s S radom krenuo portal Popravi.to za prijavu komunalnih problema
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Servisni portal za prijavu komunalnih problema nadležnim službama Popravi.to, čiji je zadatak te probleme otkloniti i riješiti, od jučer je dostupan na webu, a pokriva područje cijele Hrvatske.

Servisni portal Popravi.to besplatan je alat koji olakšava prijavljivanje problema i štete na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu i općini na području Hrvatske.

Ideja je da građanke i građani više ne moraju istraživati kome uputiti prijavu o rupi na kolniku ili nogostupu, uličnoj rasvjeti koja ne radi, oštećenoj klupi ili nepropisnom odlagalištu otpada. Potrebno je samo označiti lokaciju na karti, kratko opisati i fotografirati problem te označiti kategoriju, a Popravi.to na temelju tih podataka prijavu šalje na pravu adresu.

Svaka prijava objavljena na portalu bit će vidljiva svima, ali ne i prijaviteljica i prijavitelj ako to ne žele. Činjenicom da su sve prijave javne omogućuje se nadgledanje lokalnih vlasti i praćenje učinkovitosti rada lokalnih komunalnih poduzeća. Istovremeno, time se rasterećuje lokalnu samoupravu jer nadležna tijela prestaju primati višekratne prijave istog problema.

Na portalu će biti vidljivo kako i kada je problem ranije prijavljen, te u kojoj je fazi rješavanja.

Najveća svrha portala je olakšati komunikaciju građanki i građana s nadležnim tijelima javne vlasti i otvoriti prostor za suradnju u rješavanju problema zajednice, naglasili su u Gongu gdje računaju da će lokalna samouprava prepoznati Popravi.to kao servis koji im olakšava detektiranje i lociranje problema i štete te da će cijeniti doprinos građana koji ih prijavljuju.


Tekst: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
Trazim mame ,zene ,r...
– Revitalizuje kožu...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Na prodaju mužjak dobe...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:186

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Božićno drvce

Propustili ste? Pogledajte!