s Održan 2. osječki hackathon u organizaciji udruge Osijek Software City [2013.]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O namaGodinu dana nakon pokretanja projekta Osijek Software City neformalna inicijativa prerasla je u udrugu, a prva aktivnost udruge bio je u subotu, 20. travnja 2013. godine održani 2. osječki hackathon, cjelodnevno natjecanje developera i drugih IT entuzijasta u razvijajnju novih softverskih projekata. Zanimljivo je što je to ujedno bila i prva aktivnost u novom osječkom coworking prostoru koji je nekoliko dana ranije otvoren u sklopu Poduzetničkog inkubatora BIOS.

Na hackathon se putem Entrio sustava za online distribuciju ulaznica prijavilo 30 sudionika raspoređenih u 11 timova. Osim različitih godišta i profila (srednjoškolci, studenati, freelanceri, zaposleni), dosta je sudionika pristiglo i izvan Osijeka, iz Rijeke, Zagreba, Kutine, Vinkovaca, Belog Manastira... Radni je dio trajao 10 sati, od 10:00 do 20:00h, a s obzirom da je tema bila otvorena, radilo se na raznim projektima, od aplikacije za trgovačke putnike, iPhone igrice, virtualnog vodiča za muzeje, aplikacije za izborne ankete, pa sve do društvenog servisa za komunikaciju putem registarskih pločica te projekta namijenjenog pčelarima, koji je i odnio pobjedu na 2. #OSChackthonu. Pobjednike očekuje predstavljanje projekta pred investicijskom grupom Core Incubator iz Zagreba.

Predstavljanje projekata koje je uslijedilo nakon radnog dijela možete pogledati na video snimci medijskog pokrovitelja Osijek031.com: [VIDEO] OSC Hackathon #2, Osijek 2013. [predstavljanje radova]. Nažalost, zvuk je nešto lošiji, no može se čuti sve bitno.

Hackathon su posjetili i gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, predstavnici Core Incubatora iz Zagreba, Tehnološkog parka Intera iz Mostara, Poduzetničkog inkubatora Osvit iz Donjeg Miholjca, te Ivan Brezak Brkan iz Netokracije.

Prvi ovakav hackathon, održan u travnju prošle godine, većinu je sudionika stavio "pod povećalo" zainteresiranih poslodavaca sve jačeg osječkog IT sektora, a gotovo polovica ih je u međuvremenu i zaposlena, pa se nadaju da će se takav trend nastaviti i nakon ovog hackathona.
Zanimljivo

BIOS coworking projekt je Grada Osijeka i BIOS-a, uz savjetodavnu ulogu udruge Osijek Software City, a namijenjen je upravo pojedincima IT profila i startupima u nastajanju koji su sada dobili mjesto gdje mogu besplatno raditi u ugodnom ambijentu, uz osiguranu struju, internet i radni prostor. Također, pogodnosti ovakvog dijeljenog prostora za rad su i međusobno upoznavanje i dijeljenje znanja i informacija korisnika, kao i mogućnost suradnje na većim i zahtijevnijim projektima.

Iz Rijeke je došao tim WhoHack, zapravo dio ekipe okupljene oko riječkog startupa WhoAPI u razvoj čijeg je projekta već uložila grupa američkih poslovnih anđela, između ostalih Isaac Saldana i Dave McClure.

Pobjednički projekt sustav je za vođenje pčelarske proizvodnje, a tim su činili Tomislav Jakopec, asistent na Filozofskom fakultetu u Osijeku, Ratko Mrđa, profesor informatike u osnovnoj školi, i Matej Vidaković, apsolvent Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu. Prema njihovim riječima, na hackathonu su uspjeli realizirati pregled, unos, promjenu i brisanje određenih entiteta, a napravljen je i nadzorni dio gdje se vidi raspored pčelinjaka po posjedima, košnica po pčelinjacima, i ono najvažnije, na kojem posjedu koji pčelinjak pobire koju kulturu.

Foto: Ivan Lozančić

Najava 031: Osijek Software City: 2. #OSC hackathon & party [2013.]

Pročitajte i...
[VIDEO] OSC Hackathon #2, Osijek 2013. [predstavljanje radova]
Osnovana udruga "Osijek Software City"
[VIDEO] Pogledajte program 'Software StartUp Academy' inicijative
Osijek Software City: "Ulovi IT posao" - osječke IT tvrtke traže zaposlenike [FOTO + VIDEO]
Na prvom #OSChackathonu u uzavrelom potkrovlju OBP-a prvo mjesto podijelili Bugarin i Osječani [VIDEO + FOTO + rezultati]


 Stranica prilagođena ispisu
PRIJAVE ZA SEZONU PROL...
Zdravi Cavapoo štenci....
BANKOVNI KREDITI...
momografija izdana pov...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:170

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Advent u Osijeku

Propustili ste? Pogledajte!