s Centar za nestalu i zlostavljanu djecu pokrenuo novi projekt - "Legosi u centru – zaokružena priča!"
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu na današnjoj konferenciji za medije predstavio je početak provedbe projekta „Legosi u centru – zaokružena priča!“.

Voditeljica projekta Ana Veočić pojasnila je zašto „zaokružena priča“. S obzirom na to da najveći broj djece i mladih s područja Osječko – baranjske županije gravitira prema Osijeku, a dostupne socijalne usluge nisu dostatne za svu djecu i mlade s problemima u ponašanju, uočena je potreba za proširenjem kapaciteta usluge poludnevnog boravka u Osijeku, ali i za socijalnom uslugom organiziranog stanovanja.

Legosi u centru – zaokružena priča!“ osmišljen je na temelju dugogodišnjeg iskustva Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te projektnih partnera, Grada Osijeka i Doma za odgoj djece i mladeži Osijek, u radu s djecom i mladima. Projekt će trajati 24 mjeseca, do listopada 2023. godine. Odobrilo ga je Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne skrbi u sklopu Europskog socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost 1,96 milijuna kn.

Glavni cilj projekta je širenje mreže izvaninstitucionalnih socijalnih usluga za djecu i mlade s problemima u ponašanju te članove njihove obitelji na području Grada Osijeka. Planirano je pokretanje socijalne usluge organiziranog stanovanja za pet korisnika u dobi od 18 do 21 godine; proširenje i unaprjeđenje usluge poludnevnog boravka u Osijeku s 12 na 20 korisnika; nastavak pružanja psihosocijalne podrške i usluge multidisciplinarnog mobilnog tima djeci i mladima s problemima u ponašanju te njihovim obiteljima.

Naglasak u projektu stavljen je i na jačanje kapaciteta stručnjaka koji su uključeni u rad s djecom i mladima s problemima uz ponašanju kroz edukativne radionice i trening za stručnjake. Cilj projekta je i povećati društvenu empatiju te podizati javnu svijest o prednostima izvaninstitucionalnih oblika skrbi te o poteškoćama djece i mladih s problemima u ponašanju.

Također, kroz znanstveno-istraživačke aktivnosti i stručni rad s više od 200 djece i mladih s problemima u ponašanju zaokružena je priča Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koji već 15 godina djeluje u području skrbi za djecu i mlade te promicanje njihovih prava.

Romano Kristić ispred gradske uprave u svom je obraćanju najavio skorašnje usvajanje Strategije razvoja Urbane aglomeracije Osijek koja, između ostalog, navodi kako postoji potreba za dnevnom skrbi (dnevni i poludnevni boravci) djece i mladih s PUP-om, stambenim prostorima za organizirano stanovanje te specijaliziranim edukacijama stručnjaka koji rade u ovom području. Kristić je pohvalio ovaj projekt Centra obećavši tehničku i svaku drugu pomoć Grada, a ujedno je izrazio i nadu kako će i ovaj projekt doprinijeti zajedničkoj suradnji svih dionika u mreži pružanja socijalnih usluga na području Osijeka.


Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
POMERANAC BOO ŠTENCI N...
Francuski buldog, dost...
Tražimo tvrtku (zahtje...
Prodajem kucu u jako l...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:102

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Božićno drvce

Propustili ste? Pogledajte!