Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[08.11.2019.] Advent u Osijeku - Tvrđa i Trg Ante Starčevića [2019.]


[22.11.2017.] Advent u Osijeku [2017.] [program, sva zbivanja]


Predstavljen bogat adventski program: kružno klizalište, grijana kupola, dvije pozornice...


Danas 17. listopada ističe rok za podnošenje prijava za organizaciju i provedbu četvrte po redu manifestacije Advent u Osijeku 2017.

Turistička zajednica Grada Osijeka raspisala je Javni poziv početkom listopada pozvavši zainteresirana trgovačka društva, obrte, udruge građana i javne institucije da se prijave, dostavljajući detaljan prostorni plan, program i nositelje aktivnosti, planirano vrijeme i mjesto realizacije pojedinih aktivnosti te planirani troškovnik provedbe programa.

Dosadašnja tri izdanja Adventa u Osijeku organizirala je tvrtka Luminis uz nekoliko suorganizatora te u suradnji s Gradom, ali u kuloarima se „šuška“ da bi ove godine moglo doći do velikih promjena u organizaciji ovog događaja.

Naime, Advent u Osijeku je kao manifestacija svake godine sve više rastao i privlačio sve veći broj posjetitelja, uspješno se pozicionirajući kao središnja božićna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj. Velike gužve na trgu u Tvrđi prošle godine upozorile su kako je možda manifestacija prerasla taj prostor, pa se priča kako postoji realna mogućnost da se manifestacija preseli u centar grada, s novim sadržajima ali i s novim organizatorima.

Tome u prilog ide i informacija da se ove godine na natječaj prijavio još jedan ponuditelj. U razgovoru s direktorom TZ Grada Osijeka, Sašom Uranjekom, tu informaciju nismo uspjeli potvrditi jer natječaj još traje, ali ono što nam je potvrdio to je da će se odluka o održavanju Adventa u Osijeku donijeti najkasnije za 14 dana.

U tom roku sastat će se Turističko vijeće od devet članova koje će dobiti materijale o ponuditeljima te će na sjednici odlučiti o najboljoj ponudi, ukoliko ih bude više. Obzirom na vrlo kratak rok do početka manifestacije, moguće je da se Turističko vijeće sastane i ranije, ali 14 dana je uobičajeni rok za pripremu i dostavu materijala te za njihovo „študiranje“ od strane članova vijeća.

Ono što se također zna, to je da Grad neće organizirati dvije adventske manifestacije u različitim dijelovima grada. S jedne strane nema potrebe za konkurencijom i odvlačenjem ljudi na više lokacija, a s druge Grad kao suorganizator manifestacije osigurava korištenje javnog prostora bez naknade te pokriva troškove električne energije i ostale prijeko potrebne infrastrukture, što bi bio velik trošak u slučaju održavanja dviju manifestacija.

A obzirom da je predsjednik Turističkog vijeća gradonačelnik Ivica Vrkić koji se javno zalaže za smanjivanje prekomjernih troškova, sasvim je izvjesno da ćemo i dalje imati jedan službeni Advent u Osijeku.

I za kraj, treba napomenuti kako je službeni naziv manifestacije Advent u Osijeku, dok je Advent u Tvrđi samo jedno od više događanja u sklopu tog programa, a tu su još i Božićna bajka u osječkom tramvaju, Festival vina WineOs te još neki.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Teuta Stazić/Foto-arhiv031Pogledajte i..
[FOTO] Otvoren ovogodišnji Advent u Tvrđi [2016.]
[FOTO] Brojni posjetitelji uživali u golemoj mađarskoj čokoladi od devet "kvadrata"!
[FOTO] Advent u Tvrđi oduševio Osječane
[FOTO] Započeo još jedan Advent u Tvrđi 2015.


 Stranica prilagođena ispisu


Štenci japanske akite ...
Hitno vam treba novac?...
Naši majmuni beba ma...
www.apartmani-dragica....

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:103

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Druženje na klupi