Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Osječki Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark u svom sastavu ima i dislociranu jedinicu poludnevnog boravka za odrasle osobe u Briješću kojega je posjetio osječko – baranjski župan Vladimir Šišljagić te je s ravnateljicom Centra Editom Lemal potpisao novi ugovor o sufinanciranju programa Centra od strane Županije.

Sredstva će Centru dobro doći jer su u tijeku pripreme za uređenje novog, nadograđenog dijela Centra u koji će se smjestiti novih dvadesetak korisnika. Naime, Centar muku muči s nedostatkom prostora za velik broj korisnika s posebnim potrebama i intelektualnim poteškoćama koji ovdje imaju radno-okupacionu terapiju, tj. rehabilitaciju.

Prostor je dobro i kvalitetno opremljen, ali nedostatan za sve veći broj korisnika, tako da je potrebna dogradnja. U tu svrhu Županija i Grad zajedno su uložili 100.000 kuna u dogradnju novog dijela koji će smjestiti nove korisnike, ali i zadovoljiti standarde Ministarstva socijalne politike.

Na ovoj lokaciji dvadeset korisnika provodi poludnevni boravak i razne aktivnosti: psihosocijalnu rehabilitaciju, socijalizaciju, prehranu, organizirano provođenje slobodnog vremena i sve ostale aktivnosti u sklopu tog programa. Prostor je inače u vlasništvu Grada, a koristi se u suradnji s Klubom roditelja i djece s teškim invaliditetom „Novi dan“. OBŽ i Grad u jednakim omjerima financiraju trošak boravka svih 20 korisnika u Briješću.

Ravnateljica Centra i dalje računa na pomoć grada i Županije, ali je uputila i javnu zamolbu donatorima koji im mogu pomoći u radovima ili kroz financijske donacije kako bi se korisnicima osigurao prostor, odgoj, obrazovanje i odgovarajuća rehabilitacija.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


 Stranica prilagođena ispisu
Šarplaninci štenad i m...
Kupljene za skolu i dv...
Apartman, sa tri zvije...
Kupujem original toner...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:134

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci

Propustili ste? Pogledajte!