Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Danas je u osječkom hotelu Waldinger održan Mobile App Connect Osijek, završna konferencija IPA financiranog projekta koji je trajao proteklih 18 mjeseci.

Svrha projekta bila je smanjiti nezaposlenost među visokoobrazovanim dugotrajno nezaposlenim osobama s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije kroz edukaciju za razvoj mobilnih aplikacija. Projekt čija je vrijednost 160 milijuna EUR, a nositelj mu je Otvoreno učilište Algebra, uspješno je završila 51 osoba koja je prošla edukaciju o razvoju mobilnih aplikacija za Android i Apple iOS tehnologije.

Na komferenciji se pred stručnim žirijem predstavilo desetak timova sa svojim inovativnim mobilnim aplikacijama od kojih je žiri odabrao pet najperspektivnijih koji su dobili nagradu od po 1.100 EUR te dodatnih nekoliko mjeseci rada s konzultantima na daljnjem razvoju aplikacije. Najboljim aplikacijama proglašene su: ABC karte, dječja aplikacija za igru i učenje; turističke aplikacije ManGo i Trip Agent; aplikacija za pomoć u prometu Traffic Report te Geobreeder, aplikacija za povezivanje vlasnika pasa za parenje.

Članovi žirija izrazili su zadovoljstvo predstavljenim aplikacijama pozvavši sve uključene na daljnji rad i usavršavanje jer su mobilne aplikacije danas vrlo tražena roba na domaćem, ali i svjetskom tržištu. A da su i stručnjaci tog profila traženi, svjedoči podatak da je 18 polaznika edukacije već uspjelo pronaći posao.

Skriveno: 
Na događanju Mobile App Connect, koji je održan danas u Osijeku, odabrano je pet najperspektivnijih mobilnih aplikacija nastalih pod kapom EU financiranog projekta e-MOBIL.

Radi se o projektu, u vrijednosti 160.023,57 EUR, kojem je nositelj Otvoreno učilište Algebra, a u sklopu kojeg se 50 polaznika na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, pod mentorstvom stručnjaka, educiralo za razvoj mobilnih aplikacija.


Galerija 031: Hotel Waldinger: Mobile App Connect Osijek [2014.]
[Foto: Dino Spaić][15.01.2014. Hotel Waldinger]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)


[VIDEO] Mobile App Connect Osijek e-Mobil 2014.

Uvod - moderator Boris Ocić + Mislav Balković (Algebra)

Vladimir Ham, dogradonačelnik OsijekaDragan Vulin, dožupan OBŽBoris Bajtl (Siemens Osijek)Luka Sučić (konzultant na projektu)Proglašenje pobjednikaAplikacije i projekti:

ABC karteSpeedy GPSCall My DroidFotonaponski kalkulatorFotoworld
Zbog nezadovoljstva kvalitetom prezentacije i strahom od krađe ideje, video prezentacije je uklonjen na zahtjev Željke Vrebac.

GeobreederManGoTraffic ReportTrip AgentVUInfoTekst: M.M./Osijek031.com
Video: Osijek031.com
Stručni je žiri ovom prilikom odabrao pet mobilnih aplikacija s najvećim tržišnim potencijalom. Među njima su aplikacije: GeoBreeder za križanje pasa, Traffic Report koja predviđa prometne čepove, Mango za turističke informacije o hrvatskim gradovima, Trip Agent za smanjenje putnih troškova kroz dijeljenje prijevoza i aplikacija ABC karte za učenje slova. Valja spomenuti i aplikaciju Vukovar info koja je nastala spajanjem tri aplikacije slične, komplementarne, tematike koje su razvijene u sklopu u sklopu e-MOBIL projekta te su potom udružene u krovnu, jedinstvenu aplikaciju od koristi građanima i posjetiteljima Vukovara.

Pobjednici će dobiti financijsku podršku i pomoć pri osnivanju ICT start-up tvrtke kroz pravne i računovodstvene savjete te savjete stručnjaka za međunarodnu prodaju. Takav će pristup omogućiti odabranim aplikacijama da se razviju do kraja te komercijaliziraju, kako bi postale konkurentne na međunarodnom tržištu mobilnih aplikacija.


Tekst i foto: Ivana Sučević

Video i ostali materijali uskoro...
Najava 031: Hotel Waldinger: Mobile App Connect Osijek [2014.]


 Stranica prilagođena ispisu


Apple iPhone 11 Pro 64...
Ostalo ih je 4. 2 mu...
Ag potražuje djelatnik...
U medjunarodnoj regist...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:100

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Pješački most