Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[31.10.2018.] Obavijest o produljenju roka za prijavu na Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka” za akademsku godinu 2018./2019.

Radi učestalih upita kandidata o načinu dodjele stipendije te do ovoga trenutka zaprimljenih prijava kandidata za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2018./2019. na temelju Javnog natječaja Broj: 40/2018., objavljenog na web stranici Zaklade Srce Grada Osijeka i Glasu Slavonije dana 15. listopada 2018., Upravni odbor Zaklade na 13. sjednici održanoj 30. listopada 2018. na temelju članka 13. stavka 3. Statuta Zaklade “Srce grada Osijeka” i članka 19. Pravilnika o mjerilima i postupku za dodjelu potpora Zaklade “Srce grada Osijeka” donio je ODLUKU o produljenju roka za prijavu na Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka“ za akademsku godinu 2018./2019.

Rok za podnošenje prijava na Javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade “Srce grada Osijeka” za akademsku godinu 2018./2019. produljuje se do 9. studenoga 2018.


[18.10.2018.] Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, gradonačelnik Ivan Vrkić i njegovi suradnici, Romano Kristić, upravitelj Zaklade, te Vladimir Ham, predsjednik Zaklade Srce grada Osijeka, predstavili su novi javni natječaj za dodjelu stipendija.

Kako smo već pisali, Zaklada „Srce grada Osijeka“ dodjeljuje se treću godinu zaredom studentima i studenticama koji su redovno upisali akademsku godinu 2018./2019. Ove godine dodjeljuje se 30 stipendija, a raspoloživi iznos sredstava Zaklade po ovom javnom natječaju iznosi 540.000 kuna.

Ukupna vrijednost pojedinačne stipendije po ovom Javnom natječaju iznosi maksimalno 18.000 kn, a stipendija se dodjeljuje na sljedeći način:
- 1000 kn mjesečno u razdoblju od listopada 2018. do rujna 2019.;
- 3000 kn jednokratno u listopadu 2019. ako je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu; i
- 3000 kn jednokratno u listopadu 2019. ako je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2018./2019.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na osječkom Sveučilištu i koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- da su državljani Republike Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Grada u trajanju od najmanje 2 godine neposredno do dana podnošenja prijave na Javni natječaj;
- da prosječni mjesečni prihod ostvaren u prethodnoj kalendarskoj godini po članu zajedničkog kućanstva obitelji ne prelazi iznos od 2.000 kuna i da prosječni mjesečni prihod po članu zajedničkog kućanstva obitelji ili djeteta iz te obitelji u zadnja tri mjeseca prije podnošenja prijave za stipendiju ne prelazi iznos od 2.000 kuna;
- da su upisani u akademsku godinu bez ponavljanja godine;
- da nisu korisnici neke druge stipendije ili slične novčane potpore iz nekog drugog izvora.

Ove godine Zaklada će, uz stipendiju, korisnicima ponuditi mentore – prijatelje Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u stručnom i znanstvenom radu, kao i mogućnost praktičnog usavršavanja za koje se u Zajkadi nadaju da će biti plaćeno te da bi neki od korisnika stipendije, po završetku studija, upravo tamo mogli pronaći svoje prvo zaposlenje.

Studenti i studentice, korisnici stipendije, sklapanjem Ugovora o dodjeli stipendije preuzimaju određena prava i obveze. Te obveze uključuju da redovno studiraju i polože minimalno 20% ispita do kraja akademske godine, jer u suprotnom će morati vratiti stipendiju. Također preuzimaju obvezu odrađivanja 80 sati praktičnog rada.

Gradonačelnik Vrkić je na predstavljanju istaknuo kako je ovo jedna od najatraktivnijih stipendija u gradu jer od studenata traži izvrsnost, ali uzima u obzir i socijalnu komponentu. Osim toga, hoće li studenti doista iskoristiti svih 18.000 kn koje im stoje na raspolaganju ovisi isključivo o njima i njihovom radu, trudu i zalaganju.

Prijave na natječaj dostavljaju se zaključno do 31. listopada 2018. godine na obrascu koji se može preuzeti na web stranici Zaklade. Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se poštom na adresu: Zaklada "Srce grada Osijeka", Franje Kuhača 9, 31000 Osijek, s naznakom: NE OTVARAJ Natječaj za stipendiju Zaklade "Srce grada Osijeka".

Više informacija možete pronaći na stranici Zaklade.

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu

FRANCUSKA PUDLA, štenc...
Prodajem visespratnicu...
Stenci PIT BULLA na pr...
Pozdrav. Prodajem grob...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:151

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Grad na dlanu