Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jučer je u vijećnici Općine Čepin upriličena je primopredaja dvaju 3D printera, koje su ravnateljima osnovnih škola uručili Općinski načelnik Dražen Tonkovac i tajnik Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, prof.Ivo Grgić.

3D printer za Osnovnu školu Miroslav Krleža u Čepinu preuzela je ravnateljica Branka Mack Savanović prof., a za Osnovnu školu Vladimir Nazor iz Čepina, ravnatelj Ilija Pavić prof.. Na početku sastanka Tajnik ZTK OBŽ gospodin Ivo Grgić pozdravio je sve prisutne i zahvalio se ispred predsjednika Zajednice g. Marina Kordića, tima za provedbu aktivnosti na čelu s gospodinom Antom Marasom i u svoje osobno ime.

U projektu „Mala škola tehničkih aktivnosti u Čepinu, 2018.“, sudjelovali su učenici i učitelji tehničke kulture iz Osnovnih škola Miroslav Krleža i Vladimir Nazor Čepin. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je 34.000,00 kn, od čega je Općina Čepin sufinancirala projekt s iznosom od 27.000,00 kn, Osječko-baranjska županija s iznosom od 3.000,00 kn, te Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije s iznosom od 4.000,00 kn.

U realizaciji ovog projekta ostvarena su tri specifična cilja: prvi cilj - razvitak i promicanje tehničke kulture među djecom i mladima u općini Čepin, drugi cilj- poticanje učenika s područja Općine Čepin za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti i timskog rada i treći cilj - opremanje i jačanje razvojnih kapaciteta u osnovnim školama s područja općine Čepin. Svi navedeni ciljevi usmjereni su prema stvaranju uvjeta za pokretanje Centra tehničke kulture u Čepinu.

U sklopu provedbe projekta održano je 25 izvannastavnih radionica u kojima je sudjelovalo je više od 350 učenika osnovnih škola s područja Opčine Čepin, te je izrađeno preko 100 tehničkih radova koje su učenici ostavili u školi ili ponijeli kući.

Predstavnici Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, zahvalili su Općini Čepin što je prepoznala važnost ovog projekta, te ravnateljima osnovnih škola, naglasivši kako je ovo jedan školski primjer suradnje jedinice lokalne samouprave, škola i organizacije civilnog društva. Ovom prigodom naglašena je važnost ovakvih projekata koji razvijaju motoričke sposobnosti kod djece svih uzrasta. Voditelj CTK OBŽ gospodin Ante Maras primijetio je kako djeca s oduševljenjem prihvaćaju ovakve ideje.

Osim 3D pisača škole su kroz projekt opremljene i strojevima za modelarstvo, Croduino setovima, lemilicama i dronovima.

Načelnik općine gospodin Dražen Tonkovac zahvalio je Zajednici tehničke kulture Osječko-baranjske županije na organizacijskoj i logističkoj potpori a ravnateljima škola i djelatnicima na motivaciji i uključenju učenika. Istaknuta je spremnost Općine Čepin da u narednoj godini podrži projekte u području tehničke kulture koji će biti usmjereni prema djeci za vrijeme zimskih, proljetnih i ljetnih praznika s naglašenom profesionalnom orijentacijom prema praktičnim zanimanjima.

Tekst i foto: ZTK OBŽ


 Stranica prilagođena ispisuKontaktirajte nas pute...
Stenci Bordoske doge r...
HITNA prodaja Nova ...
Kontaktirajte nas pute...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:93

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Zlatno sunce