Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Novi program osječke Dječje kreativne kućice – DOKKICE – pod nazivom „Alternativni centri podrške za djecu i roditelje“ jučer je predstavljen u Osijeku.

DOKKICI je za razdoblje od 2017. do 2020. godine odobren trogodišnji program otvaranja alternativnih centara podrške za djecu i roditelje u kojem su im partneri gradovi Osijek, Valpovo, Grad Đakovo i Grad Donji Miholjac te tamošnji centri za socijalnu skrb.

Ciljevi programa su kroz rad s djecom u riziku i problemima u ponašanju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi promijeniti stavove i razmišljanja koji su doveli do rizičnog ponašanja, osnažiti roditeljske kompetencije, ojačati suradnju civilnih udruga, centara za socijalnu skrb i osnovnih škola te prevenirati institucionalizaciju i povećati socijalno uključivanje korisnika. U programu će sudjelovati 120 djece u riziku i s problemima u ponašanju te njihovi roditelji.Predsjednica Dokkice Ines Novak istaknula je kako je ovaj program alternativnog i neformalnog socijalnog sustava odgovor na primjedbe da nema dovoljno preventivnih programa. Ovo je jedan od modela rada s djecom i roditeljima kroz koji se mogu ostvariti ne samo elementi pružanja odgovarajuće socijalne skrbi, već i ponuditi razvoj dječjih potencijala i ostvarivanje svih njihovih prava.Na konferenciji je upozoreno kako Hrvatska danas ima nedovoljno razvijeno preventivno djelovanje i pružanje podrške djeci u riziku kroz sustav, nedovoljno razvijene kapacitete stručnih službi za rad s djecom, neodgovarajuće školovanje za rizične učenike, kao i zakašnjelo djelovanje u problematičnim situacijama, neodgovarajuću podršku roditeljima djece u riziku te brojne druge probleme, uslijed čega je Dokkica odlučila pokrenuti program alternativnih centara vodeći se uspješnim primjerima socijalnih sustava diljem Europe, posebice Velike Britanije, Švedske i Njemačke.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Udruga Dokkica/Facebook


Najava: Udruga Dokkica: Konferencija "Razvoj alternativnih inovativnih usluga – alternativni centri podrške za djecu i roditelje"


 Stranica prilagođena ispisu
-širi centar grada -...
Novi 6026 DWT uljni-as...
Izvorna govornica stru...
★☆★ ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:51

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Tvrđa

Propustili ste? Pogledajte!