni nadzor nad radovima na Trgu Vatroslava Lisinskog i na staroj pekari
Stižu novci: za obnovu osječke Tvrđe više od 50 milijuna kuna iz EU fondova


 Stranica prilagođena ispisu

45 kn/šk. sat - POPRAV...
www.apartmani-dragica....
Trajno ustupam malo gr...
Mužijak JORKIJA sprema...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:209

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Slavonsko nebo