Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

„Olimpijada kulture“ i nacionalni odbori u listopadu 2010. raspisuju natječaj u svijetu za sudjelovanje umjetnika na Olimpijadi kulture 2012. godine u Hrvatskoj. U tijeku su aktivnosti u vezi osnivanja Odbora Olimpijade kulture u mnogim zemljama. Odbori će u listopadu ove godine raspisati u svojim zemljama natječaj za sudjelovanje na Olimpijadi kulture, za umjetnika iz svih područja umjetnosti. Odbori su ujedno i selektori svojih nacionalnih umjetničkih reprezentacija i imaju zadatak lobirati u svojim zemljama za projekt u suradnji sa svojim Vladama, nadležnim Ministarstvima i svojim Veleposlanstvima u Hrvatskoj. Natječaj za sudjelovanje na Olimpijadi kulture bit će otvoren do svibnja 2011., kada ćemo imati informaciju koliko zemalja će sudjelovati, u kojim disciplinama i koliko je to ukupno sudionika natjecanja, kao i članova prosudbenih povjerenstava.

Dosad su Odbori osnovani u 24 zemlje:
Australija, Austrija, Belgija, Crna Gora, Francuska, Kazahstan, Kina, Italija, Izrael, Japan, Kanada, Koreja, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Norveška, Poljska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska, Velika Britanija te, naravno, Hrvatska.
Skriveno: 
Predsjednik: Enes Kišević, pjesnik i glumac
Član: Ana Karić, glumica
Član: Vlasta Knezović, glumica
Član: Dimitrije Popović, slikar
Član: Voljen Grbac, operni pjevač
Član: Petar Pavić, generalni direktor EPH digital
Član: Goran Bakić, glazbeni urednik HR
Član: Albert Krasnić, glazbenik, Radio Plus Osijek
Član: Ante Sorić, bivši direktor Muzejsko-galerijskog centra Zagreb


U tijeku su dogovori za osnivanje Odbora u Grčkoj, Malti, Albaniji, Makedoniji, Latviji, Švedskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Slovačkoj, Španjolskoj, Egiptu, Kosovu, Turskoj i Luksemburgu.

Postoji mogućnost raspisivanja još jednog natječaja (svibanj 2011, otvoren do kraja godine) za sudjelovanje umjetnika iz zemalja koje će naknadno osnovati Odbore – na čemu ćemo intenzivno raditi.

P. Weisz – predsjednik Udruge Olimpijada kulture
 Stranica prilagođena ispisu

Inicijativa za osnivan...
Na prodaju merle stenc...
Prodajem stence MINI M...
PRESA CANARIO, 3 zenke...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:40

Registrirani online (1): simo031


Objektiv031

Kopački rit

Propustili ste? Pogledajte!