Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



20. Pannonian Challenge 2019. [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.09.2018. 12:39 
Naslov:  20. Pannonian Challenge 2019. [program]
Od 05.06.2019. 16:00 do 09.06.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[10.6.2019.] [FOTO] Pannonian Challenge 2019. - BMX day [nedjelja, dan #4]


[9.6.2019.] Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i jubilarni, 20. Pannonian Challenge završava ove nedjelje, kada će se svi vozači i posjetitelji pobrinuti da ovaj festival završi sa stilom.

Nakon subotnjih kvalifikacija i polufinala koji su poslužili kao teaser osječkoj publici, već nedjeljno prijepodne donosi nova uzbuđenja, jer tada započinje trening BMX vozačica i vozača, koji će preplaviti skate park na lijevoj obali Drave. Tako u 11.30 započinju kvalifikacije u disciplini BMX Freestyle Elite/Pro za djevojke, nakon čega na scenu, poslije 13.30 stupaju BMX amateri, koji će u finalu odmjeriti snage i publiku napuniti adrenalinom. Kada se sazna pobjednik u toj disciplini, skate park će zauzeti BMX vozačice koje će u ultimativnom finalu od 15 sati pokazati da itekako mogu parirati svojim muškim kolegama. No, poslije toga slijedi ono što su svi posjetitelji 20. Pannonian Challengea željno iščekivali – veliko BMX Elite/Pro finale, koje će od 16 sati u revijalnom tonu najaviti BMX legende, odnosno sportaši-veterani koji su vozili na prvim izdanjima ovog cijenjenog festivala.

Najveće finale u povijesti Pannonian Challenge održat će se od 18 sati, kada će najbolji svjetski BMX vozači pokazati sve čari ovog najpopularnijeg ekstremnog sporta i pobjedom pokušati zavrijediti bodove za nadolazeće Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.
Snage će odmjeriti Logan Martin, Jack Clark, Konstantin Andreev, Marin Ranteš, Declan Brooks, Irek Rizaev, Justin Dowell, Bryce Tryon, Michael Meisel, David Janac, Ismael Fries i Matej Žan.

Nakon finalnih odluka sudaca, svečana ceremonija dodjela nagrada se očekuje u 19.30, kada sa zvukom otvaranja šampanjca započinje završni after party pod vodstvom DJ Pipsa koji će staviti točku na i spektakularnog 20. Pannonian Challengea.

Osim u parku, veliko finale moći ćete gledati uživo na Sportskoj televiziji, RTL play-u, Vijesti.hr i na službenoj Facebook stranici festivala.




[8.6.2019.] [FOTO] Pannonian Challenge 2019. - BMX day [subota, dan #3]


Skriveno: 
Jubilarni, 20. Pannonian Challenge polako se bliži kraju, ali prije velikog finalnog dana, koji će u nedjelju donijeti uistinu najbolje od najboljeg iz svijeta BMX-a, mora se napraviti selekcija kroz napete kvalifikacije koje su na redu ove subote. Naime, od samog jutra osječki će skate park preplaviti vozači na malim biciklima, zagrijavajući se za najveće natjecanje ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe. Amateri će tako svoje vještine pokazati već od 10 sati, dok se dugo iščekivane kvalifikacije u BMX Elite/Pro disciplini očekuje s početkom u 13.30. Budući da se na ovo natjecanje prijavilo uistinu mnoštvo vrsnih svjetskih i regionalnih BMX vozača, istoga dana, u popodnevnim satima, održat će se i polufinale s početkom u 18 sati. U polufinalu će svi posjetitelji vidjeti samo djelić onoga što ih očekuje u velikom nedjeljnom finalu.

Treba istaknuti kako 20. Pannonian Challenge prati puls grada Osijeka koji ovoga vikenda živi sportski, pa će svi posjetitelji pokraj skate parka na lijevoj obali Drave moći pogledati i kvalifikacijsku utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije protiv Walesa za EURO 2020. godine. Ovo je izuzetno važna utakmica za Hrvatsku, pa će sve u skate parku stati od 15 sati, kako bi se Vatreni zdušno podržali i od strane ljubitelja ekstremnog sporta.

Nakon utakmice i adrenalinskog polufinala BMX-a, posjetitelji 20. Pannonian Challengea će se pokušati smiriti u dvorištu Vege, što im zasigurno neće dopustiti osječki reperi – Krankšvester, koji startaju od 22 sata. Nakon njih, melodična MAiKA će nastaviti animirati i ponovno sastaviti osječku publiku, koja će se definitivno potpuno raspustiti uz susjede iz Atheist Rapa, dok će sve finalizirati otkačeni Bad Copy, koji ujedno zatvara glazbeni program jubilarnog Pannonian Challengea.



[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2019. - Inline [petak, dan #2]


Skriveno: 
[7.6.2019.] Nakon što su skateri u četvrtak otvorili sportski dio jubilarnog, 20. Pannonian Challengea, te odličnim trikovima zagrijali mnogobrojnu osječku publiku. S druge strane Drave, za savršeno otvorenje glazbenog dijela festivala, u poznatom dvorištu Vege, pobrinuli su se simpatični Dubrovčani okupljeni u Silenteu, koji su odličnim nastupom dokazali svoju popularnost i na istoku Hrvatske. Njihovi stari hitovi, ali i nove uspješnice, napravili su melodičan uvod u hardcore nastup starosjedioca, Gužve u 16ercu, koja se ovim putem prisjetila i svog prvog nastupa na 7. Pannonian Challengeu, gdje je prvi puta formalno i debitirao glazbeni program najboljeg festivala ekstremnog sporta u regiji. Gužva je svojim bezvremenim i lokalpatriotskim hitovima počastila osječku publiku i nakon adrenalinskog skatea dovršila prvi dan 20. Pannonian Challengea. Glazbeni program u Vegi priveli su kraju Osječani – Harvo Jay te Igla&Ziherice.

Međutim, to je bio uistinu samo početak, a sada podsjetimo da se ovoga petka očekuje možda i najraznovrsniji dan u povijesti najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta. Naime, već od 12 sati započinje natjecanje rolera, odnosno inline amatera, koji će vladati skate parkom na lijevoj obali Drave sve do dolaska profesionalaca u 14 sati. Inline Pro natjecanje započinje u 14.30, a prije samog finala, oko 16 sati publika će imati prilike vidjeti potpuno novu, zasad pokaznu disciplinu na Pannonian Challengeu – scooter, iliti popularni romobil. Na sessionu hrvatskih romobil majstora tako će se demonstrirati trikovi za koje mnogi ni ne znaju da su mogući, nakon čega, u 18 sati započinje Inline Pro finale u zbilja žestokoj konkurenciji najboljih svjetskih rolera. No, u međuvremenu, od 16 do 18 sati će, odmah pokraj skate parka, brojnim posjetiteljima pažnju zaokupiti Original Skillz Jam. U izvrsnoj kombinaciji urbane kulture i Hip-Hopa, Original Skillz Jam donosi Graffiti jam u kojemu će kreativnost biti najvažnija, dok se uz pratnju DJ-eva očekuje B-Boying natjecanje najmlađih snaga lokalne i regionalne plesne scene. Dodjela nagrada najboljim rolerima trebala bi se održati u 19.30, nakon čega ekstremno dobra zabava zajedno s publikom seli u Vegu, gdje započinje party do jutra u iznimno snažnom sastavu. Tako će Hladno pivo oko 22 sata prvo izići na pozornicu 20. Pannonian Challengea, dok će iza ponoći zagrijanu atmosferu od njih preuzeti jednako legendarni Let 3. Najraznovrsniji dan festivala, nakon punkera iz Dublina – The Nilz, potom će zaokružiti lokalni punkeri, miljenici osječke publike okupljeni u bendu Debeli Precjednik, koji će od 2 sata, pa sve do iznemoglosti, pripremiti Osijek na veliko vikend finale u znaku BMX-a.


[6.6.2019.] [FOTO] Pannonian Challenge 2019. - Skate [četvrtak, dan #1]


[FOTO] Vrijeme je za adrenalin i dobru zabavu - počeo je 20. Pannonian Challenge


[5.6.2019.] Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i vrhunske glazbe, ove se godine održava 20. put za redom, a svoja vrata otvara otvara danas. Kroz pet dana festivala posjetitelji će uživati u vrhunskoj adrenalinskoj zabavi, koncertima regionalnih glazbenih zvijezda koji traju do jutra, odličnoj gastro ponudi i druženju s brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Pannonian Challenge ove godine traje od srijede 5. lipnja do nedjelje 9. lipnja 2019., a lokacija je svima dobro poznata lijeva obala rijeke Drave i veliko dvorište Vege.

Na dan otvorenja festivala, u srijedu 5. lipnja, proslavljeni hrvatski BMX vozač i aktualni svjetski prvak Marin Ranteš će sa službenim BMX sudcem Igorom Vukadinovićem Pokijem održati BMX školu za najmlađe. Škola počinje u 15.00 u osječkom skate parku.

U 20.30 volonteri će s osječkog pješačkog mosta pustiti lampione te tako najaviti jubilarni 20. Pannonian Challenge, a ono što nikako ne smijete propustiti je veliko otvorenje festivala koje će se održati u Kazamatu u 21.00 sat.

Sve posjetitelje čeka velika izložba action sport fotografija i predstavljanje fotomonografije "PC XX: The Story"

Nakon svečanog otvorenja DJ Omer i DJ Umbo zabavljat će goste do ranih jutarnjih sati.

Program:


Srijeda, 5. lipnja 2019.
15.00 h – otvaranje skate parka
15.00 h – okupljanje sportaša

Glazbeni program - Kazamat, ulaz slobodan
21.00 – Otvorenje izložbe i promocija monografije „PC XX: The Story“
21.30 – DJ Omke i DJ Umbo

[FOTO] Vrijeme je za adrenalin i dobru zabavu - počeo je 20. Pannonian Challenge





Četvrtak, 6. lipnja 2019.
09.00 – Otvoreni trening za sve vozače
11.00 – Otvoreni trening samo za skatere
11.00 – Zatvaranje registracija za Skate Amatere
11.30 – Zagrijavanje za Skate Amater natjecanje
12.00 – Skate Amater natjecanje
14.00 – Zagrijavanje za Skate Pro natjecanje
14.00 – Zatvaranje registracija za Skate Pro natjecanje
15.00 – Kvalifikacije za Skate Pro natjecanje
17.00 – Zagrijavanje za Skate Pro natjecanje
18.00 – Finale Skate Pro natjecanja
19.30 – Ceremonija dodjele nagrada
21.00 – After party

[FOTO] Pannonian Challenge 2019. - Skate [četvrtak, dan #1]

Glazbeni program - Vega, ulaz - 30 kuna (prodaja na ulazu u Vegu)
21.00 – otvaranje ulaza
22.00 – Silente
00.00 – Gužva u 16ercu
02.00 – Harvo Jay
03.00 – Igla & ziherice

[FOTO] Pannonian Challenge 2019. - After party [Silente, Gužva u 16ercu, Harvo Jay, Igla & ziherice] [dan #1]



Petak, 7. lipnja 2019.
09.00 – Otvoreni trening za sve vozače
11.00 – Otvoreni trening samo za Inline vozače
11.00 – Zatvaranje registracija za Inline Amater natjecanje
11.30 – Zagrijavanje za Inline Amater natjecanje
12.00 – Inline Amater natjecanje
14.00 – Zatvaranje registracija za Inline Amatere
14.00 – Zagrijavanje za Inline Pro natjecanje
14.30 – Kvalifikacije za Inline Pro natjecanje
16.00 – Zagrijavanje za Romobil Session
16.30 – Romobil Session
17.30 – Zagrijavanje za Inline Pro natjecanje
18.00 – Inline Pro finale
19.30 – Ceremonija dodjele nagrada
21.00 – After party

[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2019. - Inline [petak, dan #2]

Glazbeni program - Vega, ulaz - 30 kuna (prodaja na ulazu u Vegu)
21.00 – otvaranje ulaza
22.00 – Hladno pivo
00.00 – Let 3
01.00 – The Nilz
02.00 – Debeli Precjednik
03.00 – Of Apes

[FOTO] Pannonian Challenge 2019. - After party [Hladno pivo, Let 3, The Nilz, Debeli Precjednik, Of Apes] [dan #2]







Subota, 8. lipnja 2019.
08.30 – Otvoreni trening za sve BMX vozače
09.30 – Zatvaranje prijava za BMX Amatere
09.30 – Zagrijavanje za BMX Amater natjecanje
10.00 – BMX Amater natjecanje
12.30 – Zatvaranje prijava za BMX Pro natjecanje
12.45 – Zagrijavanje za BMX Pro vozače
13.30 – Kvalifikacije BMX Pro natjecanje
17.00 – Stanka
17.15 – Zagrijavanje za BMX Pro polufinale
18.00 – Polufinale BMX Pro natjecanja
21.00 – After party

[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2019. - BMX day [subota, dan #3]

Glazbeni program - Vega, ulaz - 30 kuna (prodaja na ulazu u Vegu)
21.00 – otvaranje ulaza
22.00 – Krankšvester
23.00 – MaiKA
00.00 – Atheist Rap
02.00 – Bad Copy

[FOTO] Pannonian Challenge 2019. - After party [Krankšvester, MaiKA, Atheist Rap, Bad Copy] [dan #3]







Nedjelja, 9. lipnja 2019.
09.00 – Otvoreni trening za BMX vozačice
09.30 – Zatvaranje registracija za BMX vozačice
10.00 – Zagrijavanje za BMX Pro finaliste
11.00 – Zagrijavanje za natjecanje BMX vozačica
11.30 – Kvalifikacije za BMX vozačice
13.00 – Zagrijavanje za BMX Amater natjecanje
13.30 – Finale za BMX Amatere
14.30 – Zagrijavanje za BMX vozačice
15.00 – Finale BMX vozačica
16.00 – Pauza
16.15 – BMX legende
17.00 – Zagrijavanje za BMX Pro natjecanje
18.00 – BMX Pro finale
19.30 – Ceremonija dodjele nagrada
21.00 – After party

Glazbeni program - Skatepark, ulaz je besplatan
21.00 – After party

[FOTO] Pannonian Challenge 2019. - BMX day [nedjelja, dan #4]










[3.6.2019.] Ostalo je svega dva dana do otvorenja jubilarnog 20. Pannonian Challengea, najvećeg festivala ekstremnog sporta u ovom dijelu Europe. Kroz pet dana festivala ove godine posjetitelji će uživati u vrhunskoj adrenalinskoj zabavi, koncertima regionalnih glazbenih zvijezda koji traju do jutra, odličnoj gastro ponudi i druženju s brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Pannonian Challenge ove godine traje od srijede 5. lipnja do nedjelje 9. lipnja 2019., a lokacija je svima dobro znana – lijeva obala rijeke Drave u Osijeku.

Na dan otvorenja festivala, u srijedu 5. lipnja, proslavljeni hrvatski BMXer i aktualni Svjetski prvak Marin Ranteš će sa službenim BMX sudcem Igorom Vukadinovićem Pokijem održati BMX školu za najmlađe u najbolje opremljenom skate parku u regiji. Škola počinje u 15.00 sati. U 20.30 volonteri će s osječkog pješačkog mosta pustiti lampione te tako najaviti jubilarni 20. Pannonian. Izložba action sport fotografija i predstavljanje monografije "20 godina Pannoniana" održat će se u Kazamatu u 21.00 sat, a nakon svečanog otvorenja DJ Omer i DJ Umbo zabavljat će goste do ranih jutarnjih sati.

Četvrtak je dan posvećen skate-u, u 18.00 je skate finale, u 19.30 dodjela nagrada, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje će nastupati Silente, Gužva u 16ercu i Harvo Jay.

Petak je rezerviran za inline i scooter (romobil). Od 16.30 u skate parku možete pogledati scooter session, dok je inline pro finale u 18.00 sati. 19.30 je dodjela nagrada u kategoriji inline, a od 21.00 se party seli u Vegu gdje nastupaju Hladno Pivo, Let 3, The Nilz, Debeli Precjednik i Of Apes.



Subota i nedjelja su rezervirani za BMX. U subotu ćete od 15.00 u parku moći pogledati utakmicu Hrvatska – Wales i osvježiti se u našem chill corneru. Od 18.00 počinje BMX polufinale, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje vas čekaju Krankšvester, MAiKA, Atheist Rap, Bad Copy i DJ Sly.



Nedjelja je završni dan ovogodišnjeg jubilarnog Pannonian Challengea, a izdvajamo BMX žensko finale od 15.00, BMX legende od 16.15, i BMX muško finale od 18.00. U 19.30 je dodjela nagrada, a nakon toga after party ostaje u skate parku gdje će vas DJ Pips zabavljati do jutarnjih sati.

Ovogodišnji Pannonian Challenge nudi za svakog po nešto, stoga nikako nemojte propustiti festival koji ove godine slavi svoj 20. jubilej.

Foto: Samir Kurtagić


[31.5.2019.] Pannonian Challenge dobio svoj poštanski žig


[29.5.2019.] Pannonian Challenge ove godine bilježi jubilarnu 20. godišnjicu. Grad već s nestrpljenjem očekuje najbolje sportaše svijeta, a na kavama se šuška o glazbenom programu i ludim provodima u Vegi. Najbolji skate park u regiji čeka svoje prve posjetitelje, a ekipa Pannonian Challengea privodi sve organizacijske zadatke svome kraju.

Točno je sedam dana do najekstremnijih pet dana u godini. Kako bismo sačuvali najljepše uspomene, sabrali smo fotografije svih 20 godina iz aparata najboljih action fotografa regije. Osječki fotograf Samir Kurtagić i njegova odabrana ekipa u sastavu Vedrana Marijanovića, Tina Hudolina, Dubravka Milinkovića, Tomaža Šantla, Jaka Babnika, Petera Feticha, Marka Kneževića, Sergeja Vutuca i mnogih drugih pripremili su za vas nezaboravne fotografije kako biste se prisjetili najluđih partija u gradu.

Uz tradicionalnu izložbu i party otvorenja ekipa Pannoniana priprema i jedno iznenađenje. Riječ je o fotomonografiji u kojoj ćete pored fotografija pronaći i nacrte starog parka, fotografije prvih protagonista Pannonian Challengea i pročitati do sada neispričane priče.

Nikako nemojte propustiti nasmijati se poznatom licu na fotki ili čuti neku insajdersku priču Pannonian Challengea.

Odličan tulum zagarantiran je u Kazamatu, a glazbeni presjek ovih nezaboravnih godina pripremaju majstori osječke DJ scene – Dj Omer i DJ Umbo.

Nakon velikog tuluma otvorenja čekaju vas sjajna natjecanja u skate-u, inline-u i BMX-u, a veliko nedjeljno BMX finale zaključit će ovogodišnju Pannonian priču.

Vidimo u srijedu, 5. lipnja u Kazamatu! Startamo u 21 sat.


[27.5.2019.] Glasna glazba, ples i ushićeni glasovi u grafitima oslikanom tramvaju, ostavili su protekloga vikenda mnoge Osječane u čudu, ali su svi ubrzo shvatili da je ovaj jedinstveni, pokretni party ulicama zagospodario samo iz jednog razloga – kako bi na atraktivan način najavio jubilarni, 20. Pannonian Challenge. Naime, do otvorenja najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta je ostalo samo još 10 dana, a upravo to je savršeno nagovijestio ovaj tradicionalni party tramvaj, koji je na pogon hitova Hladnog piva, Leta 3, Debelog precjednika, Krankšvestera, Bad copyja i ostalih izvođača koji će uskoro zauzeti pozornicu Vege, pokazao kako će ekstremno dobra i adrenalinska zabava od 5. do 9. lipnja još jednom stanovati u skate parku na lijevoj obali Drave.



Ugodno druženje organizatora, partnera, sponzora i prijatelja festivala u party tramvaju donijelo je za vikend dašak odlične atmosfere s nadolazećeg, do sada najvećeg Pannonian Challengea, dok su oduševljeni Osječani na svakoj stanici dočekivali veselu ekipu, koja im je na Trgu Ante Starčevića vrlo rado demonstrirala i poneke zapanjujuće trikove na skateu i BMX-u. S druge strane, niti jedan putnik ovog party tramvaja nije imao suho grlo zahvaljujući Beck's i Hell napitcima, dok su s Čipi čips grickalicama svi uživali u predahu između pjesama. Od remize, preko Višnjevca, Bikare i Zelenog polja, party tramvaj Pannonian Challengea je u Osijek donio neprestani tulum, a dok je DJ hitovima najboljih regionalnih glazbenika samo najavio odlične žive svirke, lokalni ekstremni sportaši su trikovima pokazali mali djelić onoga što će se odvijati u skate parku, ujedno podsjećajući da se spektakl, koji počinje za samo 10 dana, nipošto ne smije propustiti, jer će tada najbolji svjetski vozači poletjeti zrakom u borbi za naklonost sudaca i publike.















Tekst: Pannonian team
Foto: Jasenko Drinić


Propustili ste? Pogledajte i..
[VIDEO] 19. Pannonian Challenge iza objektiva
Ekstremno dobra zabava, adrenalin i predsjednica RH obilježili 19. Pannonian Challenge
[FOTO] BMX u velikom stilu zatvorio 19. izdanje Pannonian Challengea
[FOTO] INLINERI osvojili osječki skatepark
[FOTO] Skateri osvojili prvi dan Pannonian Challengea
VolonterOSi otvorili 19. izdanje Pannonian Challengea
[FOTO i VIDEO] Skateri, roleri i BMX vozači oduševili Osijek i njegove goste
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2017. - [subota, dan #4, BMX]
[FOTO] Pannonian Challenge 2017. - [petak, dan #3, Skate]
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2017. - [četvrtak, dan #2, Inline]
[FOTO] Službeno počela proslava punoljetnosti Pannonian Challengea [2017.]
[FOTO] Uz glazbu i roštilj otvoren 18. Pannonian Challenge 2017.
Pannonian Challenge 2016.: fotogalerije
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - in-line [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - skate [petak, dan #3]
[FOTO i VIDEO] Pannonian Challenge 2015. - BMX [subota, dan #4]
[FOTO] Uz DJ Omer-a u Kazamatu otvoren 16. Pannonian Challenge [2015.]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [petak, dan #3]
[FOTO] Pannonian Challenge 2015. - afterparty [subota, dan #4]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - BMX day [subota, dan #4]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - after party (subota, dan #4)
[FOTO]Pannonian Challenge 2014. - after party (petak, dan #3)
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - skate day [petak, dan #3]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - in-line + after party [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Pannonian Challenge 2014. - in-line [četvrtak, dan #2]
[FOTO] Zabavom u Kazamatu otvoren 15. Pannonian Challenge festival


Zadnja promjena: Redakcija 031; 10.06.2019. 11:29; ukupno mijenjano 30 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2019. 10:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[12.3.2019.] Ususret svojoj dvadesetoj obljetnici osječki Pannonian Challengea dovodi ovaj najveći festival ekstremnog sporta i u druge dijelove Hrvatske

I dok se zaljubljenici u ekstremne sportove kao i brojni bmx, skate i inline vozači iz cijeloga svijeta pripremaju za najveći ekstremno-sportski i glazbeni događaj u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi, osječki Pannonian Challenge i neumorna ekipa koja stoji iza festivala otišla je korak dalje i najveću ekstremnu zabavu u ovom dijelu Europe odlučila je približiti drugim krajevima Hrvatske.

Challenge Tour imat će tri stanice, tri Hrvatska grada – Zagreb, Varaždin, Rijeku i tako upoznati tri hrvatske regije s Pannonian Challengeom, a posjetiteljima pružiti vratolomije koje se u Osijeku već tradicionalno mogu vidjeti svake godine na lijevoj obali Drave. Također, svi posjetitelji moći će vidjeti vratolomije budućih Olimpijaca, jer poznato je da su BMX i skateboard Olimpijski sportovi na Igrama u Tokiju 2020. godine. Uz spomenute discipline, Challenge tour će okupiti i najbolje inline vozače, stoga će i ljubitelji vratolomija na rolama doći na svoje.

Stiže nam proljeće, a s njim i prilika za neke nove sportske priče. Stoga smo odlučili i ostatku Hrvatske pokazati sportski spektakl koji već dugi niz godina u Osijek dovodi vodeće ekstremne sportaše iz cijeloga svijeta. Challenge Tour Varaždin će ujedno biti Prvenstvo Hrvatske u BMX freestyleu i to ne slučajno. To je rodni grad našeg najboljeg BMX vozača i svjetskog prvaka Marina Ranteša, stoga je ovo odlična prilika za pogledati kako uz Ranteša voze najbolji hrvatski BMX vozači.“ izjavio je Jurica Barać, organizator Pannonian Challengea.

Turneja ekstremnih sportova će svoje mjesto pronaći u Zagrebu (13. travnja), Varaždinu (27.4.) te Rijeci (11. svibnja), a mnogi se slažu da je to najbolja uvertira u ovogodišnji 20. po redu Pannonian Challenge, koji će se održati od 5. do 9. lipnja 2019.

Ne propustite vidjeti kako najbolji BMX, skate i inline vozači izvode spektakularne trikove i prepustite se adrenalinskoj zabavi.

Ulaz na sva događanja i svim gradovima bit će besplatan!




[25.2.2019.] Organizatori obećavaju najveći i najjači Pannonian Challenge do sada


[18.2.2019.] Jubilarna 20. obljetnica Pannonian Challengea ostat će u uspomeni na jedno od najvećih priznanja u dva desetljeća postojanja. Pannonian Challenge postalo je međunarodno natjecanje C1 kategorije, u kojoj će sudionici BMX freestyle discipline moći prikupljati bodove za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Ovo je veliki korak za festival koji je skupina entuzijasta pokrenula na osječkom Srednjoškolskom igralištu, da bi u međuvremenu izrastao u globalno poznato okupljanje ekstremnog sporta i urbane kulture.

S ulaskom u UCI federaciju stigla nam je prilika da podignemo cijelo događanje na višu razinu. Kao što mnogi zasigurno već znaju, sljedeće godine u Tokiju će se po prvi put natjecati i vozači BMXa i skatea i ponosni smo što će Pannonian Challenge postati dio sportske povijesti. Svake godine u Osijeku okupljamo odličnu ekipu, a ovog lipnja očekujemo i dolazak najboljih svjetskih vozača i brojnih reprezentacija. Za sada već imamo najavljen dolazak reprezentacija iz UK, Rusije i Mađarske, a broj prijavitelja raste, što nam jamči najveći Pannonian Challenge do sada.“ – najavio je Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challenge.



Pannonian Challenge i ove će se godine održati u skate parku u blizini popularnog osječkog kupališta Copacabana, gdje će se od 5. do 9. lipnja održati natjecanja u disciplinama skate boardinga, BMX-a i inlinea, a pokazna disciplina bit će vožnja romobila. Tu je i glazbeni dio festivala u kombinaciji rock i electro zvuka, na kojem će nastupiti najbolja imena regionalne urbane glazbene scene.



Tekst i foto: Pannonian Challenge team


[15.2.2019.] Najveći festival ekstremnih sportova i ove godine otvara vrata mladim zaljubljenicima u ekstremni sport i dobru zabavu. VolonterOsi – jake snage Pannonian Challengea ove će godine moći volontirati u čak 12 sektora, a osim što će steći nova znanja i vještine sudjelovat će u organizaciji jubilarnog 20. izdanja festivala. Pannonian Challenge svake godine okuplja preko 300 sportaša iz cijelog svijeta, a za vrijeme trajanja od 5. do 9. lipnja pretvorit će Osijek u najpoželjniju destinaciju urbane kulture. Prijave za volontere otvorene su do 1. travnja ove godine.

- Svi zainteresirani se prijavljuju za one sektore koji ih zanimaju, odnosno gdje smatraju da mogu najviše pridonijeti, ali i naučiti. Uz naše volontere tu je i Zagrebačka banka koja podupire njihov rad te nam pomaže da im osiguramo nezaboravno i edukativno iskustvo. Ove će nam godine tako stotinjak volontera pomoći podići Pannonian Challenge na jednu još višu razinu – istaknula je Mateja Drulak, koordinatorica volontera na festivalu.

Na posljednjem Pannonian Challengeu, devetnaestom po redu, sudjelovalo je čak 100 mladih volontera, koji su zajedničkim snagama odradili 3.350 volonterskih sati. Riječ je o mladim osobama, većinom između 16 i 19 godina starosti, koji su svojim angažmanom na festivalu pokazali odgovornost i zrelost, nesebično poboljšavajući kvalitetu života u gradu Osijeku. Udruga Pannonian će stoga nastaviti dodatno razvijati volonterski program, kako bi mlade potaknuli na značajniji angažman u zajednici i pripremili ih za život.

Želiš volontirati na Pannonianu? Detalje portaži na pannonian.hr






[24.09.2018.] Nakon odličnog 19. po redu festivala ekstremnih sportova, osječkog Pannonian Challengea organizatori su objavili datum kako bi na vrijeme u kalendare upisali ovaj festival koji je nadrastao festival koji je isključivo sportski. Skate park na lijevoj obali Drave iduće će godine od 5. do 9. lipnja okupiti najbolje vozače BMX-a, inlinea i skateboarda, dok će za večernji dio kao i do sada biti zaduženi najbolji bandovi i DJi koji će zabavljati publiku do jutarnjih sati.

Osječki skate park, najbolje je opremljen skate park u jugoistočnoj Europi, a jubilarno 20. izdanje osječki skate park dočekat će više od 300 vrhunskih sportaša koji će se natjecati za nikad bogatiji nagradni fond. Posebna zanimljivost je i to što su BMX i skate kao sportovi uvršteni na listu natjecateljskih sportova za predstojeće ljetne Olimpijske igre 2020. u Tokiju tako da ćemo moći pratiti vratolomije budućih Olimpijaca.

- Smatram da smo zajedno s našim legicama i legama stvorili jedan brend, jedan šarmantan događaj kojega svi rado bilježe u svojim kalendarima, jer ne ostavlja ravnodušnim ni najveće svjetske face bilo u sportu, glazbi ili poslovnom svijetu. Pannonian Challenge smo organizirali, a i danas ga organiziramo prvenstveno zbog mladih, zbog grada, zbog poruke koja je bitna: „Može se, treba probati, ne smije se odustati. Iduće godine bilježimo 20. godišnjicu za koju unaprijed garantiramo da će biti najveća i najekstremnija do sada.“ – ističe Jurica Barać, voditelj projekta Pannonian Challengea, naglašavajući kako ekstremni, odnosno urbani sport pripada skupini „lifestyle“ sportova, upravo zato što ga se živi cijele godine.

Pannonian Challenge za svoj jubilej priprema do sada neviđen spektakl, upišite datume u kalendare i posjetite najekstremniji festival u ovom dijelu Europe. Osijek vas čeka!













Tekst: Pannonian Challenge
Foto: Samir Kurtagić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.06.2019. 11:15 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[15.4.2019.] Prva aktivnost ovogodišnjeg 20. Pannonian Challengea, protekla je u adrenalinskom raspoloženju, ali što je još važnije, opravdala je sva očekivanja posjetitelja skate parka na zagrebačkom Jarunu. Upravo su ondje održana natjecanja u BMX, skate i inline disciplinama, u sklopu Challenge Toura 2019, koji sada, nakon pohoda na Zagreb, seli u Varaždin, dok promotivni krug oko Hrvatske zatvara u Rijeci.

Očekivano, BMX natjecanje je bilo najatraktivnije, jer je u njemu sudjelovalo i najviše sportaša, ali nisu zakazali niti vozači na skateu i rolama, koji su dokazali da je zagrebačka scena ekstremnog sporta iznimno snažna. U BMX-u je tako slavio Fran Zeman, koji je bio za dlaku bolji, od Ivana Kukuljana, dok se trećim mjestom morao zadovoljiti David Kozbašić. S druge strane, skateom je najbolje i najspretnije baratao Mazarekić, a bio je bolji od Domagoja Gudca na drugom, i Brune Vranića na trećem mjestu. Naposljetku, inline natjecanje je pružilo izrazito napeto natjecanje najboljih hrvatskih rolera, ali je pobjedu naposljetku odnio Sven Buršić, drugi je bio Matija Kunštek, dok je treće mjesto zauzeo Ivan Grgić.

Posebno je atraktivna bila je i disciplina best trick, u kojoj su skateri, inlineri i BMXeri pokazali najbolje trikove koje su dugo uvježbavali. Vremenski uvjeti su srećom podržali sam početak ovogodišnjeg Challenge Toura, a sada samo ostaje za vidjeti kakva će prognoza biti 27. travnja u Varaždinu i 11. svibnja u Rijeci, iako će, poznavajući tamošnju publiku i neumorne ekstremne sportaše, atmosfera kao i u Zagrebu biti prilično užarena.

















Foto: Samir Kurtagić



[18.3.2019.] Ekstremni sport, urbana kultura i raznovrsni glazbeni program postali su zaštitni znak Pannonian Challengea, najpoznatijeg osječkog festivala koji ove godine slavi već dvadesetu obljetnicu. Najveće i najzabavnije izdanje tako od 5. do 9. lipnja očekuje sve posjetitelje skate parka na lijevoj obali Drave, gdje će najbolji svjetski ekstremni sportaši zahtjevnim trikovima prkositi gravitaciji, dok će se kulminacija svakog dana ipak održavati nešto južnije, u prekrasnoj Tvrđi. Naime, već tradicionalno, popularni glazbenici svratit će u uzavrelu Vegu kako bi posjetiteljima festivala omogućili neprestanu, ekstremno dobru zabavu, pripremajući ih ujedno za nastavak adrenalinskih natjecanja sljedećeg dana.

Tijekom godina, na ovom festivalu, nakon što se prestanu okretati kotači BMX-a, rola i skatea, tako je tulumarilo preko 125 izvođača iz Osijeka, Hrvatske, ali i cijele regije, a mnogi od njih su se Pannonian Challengeu uvijek rado i učestalo vraćali.

Niti ovogodišnji glazbeni program Pannonian Challengea neće biti nikakva iznimka, dapače, jubilarno izdanje donosi i do sada najsnažniju postavu, koja će kroz raznovrsne glazbene izričaje ponuditi ponešto za svakog posjetitelja. Počevši od Hladnog piva i Leta 3, kultnih hrvatskih rock bendova s nepogrješivim pristupom vjernoj publici, Osječane će zagrijati i pankeri iz regije - Atheist rap. Sve ljubitelje rapa i hip-hopa uveselit će dolazak odličnog Bad Copyja, baš kao i novi nastup domaćeg, iznimno popularnog dvojca iz Krankšvestera. S druge će strane Silente, MAiKA i The Nilz donijeti nešto posve drugačije na Pannonian Challenge, baš kao i mladi bendovi u usponu poput Harvo Jaya i Of Apesa. Naposljetku, „starosjedioce“ će predvoditi DJ-evi Omke i Umbo, dok osječku publiku nipošto neće biti potrebe upoznavati s radom Debelog precjednika i Gužve u 16-ercu, najpoznatijih lokalnih pankera, koji su nastupali i na samim počecima Pannonian Challengea.

Stoga je pokraj okruglog rođendana cjelokupnog Pannonian Challenge, bitno istaknuti kako bogati sportski i glazbeni program svake godine zainteresira veliki broj ljudi iz regije, a smještajni kapaciteti u Osijeku već se pune. Za posjetitelje željne potpune ekstremne avanture spreman je i Pannonian kamp smješten na lijevoj obali Drave uz najbolje opremljen skate park u regiji.

Dakle, ekstremno dobre zabave i odlične atmosfere neće nedostajati u glazbenom programu ovog jubileja, pa će kupnjom ulaznice u Vegi, po cijeni od prigodnih 30 kuna, svakome biti zajamčena nezaboravna večer.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: