Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaJučer su u OŠ Antuna Mihanovića predstavljena dva projekta, "OSIgurajmo im JEdnaKost" i "Mladi za mlade - pomagači u nastavi", preko kojih je Grad Osijek osigurao svim učenicima s posebnim potrebama asistente u nastavi.

Kroz ta dva projekta Grad je osigurao rad 104 asistenta sa 107-ero djece s posebnim potrebama. Gradonačelnik Ivan Vrkić je istaknuo kako je Osijek jedini grad u Hrvatskoj u kojemu svi učenici kojima je potrebna pomoć u radu imaju osiguranog asistenta te kako u Gradu nikada nije bilo dvojbi hoće li u proračunu biti novca za ovu namjenu.

U 2014. i 2015. osječka gradska uprava tako će osigurati oko četiri milijuna kuna za asistente u nastavi za djecu s posebnim potrebama, od čega više od milijun kuna vlastitog novca te oko tri milijuna iz Europskog socijalnog fonda.

U novi projekt Mladi za mlade - pomagači u nastavi, Grad je ušao zajedno s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a dio asistenata osiguran je i zahvaljujući Sajmu poslova kojega je posjetio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, gdje mu je i predstavljen problem nedovoljnog broja asistenata u nastavi.

Očekuje se kako će svi pomagači početi raditi kroz nekoliko dana, na veliko zadovoljstvo same djece ali i njihovih roditelja koji su se zahvalili Ghradu naglasivši kako se kod individualnog rada asistenata s djecom vrlo brzo poboljšavaju njihovi rezultati u školi, a osim toga djeca i njihovi asistenti vrlo se brzo i emotivno povežu.

 Stranica prilagođena ispisu
11-27-2014 06:16:53 am :: jacika
Hallelujaahhh, da je naš grad u nečemu (dobrom!!!) vodeećiii...ima nade za nomade!
Na prodaju stenci kovr...
Na prodaju štenci Fran...
Na POKLON prelepi sten...
Preslatke malene pudli...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:292

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku

Propustili ste? Pogledajte!