Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U utorak, 31. siječnja 2017. godine, u vijećnici Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (Trg Sv. Trojstva 3) održana je 4. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2016. /2017. godini, ujedno i prva u novoj 2017. godini. Na njoj su članovi Senata, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, razmatrali i usvojili ukupno 22 točke dnevnog reda, od kojih izdvajamo javnosti najzanimljivije odluke i informacije.

Sadašnjim i budućim studentima i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat donio odluku o dodjeli na korištenje lokacija u osječkom Sveučilišnom kampusu za potrebe ukupno sedam sastavnica Sveučilišta u Osijeku. To su: Pravni fakultet, Poljoprivredni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Ekonomski fakultet u Osijeku, Odjel za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku te Umjetnička akademija u Osijeku.

Ova je odluka donesena sukladno planu da Sveučilišni kampus preraste u pravo središte akademskog života u Osijeku. Svim navedenim sastavnicama Sveučilište je zemljišta za gradnju budućih novih objekata te osiguravanja još kvalitetnijih prostora za izvedbu nastave i znanstvenoistraživačkih projekata, dodijelilo na korištenje bez naknade“, naglasio je rektor, prof. dr. sc. Željko Turkalj. Osim toga, Ekonomskom fakultetu u Osijeku bez naknade je na korištenje dodijeljena nekretnina u Gundulićevoj ulici 10 u Osijeku, koja se nalazi kraj sadašnjih objekata Fakulteta.

Nadalje, članovi Senata prihvatili su ustroj i Elaborat o studijskom programu poslijediplomskog sveučilišnog studija Prehrambena tehnologija i nutricionizam na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijek. Ovaj studij traje tri godine, a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova. Osim toga, prihvaćen je Elaborat studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Matematika i računarstvo na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku. I ovaj studij traje tri godine, njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova, a izvedba počinje od iduće akademske 2017./2018. godine. Također, prihvaćeni su prijedlozi i elaborati studijskih programa tri nova diplomska sveučilišna studija na Umjetničkoj akademiji u Osijeku: Kostimografija (jednopredmetni i dvopredmetni), Scenografija (jednopredmetni i dvopredmetni) i Oblikovanje i tehnologija lutke (jednopredmetni i dvopredmetni). Sva tri studija traju po dvije godine, njihovim završetkom stječe se po 120 ECTS bodova, a izvedba počinje sljedeće akademske 2017./2018. godine.

K tome, članovi Senata prihvatili su prijedloge izmjena i dopuna još nekoliko studijskih programa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i Filozofskom fakultetu Osijek. Imenovano je i Povjerenstvo za razmatranje prijedloga i davanje mišljenja s prijedlogom za dodjelu počasnog znanstveno-nastavnog zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Marcelu Meleru, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Između ostaloga potvrđen je i izbor troje sveučilišnih nastavnika u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora. To su: prof. dr. sc. Marcela Šperanda iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja veterinarska medicina, znanstvene grane temeljena i pretklinička veterinarska medicina na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (trajno zvanje); prof. dr. sc. Zoran Škrtić iz znanstvenog područja Biotehničkih znanosti, znanstvenog polja poljoprivreda, znanstvene grane stočarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku (prvi izbor) te izv. prof. dr. sc. Krešimir Rotim iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva, znanstvenog polja kliničke medicinske znanosti na Katedri za anatomiju i neuroznanost na Medicinskom fakultetu u Osijeku (prvi izbor – naslovno zvanje).

Tekst: Prof. dr. sc. Željko Turkalj, v.r.


 Stranica prilagođena ispisu
Vrhunski štenci AST-a ...
Na prodaju prvobirano ...
Iznajmljujemo lijepo u...
nudimo potpunu odradu ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:152

Registrirani online (1): PhilippBayer


Objektiv031

Na Trgu

Propustili ste? Pogledajte!