Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Jeste li znali da svako peto dijete u Hrvatskoj odrasta u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti?

U sklopu kampanje #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika, 10. listopada, u Županijskoj vijećnici u Osijeku, održan je stručni skup „Za djetinjstvo jednakih prilika“.

Sve okupljene na samome početku pozdravili su: nacionalna direktorica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, gospođa Višnja Tuškan-Krupić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, gospodin Zoran Relić, te zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.Od uvaženih gostiju tu su još bili i Romano Kristić pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo, te zamjenica gradonačelnice Grada Valpova, Ana Brajnović.

Na temu djece koja odrastaju u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti govorili stručnjaci: Izv. prof. dr.sc. Josip Berdica i mag. soc. Toni Pranić sa Studija socijalnog rada Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, o strategijama, mjerama i akcijskim planovima govorila je dr. sc. Ivana Stanić, pročelnica upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Osječko-baranjske županije, a na temu siromaštva, socijalne isključenosti i zaštite dječjih prava govorio je Darko Laksar – savjetnik pravobraniteljice za djecu u Uredu pravobraniteljice za djecu u Osijeku, doc.dr.sc. Daniela Šincek sa odsjeka za psihologiju Filozofskog Fakulteta u Osijeku.Janja Oklopčić, ravnateljica Centra, Sanja Grizelj, psihologinja OŠ Jagode Truhelke u Osijeku te Iva Obradović, pedagoginja, OŠ Ivan Filipović u Račinovcima obradile su temu siromaštva djece iz perspektive Centra za socijalnu skrb Valpovo i škola Osječko – baranjske županije.

Za sam kraj je o kampanji #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika govorila Tihana Stapić, psihologinja iz SOS Mobilnog tima, SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Kampanjom #vidime – za djetinjstvo jednakih prilika pokušavamo otvoriti oči javnosti i osvijestiti okolinu u kojoj naša djeca odrastaju. Kampanja ima za cilj povećati osviještenost društva o problemu siromaštva djece, te povećati kvalitetu života djece koja odrastaju u siromaštvu.
Tekst i foto: Kristina Vidalina


 Stranica prilagođena ispisuRadim u američkoj firm...
Na prodaju vrhunski st...
2004. godište. Prešao...
Muškarac 35 g tražim c...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:52

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most