Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U 2018. manje prijavljenih slučajeva pasa sa simptomima trovanja nego prošle godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.03.2018. 20:01 
Naslov:  U 2018. manje prijavljenih slučajeva pasa sa simptomima trovanja nego prošle godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Iako su rezultati dvije neovisne analize koje smo objavili jučer pokazali kako u sumnjivim tvarima poslanima na analizu u Zagreb nema ništa sumnjivo, to čini se nije smirilo duhove u Osijeku.

Neki od vlasnika pasa odbijaju prihvatiti rezultate analiza insistirajući na tvrdnjama kako je riječ o velikoj prijevari, zataškavanju istine, čak i zavjeri u koju su uključeni Grad, policija, laboratoriji za analizu, vjerojatno i CIA, KGB i mali zeleni.

Kako bi pokušali sagledati kontekst ove situacije, iz Grada su za sada dobili od tri veterinarske ambulante podatke o broju prijavljenih slučajeva pasa sa simptomima trovanja, te su saznali kako je prošle godine, u razdoblju od 1.1. do 21.3., u odnosu na razdoblje od 1.1. do 21.3. 2018. godine, bilo više prijavljenih slučajeva pasa sa simptomima trovanja.

Konkretno, u 2017. evidentirano je ukupno 14 takvih slučajeva, a u 2018. 11 slučajeva pasa sa simptomima trovanja.

Gradonačelnik Vrkić na današnjoj tiskovnoj konferenciji je potvrdio kako rezultati odvojenih analiza Grada i policije nisu potvrdili postojanje sumnjivih ili opasnih tvari, iako je priznao kako je u zraku ostalo pitanje što se zapravo događalo u Osijeku proteklih dana.

Vrkić je istaknuo kako se o svim otvorenim pitanjima može i mora razgovarati, ali je pozvao sve zainteresirane strane da to čine mirno i ne potiču ili podliježu atmosferi linča koja je vladala gradom posljednjih dana.

Gradonačelnik je podsjetio i kako je Grad Osijek mnogo uložio posljednjih godina u poboljšanje kvalitete života pasa u gradu. U suradnji s Udrugom Pobjede postiglo se to da na ulicama grada nema pasa lutalica, a svi psi u Azilu su čipirani; grade se parkovi za pse i plan je da uskoro svaka gradska četvrt ima po jedan takav park, dopuštena je vožnja psima u vozilima GPP-a, dopušten im je ulaz i u neke kulturne i obrazovne ustanove, propisana je zabrana držanja pasa na lancu... Sve su to velika postignuća koja treba održavati, a to je moguće samo suradnjom Grada, institucija, vlasnika pasa i svih drugih dionika.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
Stigli rezultati analize - sumnjiva bijela tvar je kuhinjska sol!
Pogledajte na kojim lokacijama u gradu je pronađena sumnjiva bijela tvar!
Nekoliko stotina Osječana prosvjeduje protiv neučinkovitosti nadležnih u slučaju trovanja životinja
[VIDEO] Jesu li i osječki golubovi potrovani? Čekaju se prve ljudske žrtve!
MUP demantira dojave o navodnim otrovima razbacanima po cijelom Osijeku
Građani se pozivaju da sve sumnjive tvari od sada prijavljuju Vetamu!
Povećava se broj dojava o sumnjivim tvarima, rezultati analize u ponedjeljak?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: