Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 22. 09. 2020.
Crveni križ Osij...
Dani sigurnosti ...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
sri 23. 09. 2020.
Humanitarna udru...
Međunarodni dan ...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [17....
CineStar Osijek ...
čet 24. 09. 2020.
Humanitarna udru...
Međunarodni dan ...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [24....
CineStar Osijek ...
pet 25. 09. 2020.
Humanitarna udru...
Međunarodni dan ...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [24....
CineStar Osijek ...
sub 26. 09. 2020.
Humanitarna udru...
Međunarodni dan ...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [24....
CineStar Osijek ...
ned 27. 09. 2020.
Park kralja Petr...
Ekonomski fakult...
Kino Urania: Ren...
Kino Urania [24....
CineStar Osijek ...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[22.9.2019.] [FOTO] Posjetitelji Wine & Bike Tour pozdravili dolazak jeseni uz vino i glazbu!


[14.9.2019.] Prvi dio programa Wine & Bike Tour Erdut manifestacije, koji se održao od 6. do 7. rujna privukao je u vinorodni kraj na obali Dunava vinoljupce, zaljubljenike u kazalište i ljubitelje aktivnog odmora kojeg prati odlična zabava. Drugi dio manifestacije nastavlja se u subotu, 21. rujna 2019., a ove godine program Wine & Bike-a ekskluzivno nadopunjuje Panona fest.

I ove godine Panona fest vam nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije. Kreće se iz Osijeka, prolazi kroz Aljmaš i završava u Erdutu, a sami birate želite li se ovom turom provozati kanuom, biciklom, ili vam je draže prošetati.

Nakon rekreativne avanture program se nastavlja kod dominantne srednjovjekovne Erdutske kule gdje će u sumrak osječki umjetnik Nikola Faller održati ceremoniju paljenja skulpture od slame, uz popratni nastup Plesnog studija Shine. Performans je uvod u drugi dio programa, gdje organizacijsku palicu preuzima Wine & Bike Tour Erdut.

U okruženju dvorca Adamović-Cseh posjetitelje očekuje In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odlične vrhunske beatove rezidenta Sofe DJ Keme i Jazzysad-a, producenta i DJ-a iz Subotice.

Uz kapljice vina Erdutskog vinogorja moći ćete počastiti svoje nepce specijalitetima eCekera, koji u okviru međunarodnog projekta CAMARG dovode kuhare Andreja Kristeka i Ivana Gašpića koji će vam poslužiti ukusne zalogajčiće lokalnih proizvođača, pripremljene na tradicijski način.

Ovogodišnji koncert u vinogradu s pogledom na Dunav upotpunit će jazz fusion skupina "Elvis Stanić Group". Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Osnivač je jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group", koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. "Elvis Stanić Group" spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama.

Organizator Wine & Bike Tour Erdut manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta. Organizator Panona festa je Udruga Slap, a financiran je sredstvima projekta Panona net.

Više informacija o događaju možete pronaći na Facebook stranicama Panona festa i Wine & Bike Tour Erdut.

Program:


Panona fest program

09.30 sati - Sportski program - BICIKLISTI
Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info:
Start: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek


10.00 sati - Sportski program - PJEŠACI
Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
Start: Tvrđa, Osijek (parking kod caffe bara KTopu)


11.30 sati - Sportski program - KANUISTI
Kotizacija: 150,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
Start: Kopika,Osijek (molimo doći svojim biciklima)


19.15 sati - Paljenje skulpture od slame by Nikola Faller i plesni show Plesnog studia Shine, slobodan ulaz
Mjesto održavanja: Erdutska kula, Erdut

Wine & bike tour Erdut program


18.00 – 19.30 sati - Vođena degustacija vina
Ulaznica: 50,00 kn. Broj sudionika ograničen. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na e-mail adresu: damir[at]all4wine[dot]hr
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut.

18.00 – 01.00 sati - DJ ON WINE SESSION - DJ JazzySad & DJ Kema @In Da Sofa, slobodan ulaz
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

20.30 – 22.00 sati - Koncert: "ELVIS STANIĆ GROUP", slobodan ulaz
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

Gradski prijevoz putnika omogućio je organizirati besplatan prijevoz do Erdutskih vinograda na koncert Elvis Stanić Group i natrag do Osijeka!
Polasci su zakazani s Trga Ljudevita Gaja u Osijeku i to po rasporedu:
OSIJEK - ERDUT
17:00 h (jedan autobus)
18:30 h (jedan autobus)
19:00 h (jedan autobus)
*(+/- 5 min)

ERDUT - OSIJEK
23:00 h (jedan autobus)
00:00 h (jedan autobus)
01:00 h (jedan autobus)
*(+/- 5 min)


[6.9.2019.] Vremenska prognoza zaprijetila se organizaciji Wine & Bike-a koji su program prilagodili vremenskim uvjetima. Neka vas to ne brine jer veliki dio programa će se održati kroz dva najavljena dana. Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 6. do 7. rujna 2019., a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Manifestaciju u petak, 6. rujna, otvara kabaretska predstava „Adam i ona“, s početkom u 19.00 sati. Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, 7. rujna, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Od podneva će u okruženju Erdutske vinarije posjetitelji uživati u kušanju vina koji dodatno začinjuje čaroban ambijent uz vrhunske DJ beatove.

Provedite se tijekom dana jer večernju bitku protiv oblaka i kapljica koje će ispuštati ipak ne možemo dobiti, te ju nećemo ni započinjati. Najavljeni večernji program ipak se odgađa, a više informacija o tome kada ćemo isplesati noć iznad Erduta ćemo vam javiti čim nam Sunce potvrdi da neće dozvoliti kiši da nas u tom plemenitom naumu sprječava.

Ulaz na program manifestacije je slobodan.

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Program:

Petak, 6. rujna 2019.
19.00 – 20.30 sati - Predstava: Adam i ona, Adam Scena
Mjesto održavanja: Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)

Subota, 7. rujna 2019.
10.00 – 12.00 sati - Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
10.00 – 18.00 sati - Dan otvorenih podruma
Mjesto održavanja: Vinarije Erdutskog vinogorja
12.00 sati - DJ ON WINE SESSION
Mjesto održavanja: Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut

[klik za uvećanje][19.08.2019.] Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već šest godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 6. do 7. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Dramski program

Manifestaciju u petak, 6. rujna, otvara kabaretska predstava „Adam i ona“. Glazbeno-poetski kabare „Adam i ona“ rođen je kao svojevrsni nastavak popularne kabaretske predstave „Noćas ću...“ koja se je izvodila u prostoru Gradske kavane na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 2002. godine s ciljem oživljavanja kabaretske scene po uzoru na slične programe koji su živjeli do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća u našoj metropoli. Glumac Adam Končić i pijanist Oliver Belošević isprepliću pjevani i recitirani stih, uvijek popraćen klavirskom pratnjom, sa spontanim razgovorom i šalom s publikom, ostvarujući tako interaktivnu kabaretsku predstavu. Popularne šansone i kabaretski kupleti nastali početkom prošlog stoljeća vračaju duh starogradski dug, a ljubavna poezija (Krznarić, Kišević, Simonov, Brooks...) uz ružu na dar odaje posvetu ljepšem spolu.

Dan otvorenih podruma i utrka po vinogradima

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 7. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

"Elvis Stanić group" - koncert u vinogradu s pogledom na Dunav

Ovogodišnji Wine & Bike će u subotu, 7. rujna, s početkom u 20.30 sati, upotpuniti nastup jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group". Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju, kako hrvatske, tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Osnivač je jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group", koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. "Elvis Stanić Group" spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Zajedno snimaju tri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade.

Aklea Neon & DJ on wine session

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličan nastup Aklee Neon i vrhunske DJ beatove.

Ulaz na program manifestacije je slobodan.

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Pogledajte i..
Virtuoznim koncertom Vlatko Stefanovski Tria završen "Wine & Bike Tour Erdut" [2017.]
[FOTO] U Erdutu počela trodnevna manifestacija "Wine & Bike tour" [2016.]
[FOTO] Wine & Bike Tour Erdut – uspješna priča Erdutskog vinogorja
[FOTO] Koncertom Josipe Lisac završen drugi WBTE 2015.


 Stranica prilagođena ispisu