Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kao što smo već i pisali, u ponedjeljak su uz početak druge faze, donesene 4 odluke koje se tiču mjera za vjenčanja, pogrebe, otvaranje sportskih i dječjih igrališta te ograničavanje zadržavanja.

HZJZ je jučer objavio detaljne upute za sprovode i vjenčanja, igrališta i bavljenje sportom na otvorenom.

Vjenčanja:
Vjenčanja se održavaju isključivo u krugu obitelji, svjedoka, predstavnika službene osobe te predstavnika vjerske zajednice. Zbog sprječavanja širenja infekcije broj osoba na vjenčanju ovisi o mogućnosti održavanja razmaka od 1,5 metra među sudionicima. Niti jedan sudionik ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Preporuča se nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru. Osim medicinskih maski mogu se koristiti i platnene maske za lice te druga pokrivala koja prekrivaju usta i nos.

Detaljne upute pročitajte ovdje.Sprovodi:
Pogreb, posljednji ispraćaj i polaganje urne održava se isključivo u krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice. Potrebno je ograničiti broj ožalošćenih koji prisustvuju pogrebu, posljednjem ispraćaju i polaganju urne na način da se može održavati propisani razmak od najmanje 1,5 metra između pojedinaca. Dopušta se organiziranje glazbenih usluga i usluga dostave cvijeća i svijeća. Posljednji ispraćaj hrvatskih branitelja održavaju se uz odavanje vojnih počasti uz pridržavanje ovdje navedenih mjera.

Detaljne upute pročitajte ovdje.Dječja igrališta i rekreativno bavljenje sportom na otvorenome:
S obzirom na rizik prijenosa bolesti COVID-19 prilikom stavljanja u funkciju dječjih igrališta i rekreacijskih poligona na otvorenome preporuča se sljedeće:
- Organizacija. Dječja igrališta i rekreacijski prostori na otvorenome stavljaju se u funkciju. Stavljaju se na raspolaganje i prateći sadržaji poput klupa za sjedenje na otvorenome.
- Fizička distanca. Potrebno je održavati fizičku distancu među osobama od 1,5 metra. Pri tome pratitelj djeteta i dijete ne moraju održavati fizičku distancu. Potrebno je obratiti pažnju odnosno podučiti djecu da izbjegavaju grupiranje na jednom mjestu i održavaju fizičku distancu koliko je moguće.
- Dezinfekcija i nošenje maski za lice. Za vrijeme boravka na dječjim igralištima te tijekom bavljenja rekreativnim sportom na otvorenom preporuča se češće dezinficirati ruke te izbjegavati dodirivanje lica nečistim rukama. Pridržavati se svih općih i higijenskih mjera.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


 Stranica prilagođena ispisu

Prvoklasni stenci Rotv...
POGLEDAJ MOJE TIJELO I...
Provjerite što Vam zvi...
Zaštitni vizir za lice...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:102

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Jesen