Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, u partnerstvu s Pravnim fakultetom iz Osijeka, udrugama ZEON i Pan te WWF Austrija, privela je kraju dvogodišnji projekt pod nazivom “Transformacija – Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima”. Projekt je predstavljen danas na završnoj konferenciji u Osijeku.

Kako je istaknuto na konferenciji, cilj projekta bio je osnaživanje udruga civilnog društva u primjeni pravnih alata i najboljih praksi za sudjelovanje javnosti i međusektorsku suradnju u odgovornom upravljanju prirodnim resursima, poticanje ustanova odgovornih za upravljanje prirodnim resursima na transparentan rad i međusektorsku suradnju te poticanje  sudjelovanja  javnosti kao temelj za otvoreno upravljanje i borbu protiv korupcije u upravljanju prirodnim resursima na zaštićenim poručjima u sedam hrvatskih županija (uključujući OBŽ), odnosno na području ekološke mreže NATURA 2000 te zaštićenim područjima uz četiri međunarodne rijeke Kupu, Muru, Dravu i Dunav.

Pored predstavljanja rezultata projekta „Transformacija“, na konferenciji se govorilo i o problematici upravljanja rijekama u RH, o problemima bespravne gradnje u zaštićenim područjima, komunalnim i okolišnim problemima urbanih i ruralnih sredina, najboljim modelima upravljanja u zaštićenim i NATURA 2000 područjima Europe te o praktičnom uključivanju studenata u projektne aktivnosti. Doneseni su i zaključci i preporuke za poboljšanje i veću transparentnost u upravljanju zaštićenim područjima koji su proizašli iz istraživanja, anketa, sociološke studije, seminara i okruglih stolova provedenih u sklopu projekta.

Također je predstavljena Zelena pravna klinika kao model društveno korisnog učenja i partnerstva Pravnog fakulteta Osijek i Udruge Zeleni Osijek u jačanju pravne zaštite prirode i okoliša te fotomonografija „Razotkrivene tajne naših rijeka: Mura, Drava, Dunav, Kupa“ izrađena u sklopu projekta.

Tekst: Osijek031.com
Foto: M.M./Foto-arhiv031


Najava: Velika vijećnica: Završna konferencija projekta "Transformacija - Novi pristup upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima"


 Stranica prilagođena ispisu

Izanjmljujem apartman ...
Tražim suradnike koji ...
Tri nove kuće, otok Br...
izdaje se soba za stud...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:63

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Noćna

Propustili ste? Pogledajte!