Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zbog sigurnosti Unikom poslao uzorak soli za posipavanje cesta na analizu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.03.2018. 16:07 
Naslov:  Zbog sigurnosti Unikom poslao uzorak soli za posipavanje cesta na analizu!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon što su društvene mreže preplavile vijesti o tome kako još uvijek nepoznati počinitelj truje životinje i grad s otrovom, oglasio se i Unikom, njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S ciljem što objektivnijeg informiranja javnosti obraćamo se sljedećim priopćenjem vezanim uz dojave o trovanju životinja na području grada Osijeka.

Putem društvenih mreža, a slijedom toga i medija proširile su se nepotvrđene i neutemeljene pretpostavke o povezanosti navedenih trovanja i soli koju trgovačko društvo Unikom d.o.o. koristi za posipavanje staza i cesta na području grada Osijeka radi održavanja prohodnosti u zimskim uvjetima.

Izvedbeni program zimske službe na održavanju nerazvrstanih cesta na području grada u zimskom razdoblju 2017./2018, s navedenim svim lokacijama i prioritetima može se naći na službenoj internet stranici.

Sol za posipavanje je nabavljena putem otvorenog postupka javne nabave, isporučuje ju tvrtka MA.CO.T. d.o.o. Kukljanovo i uz istu su priloženi rezultati ispitivanja, te pripadaju
e izjave o sukladnosti koje potvrđuju da se spomenuta sol smije koristiti na javnim površinama bez posljedica za zdravlje ljudi i životinja.

Što se tiče vremenskog razdoblja u kojem je došlo do pojave informacija koje sugeriraju moguću povezanost trovanja i uporabe soli za posipanje javnih površina, obavještavamo da smo, sukladno vremenskim uvjetima izvršili tretiranje staza i cesta solju na području grada 4., 5., 9. i 18. ožujka 2018. godine.

Sukladno ukazanoj potrebi, a da bi se u potpunosti otklonile bilo kakve sumnje u povezanost soli koju koristimo, uzorak iste je predan na analizu, te ćemo čim dobijemo potvrdu o kvaliteti i ocjeni zdravstvene ispravnosti obavijestiti zainteresiranu javnost.
"





Tekst: Osijek031.com
Foto: Unikom


Pročitajte i..
Pogledajte na kojim lokacijama u gradu je pronađena sumnjiva bijela tvar!
Nekoliko stotina Osječana prosvjeduje protiv neučinkovitosti nadležnih u slučaju trovanja životinja
[VIDEO] Jesu li i osječki golubovi potrovani? Čekaju se prve ljudske žrtve!
MUP demantira dojave o navodnim otrovima razbacanima po cijelom Osijeku
Građani se pozivaju da sve sumnjive tvari od sada prijavljuju Vetamu!
Povećava se broj dojava o sumnjivim tvarima, rezultati analize u ponedjeljak?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: