s Održana je osnivačka skupština Družine izviđača Štekavac Bilje
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Aktivnosti izviđačke organizacije u općini Bilje imaju svoj kontinuitet dulji od dvadeset godina.

Još tijekom boravka u prognaničkom naselju u Čepinu, uz pomoć Udruge izviđača „Slavonski hrast“, pokrenute su aktivnosti za djecu i mlade s ciljem da ih se uključi u djelovanje izviđačkog pokreta.

Nakon završetka Domovinskog rata i procesa mirne reintegracije Baranje i Hrvatskog Podunavlja stekli su se uvjeti za nastavak aktivnosti na „vlastitom terenu“. U proteklom razdoblju izviđači iz Bilja sudjelovali su u brojim aktivnostima i tako stekli potrebna znanja i iskustva potrebna za održavanje kontinuiteta svog djelovanja i afirmaciju u lokalnoj zajednici. Niti jedno zborovanje Saveza izviđača Hrvatske, kao niti ljetni kampovi Saveza izviđača Osječko-baranjske županije nisu prošli bez sudjelovanja izviđača iz Bilja.

Vrijedi spomenuti da su biljski izviđači bili u dva navrata i domaćini višednevnih tečajeva za voditelje izviđačkih skupina u Savezu izviđača Hrvatske. Svi ovi uspjesi rezultat su prije svega predanog rada voditelja-volontera, ali i potpore i razumijevanja lokalne zajednice. Nakon godina predanog rada došao je trenutak da izviđači u Bilju osnuju svoju izviđačku družinu koja će djelovati pod imenom „Štekavac“.

Izviđači su ljubitelji i čuvari prirode, a orao štekavac je ugrožena vrsta koja obitava na prostoru Kopačkog rita pa je i odabir imena izviđačke družine bio posve logičan.

U skladu s izviđačkim načinom života bio je odabir mjesta održavanja osnivačke skupštine: obala Biljskog jezera, na prostoru Veslačkog kluba. Za voditelja družine biljski su izviđači izabrali Silviju Tibor-Kovač, a za starješinu Daniela Antonovića. Okupljanje na osnivačkoj skupštini iskorišteno je i za provedbu zanimljivih programskih aktivnosti, a najveći interes bio je za vožnje kanuima po Biljskom jezeru.

Zajedno s članovima Udruge izviđača „Slavonski hrast“, koji su iz Osijeka došli biciklima, organizirane su zanimljive radionice savladavanja izviđačkih vještina. Ljetna vrućina i nasrtljivi komarci nisu nimalo pokvarili zadovoljstvo sudionika, a jednodnevno druženje završeno je obilnim porcijama izviđačkog graha.
Tekst i foto: UI Slavonski hrast


 Stranica prilagođena ispisu
Registrovana odgajivač...
POSAVSKI GONIC stenci,...
Na prodaju štenci Chow...
Na prodaju štenci Cane...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:71

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Fontana