Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na današnjoj Skupštini Osječko-baranjske županije raspravljalo se o nekoliko zanimljivih tema, a župan Anušić je na tiskovnoj konferenciji izdvojio dva velika projekta: izgradnju Regionalnog distribucijskog centra i Gospodarskog centra.

RDC je ogroman projekt vrijedan 100 milijuna kuna koji će unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju malih proizvođača kako bi bili konkurentniji na tržištu. Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling istaknula je kako je riječ o projektu poljoprivredne infrastrukture od posebnog značaja za OBŽ.Gradit će se u tri faze, a sutra (petak) potpisuje se ugovor za prvu fazu. Ona će obuhvatiti smještajne kapacitete u ULO režimu i u dinamičkoj atmosferi ukupno 2910 tona. O toga se 690 tona odnosi na ekološku proizvodnju, dok je 220 tona osigurano za konvencionalnu proizvodnju.

Prostor sadrži i dio namijenjen privremenom skladištenju voća i povrća, tako da ukupni kapacitet RDC-a iznosi 3300 tona. Objekt će se prostirati na više od 8000 m2, gradi se u Industrijskoj zoni u Nemetinu, a očekuje se da će izgradnja započeti ubrzo po potpisivanju ugovora.Na krovištu će biti postavljena sunčana elektrana koja će proizvoditi energiju potrebnu za rad RDC-a, a višak energije će se isporučivati u električnu mrežu. To će imati i dobre posljedice po zaštitu okoliša jer će se smanjiti ispuštanje CO2 u atmosferu.

Wendling je dodala i kako će RDC pružiti poticaj zapošljavanju jer je planirano 25 stalno zaposlenih, dok će još 29 osoba biti zaposleno na određeno vrijeme ovisno o dinamici pristizanja voća i povrća.

U studiji izvedivosti utvrđena je okvirna cijena koliki bi bio trošak za korisnike RDC-a a on iznosi 1,80 kuna po kilogramu za skladištenje i pripremu za izlazak na tržište do krajnjeg potrošača.

Drugi veliki projekt o kome se raspravljalo na sjednici Županije je izgradnja Gospodarskog centra. Kroz desetak dana odabrat će se izvođač radova, a potom, kada isteknu žalbeni rokovi, s njim će se potpisati i ugovor. GC će zamijeniti postojeći sajamski prostor na Pampasu koji će se kompletno preseliti u novi objekt.Novi GC nalazit će se na S cesti između Avenue Malla i Portanove. Anušić je naglasio kako je riječ o vizualno i funkcionalno modernom objektu koji neće biti isključivo sajamski prostor, već uključuje i druge sadržaje, potporne institucije u gospodarstvu, poduzetništvu i obrtu, znanstvene institucije... Plan je u novom prostoru imati gospodarske aktivnosti kroz cijelu godinu, a ne samo od sajma do sajma. Rok za dovršetak radova na GC-u je godinu dana.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Pročitajte i..
Potpisano je - Regionalni distribucijski centar u Osijeku skladištit će 3.000 tona voća
Regionalni distributivni centar voća i povrća u Nemetinu bit će gotov do kraja 2020. godine?
Regionalni distributivni centar voća i povrća u Nemetinu bit će izgrađen kroz tri godine
[FOTO] Kako će izgledati novi Gospodarski centar?
U tijeku intenzivne pripreme za izgradnju Gospodarskog centra u Osijeku
Grad i Županija potpisali sporazum o izgradnji gospodarskog centra u Osijeku


 Stranica prilagođena ispisu

Vidoviti Emanuel, tali...
Ventili sa prirubnicam...
Na prodaju dva muzijak...
Prodajem kuću katnicu ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:133

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Križanje