Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Povodom Međunarodnog dana volontera, 5. studenog 2017. godine, Volonterski centar Osijek organizirao je svečanu dodjelu volonterskih nagrada. Među nagrađenima našla se i Udruga Pannonian Challenge koja je osvojila posebno priznanje za razvoj volonterskog programa Festivala.

Pannonian Challenge razvijanjem volonterskog programa stavlja posebnu pozornost na aktivno uključivanje mladih u zajednicu, njihov osobni i profesionalni razvoj ali i razvoj urbanog identiteta Grada Osijeka. Svake godine Udruga prima oko 300 volonterskih prijava, a stotinjak volontera pomaže u organizaciji Festivala. Najveći Festival ekstremnih sportova svakako je i primjer dobre međusektorske suradnje pa tako u edukaciji volontera sudjeluje Zagrebačka banka koja i ove godine, osim osnovne, priprema i financijsku edukaciju za volontere. Najistaknutije volontere Festivala svake godine nagrađuje Autoškola Tratinčica besplatnim tečajem vožnje. Nagrade, pozitivno iskustvo i dobra zabava najbolji su pokazatelji uspješne provedbe volonterskog programa pa tako Udruga i ove godine očekuje veliki broj prijavljenih volontera. Ono što je najvažnije, VolonterOSi- kako ih ekipa iz Pannoniana zove - nakon nekoliko ekstremnih dana sporta i zabave, odlaze kući s novim znanjima i vještinama te nezaboravnim iskustvom.

Ponosna sam na volonterski program Pannonian Challengea i na to što sudjelujemo u razvoju civilnog društva te zahvalna Volonterskom centru Osijek na dodijeljenom posebnom priznanju za razvoj volonterskog programa. Ovo je lijep vjetar u leđa da sljedeće godine budemo još bolji.” – istaknula je Mateja Drulak, kordinatorica volontera Udruge.

Podsjetimo, Udruga je 2012. godine dobila posebnu nagradu, Pečat Grada Osijeka za titulu najvećeg natjecanja u ekstremnim sportovima u regiji, a iste godine osvaja i Volontersku nagradu za poseban doprinos volonterstvu. Volonterski program Udruga provodi od 2010. godine, a tijekom sedam godina u organizaciji Pannonian Challengea sudjelovalo je 1000 volontera. Prijave za volontere za nadolazeći Pannonian Challenge bit će otvorene u proljeće 2018. godine.

Veselimo se nadolazećem Pannonian Challengeu koji se iduće godine održava od 30. svibnja do 2. lipnja.

Tekst: Pannonian Challenge


Pod nazivom „Učiniti nevidljivo vidljivim“ u Muzeju Slavonije održana je svečana dodjela godišnjih volonterskih nagrada, 12. put za redom, u povodu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca.

Nagradu dodjeljuje Volonterski centar Osijek pojedincima i organizacijama koji su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volontiranja u zajednici, a sve s ciljem afirmacije volonterstva kao poželjne društvene vrijednosti kroz vrednovanje doprinosa pojedinaca i organizacija koje djeluju za opće dobro.Nagrade volonterima dodijelili su zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota, predsjednik županijske skupštine Dragan Vulin te predstavnici Volonterskog centra Osijek.

Ove godine dodijeljeno je pet nagrada u kategoriji za volonterski angažman pojedinca, četiri nagrade u kategoriji primjera dobre prakse uključivanja volontera, dvije nagrade za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju te jedna nagrada za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva.Dobitnici volonterskih nagrada 2017.:

Za volonterski angažman pojedinca

1. Blaženka Lončar (Udruga gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije)
2. Marica Rukovanjski (Udruga za terapijsko, rekreativno i sportsko jahanje „MOGU“)
3. Katarina Ćosić (Društvo Naša djeca Donji Miholjac)
4. Jovica Radosavljević (Romsko kulturno-umjetničko društvo „Darda“)
5. Ilija Marić (Volonterski centar Tenja)

Za najbolje primjere dobre prakse uključivanja volontera
1. Atletski klub Slavonija-Žito Osijek
2. Klub mladih Gradskog društva Crvenog križa Našice
3. Udruga učenika, mladih i učenika s poteškoćama „Prijateljstvo“ Feričanci
4. Kreativna udruga mladih Limes, Slavonski Kobaš


Za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju
1. Ekonomska škola Braća Radić Đakovo
2. Tehnička škola Slavonski Brod


Za doprinos poslovnog sektora razvoju volonterstva
Kaufland Hrvatska

Svi laureati primili su simboličnu nagradu u drvetu koju volonterski izrađuje kipar Mato Tijardović.

Za zabavni dio programa i dobru glazbenu atmosferu bio je zadužen mladi i perspektivni osječki sastav Chord On Blue.

U ime portala Osijek031 čestitamo svima nagrađenima!

Tekst i foto: Osijek031.com

Najava: Muzej Slavonije: Dodjela volonterskih nagrada [2017.]


 Stranica prilagođena ispisu

★☆★ ...
Max Man - Tablete za p...
Iznajmljujem stan u Va...
Na prodaju stenci Cane...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:80

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Crveni Osijek

Propustili ste? Pogledajte!