Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


Dogradonačelnik Boris Piližota u ime Grada Osijeka potpisao je Deklaraciju o dobroj energiji Zelene energetske zadruge, čime je Osijek pokazao da prihvaća stanje klimatske krize u svijetu te da je spreman preuzeti aktivnu ulogu u njenom rješavanju.

Grad Osijek zeleni je grad! Održiva i ekološki prihvatljiva energetska politika koju vodimo, uz niz projekata koje provodimo ili smo ih završili, nedavno je dobila dodatan vjetar u leđa.

U ime Grada, nedavno sam potpisao Deklaraciju o dobroj energiji sa Zelenom energetskom zadrugom, kojom se Osijek pozicionira kao jedan od gradova predvodnika energetske tranzicije sa snažnom inicijativom u borbi protiv klimatskih promjena.

Svjesni smo da smo u globalnim razmjerima mali grad, ali našim primjerom, kao i primjerima svih savjesnih Osječana možemo dati doprinos smanjenju ukupnog onečišćenja
“, napisao je na svojoj Facebook stranici zamjenik gradonačelnika.

Potpisivanjem Deklaracije Grad Osijek obvezao se pomoći realizirati projekte obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, čistog transporta, te prilagodbe života u gradu učincima klimatskih promjena. Obvezao se i informirati građane o stanju klimatske krize te ih aktivno uključiti u njezino rješavanje, kao i u tome surađivati sa svim relevantnim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Inače, Zelena energetska zadruga je od 7. do 18. rujna putovala Hrvatskom i u dva tjedna posjetila desetak gradova kako bi informirala stanovnike o pokretanju energetske revolucije u njihovom domu i lokalnoj zajednici. U Osijek je pak stigla na poziv Grada i to u okviru Europskog tjedna održivog razvoja, kada je osim potpisivanja Deklaracije, dio programa provela i u savjetovanju građana o realizaciji projekta male sunčane elektrane na vlastitom domu.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Boris Piližota/FB


 Stranica prilagođena ispisu

Tražim suradnike koji ...
ONLINE INSTRUKCIJE PUT...
Tražimo kuhara/kuharic...
ako stvarno to zelis o...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:100

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Na mostu