Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljeno je ovogodišnje izdanje ReArt festivala koji će se pod nazivom „Priča bez kraja“ održati 2. i 3. lipnja na novoj lokaciji – na livadi ispred Državnog arhiva u Tvrđi.

Bogat i zanimljiv ovogodišnji program predstavile su Valentina Grubačević, voditeljica projekta ReArt festival i Darija Gabrić, tajnica udruge Plantaža čiji je ReArt festival projekt. Kao i u prethodna dva izdanja, cilj festivala je spojiti na jednom mjestu umjetnost, kreativnost i ekologiju kroz susrete, izložbe, kazalište, glazbu itd.Ovogodišnje izdanje festivala sastoji se od umjetničkog dijela (ambijent i izložbe), sajamskog dijela (35 izlagača), kazališnog dijela, radionica i predavanja te glazbenog dijela u večernjim satima. U sklopu umjetničkog programa imat ćemo priliku vidjeti izložbu zastavica postavljenu duž ulica u Tvrđi, izložbu ilustracija „Priča bez kraja“ te izložbu ambijentalnih instalacija.

Kazališni program ove godine uključuje pet predstava za djecu i odrasle te sedam radionica (afričkog bubnjanja, žongliranja, Papergirl likovna radionica...). Posebno je naglašeno interaktivno predavanje Božidara Mandića iz Beograda koji će govoriti o svojoj komuni „Porodica bistrih potoka“.

U glazbenom dijelu programa nastupit će 9 glazbenih izvođača različitih žanrova (bendova i DJ-eva) iz cijele Hrvatske, od kojih je izdvojen nastup grupe Vibrica koju čini čak 16 glazbenika!

Sajamski dio festivala trajat će od 11 do 21 sati u petak te od 9 do 21 sati u subotu.

Festival je besplatan, osim određenih radionica i glazbenog dijela koji će se naplaćivati kroz donacije.

Organizatorice su obećale mnogo zabave i dobrih vibracija na novom ReArt festivalu te su pozvale sve Osječane i goste da im se pridruže u priči bez granica.

Program:


Umjetnički program:

U sklopu ovogodišnjeg izdanja, kao voditeljica izložbeno- umjetničkog programa djelovala je Slađana Zubić, dok su za umjetničko-ambijentalno rješenje festivala zaslužne Marija Vidaković Tulić, Slađana Zubić i Valentina Grubačević.

Umjetnički program podrazumijevao je natječaj za oslikavanje zastavica na temu festivala, namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola koji je izašao u travnju. Kroz natječaj je prikupljeno 60 zastavica koje će biti izložene u sklopu ambijenta ReArt festivala duž ulica u Tvrđi. Glavna komisija za odabir najbolje zastavice za kategorije osnovne i srednje škole je akademski umjetnik Rene Grgić Đaković.

U umjetničkom programu sudjeluje 26 umjetnika, a izložbe koje nas očekuju su izložba ilustracija pod nazivom “Priča bez kraja” te izložba umjetničkih instalacija. Umjetnici koji izlažu umjetničke instalacije su: Vjekoslav Filipović, Vinko Vidmar, Ena Janković, Martina Kovačević, Nevena Živić, Andrej Tomić, Igor Jerković, Nikola Faller i Josip Brandis dok na izložbi ilustracija će izlagati 17 umjetnika iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i BiH. Otvorenje izložbe umjetničkih instalacije je najavljeno u petak u 11 sati, dok je otvorenje izložbe ilustracije najavljeno u 17 h. Izložbe će se moći pogledati oba festivalska dana.

Kazališni program:

ReArt se ove godine može se pohvaliti bogatim kazališnim programom. Tako će posjetitelji imati priliku pogledati pet predstava: “Lega, buđenje”, Imprompte;“Jazz, barut i Shakespeare”, Otvoreno kazalište Osijek te Predstava: “Trenutak”, Marijan Josipović, UAOS, Predstava: “Poštarska bajka”, UAOS, Predstava/radionica: “Priča bez kraja kroz likove”,Atelier artist.

Radionice i predavanje:

Na ovogodišnjem ReArt festivalu, svi posjetitelji moći će sudjelovati na jednoj od sedam radionica: Papergirl likovna radionica, Yoga Flow by Martina Slivonja, Radionica žongliranja by Kokoši iz komšiluka (Rijeka), Radionica “Camera obscura”by Dario Matić, Predstava/radionica: “Priča bez kraja kroz likove” by Atelier artist, Radionica pisanja: “Slova rastu iza neobičnih vrata”by Marina Tomić, Radionica afričkog bubnjanja, Marko Šturman (Zagreb) i predavanju “Porodica bistrih potoka”, Božidar Mandić (Beograd).

Glazbeni program:

Večernji sati rezervirani su za vesele ritmove i čak 9 glazbenih izvođača iz cijele Hrvatske: Bush Mad Squad, DJ Oliver, Human Buldozer, Misled Llama, DJ Euripid, Dr. Smeđi Šećer, Sretni Edi, Stephany Stefan, Vibrica i Juraj Botkuljak iz GŠ Franje Kuhača.

Ulaznice na festival: festival je besplatan, osim određenih radionica i glazbenog dijela koji će biti naplaćeni kroz donacije, što će biti naznačeno.

Petak, 2. lipnja 2017.
11:00 - 21:00 h - ReArt kreativni sajam
11:00 - 13:00 h - Papergirl likovna radionica
11:00 h - ReArt izložba skulptura i umjetničkih instalacija
12:00 h - OTVORENJE ReArt festivala uz Plesni studio Shine
12:30 h - Radionica pisanja: “Slova rastu iza neobičnih vrata”, Marina Tomić
14:00 h - Radionica žongliranja - Kokoši iz komšiluka (Rijeka) i Klub mladih Garaža (Belišće)
16:00 h - Predstava: “Poštarska bajka”, UAOS
17:00 h - Izložba ilustracija, “Priča bez kraja”, službeno otvorenje
19:00 h - Predstava: “Jazz, barut i Shaekspeare”, Otvoreno kazalište Osijek
21:00 h - Glazbeni program

Subota, 3. lipnja 2017.
9:00 - 21:00 h - ReArt kreativni sajam, ReArt izložba skulptura i umjetničkih instalacija, Izložba ilustracija “Priča bez kraja”
10:00 h - Yoga Flow, Martina Slivonja
11:00 h - Radionica žongliranja, Kokoši iz komšiluka (Rijeka), Radionica “Camera obscura”, Dario Matić
12:00 h - Predstava/radionica: “Priča bez kraja kroz likove”, Atelier artist
12:30 h - Radionica pisanja: “Slova rastu iza neobičnih vrata”, Marina Tomić
14:00 - 16:00 h - “Papergirl” likovna radionica
16:00 h - Radionica “Camera obscura”, Dario Matić, Radionica žongliranja- Kokoši iz komšiluka (Rijeka)
16:30 h - Predstava: “Trenutak”, Marijan Josipović, UAOS
18:00 h - Predavanje: “Porodica bistrih potoka”, Božidar Mandić (Beograd)
19:00 h - Radionica afričkog bubnjanja, Marko Šturman (Zagreb)
20:30 h - Predstava: “Lega, buđenje”, Imprompte
21:00 h - Paljenje skulpture od slame, Nikola Faller, PS Shine plesni performance žongleri i glazbeno jammanje
22:00 h - Glazbeni program

Tekst i foto: Osijek031.com


 Stranica prilagođena ispisu
★☆★ ...
Vidoviti Emanuel, tali...
Potrebni saradnici za ...
Na prodaju dva muzija ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:106

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Puteljak