s Osječko ljeto kulture - OLJK 2012. [program]
Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
ned 23. 01. 2022.
Plesni klub &quo...
Škola klizanja p...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Vikend predstave...
pon 24. 01. 2022.
Plesni klub &quo...
Škola klizanja p...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Društveni atelje...
uto 25. 01. 2022.
Plesni klub &quo...
Škola klizanja p...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Društveni atelje...
sri 26. 01. 2022.
Akademija za umj...
Škola klizanja p...
CineStar Osijek ...
Kino Urania [20....
Društveni atelje...
čet 27. 01. 2022.
FFOS: Otvoreni č...
Škola klizanja p...
ISKRA waldorfska...
Program Osječkog...
Društveni atelje...
pet 28. 01. 2022.
U Sokolu besplat...
Škola klizanja p...
17. Noć muzeja: ...
Galerija Kat: Ot...
Društveni atelje...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

[05.07.2012. Važna informacija: OLJK 2012: besplatne ulaznice za pojedine programe


[28.06.2012. 12:01] Svečano otvorenje Osječoga ljeta kulture 2012. održat će se sutra u 21:30 sati u prostoru Doma tehnike na Trgu J. Križanića u Tvrđi, a ulazak publike predviđen je iz Smičiklasove i Klaićeve ulice. Osječko ljeto kulture svečano će otvoriti gradonačelnik Krešimir Bubalo, a nakon toga ansambl Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku izvodi dramu po istoimenom romanu Ivane Šojat Kuči "Unterstadt". Umjesto u 20:30 sati u dvorištu Vege, točno u ponoć u prostoru Manježa u Sveučilišnom kampusu bit će praizvedena kantata Davora Bobića "Jerihon" u izvedbi solista i zbora Umjetničke akademije, zbora Brevis i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske kojim će ravnati Tomislav Fačini. U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiše) praizvedba će se održati u HNK u Osijeku u petak, 29. lipnja 2012. godine s početkom u 20:30 sati.
Skriveno: 
[01.05.2012] Osijek bez kulture ne bi bio grad[/b], a ljeto na obali Drave nezamislivo bez manifestacije koja je polako, ali sigurno prerasla u tradiciju. Ovogodišnje Ljeto kulture će nam u razdoblju od 29. lipnja do 13. srpnja 2012. ponuditi tridesetak probranih programa široke palete: devet kazališnih i dramskih, šest glazbenih, te čitav niz filmova, izložbi, književnih i dječjih programa.

Ljeto kulture će imati čak četiri premijere. Na dan otvorenja premijerno će biti izveden “Jerihon” Davora Bobića, u produkciji Umjetničke akademije u Osijeku i Puhačkog orkestra HV-a, te “Unterstadt” u režiji Zlatka Svibena, prema dramatizaciji Nives Madunić istoimenog romana Ivane Šojat – Kuči. 9. srpnja očekuje nas premijera “Žar ptice” koju priprema Dječje kazalište Branka Mihaljevića. Premijerni niz 11. srpnja zatvara “Kisik” Ivana Viripajeva u režiji Aide Bukvić i produkciji Osječkog ljeta kulture i Gradskih galerija Osijek.

Kako i prijašnjih godina tako i ove godine osječku će publiku 30. lipnja scenskom poslasticom počastiti Slovensko narodno gledališče Maribor koje nam u pohode dolazi s modernim baletom “Radio & Juliet”. Ovogodišnja se manifestacija Osječkog ljeta kulture može pohvaliti istinskim šećernim preljevom, budući da će posljednji dan, 13. srpnja, biti obilježen nastupom klasično-neklasičnog, svjetski poznatog dvojca IGUDESMAN & JOO, rusko-britansko-koreanskom, po svemu jedinstvenom kombinacijom vrhunskih glazbenika koji izvode glazbene skečeve, kolaže humora, teatra, klasične i popularne glazbe.

Osječko ljeto kulture 2012. [program]
Facebook event: [pridružite nam se OVDJE]


Osječko ljeto kulture 2012. - zatvaranje [Igudesman&Joo]

29. lipnja 2012. [petak]
21:30 Ivana Šojat – Kuči UNTERSTADT
Praizvedba drame po istoimenom romanu
Redatelj: Zlatko Sviben
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Lokacija: Dom tehnike (Tvrđa)

Galerija 031: OLJK 2012. : Unterstadt
[Foto: Mario A. Benc, Cacan][29.06.2012.]

20:30 00:00 Davor Bobić JERIHON
Praizvedba kantate
dirigent: Tomislav Fačini
dirigentica zborova: Antoaneta Radočaj Jerković
Solisti i zbor Umjetničke akademije u Osijeku, zbor Brevis i Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske

Lokacija: Dvorište Vege Manjež – Sveučilišni kampus

30. lipnja 2012. [subota]
10:00 SKUPŠTINA MATICE HRVATSKE
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
Lokacija: HNK Osijek

12:00 ČOVJEK. RIJEKA. DER MENSCH. DER FLUSS
Slikarstvo podunavskih zemalja
Lokacija: Galerija likovnih umjetnosti
Skriveno: 
U suradnji s Ministarstvom za znanosti, istraživanje i umjetnosti pokrajine Baden-Württemberga (Njemačka), fondacijom Baden-Württemberg iz Ulma i Podunavskim centralnim muzejom Ulm, koncipirana je i organizirana izložba sa ciljem da se prikažu mladi umjetnici iz različitih Dunavskih zemalja.

Ovaj projekt je prvi veliki zajednički projekt od strane regije Baden-Württemberga i dunavske strategije Europske Unije, zato je i bila organizirana i prezentirana međunarodna Konferencija u Stuttgartu, "Mogućnosti i perspektive u Dunavskoj strategije –europske unije", 12. srpnja 2011.

Zajedno se prezentiraju, jedna izložba, jedna rijeka i 18 umjetnika iz deset zemalja.
Cilj izložbe je da se dokazuje umjetnički doživljaj Dunava tih regija i njihov narod. Dunav, jedina rijeka u Europi koja povezuje zapad i istok. Konceptom projekta "Čovjek – rijeka" iskušava se jedinstvena simbioza likovne umjetnosti, povijesti i mitologije Podunavlja. Projektom se nastoje nadići stvarne i ideologijske prepreke te spojiti udaljene zemlje i različite kulture. Od umjetnika tih zemalja, od izvora do samog utoka Dunava, tražilo se da na platnima ovjekovječe svoje viđenje kraljevske rijeke. Pokretači izložbe vjeruju u estetsku i kognitivnu stabilnost platna: likovna umjetnost oblik je izražavanja, a slike su "znakovi života". Prizori čovjeka, njegova življenja, središnja su tema niza izložaba.

Zahvaljujući tomu, nastao je niz jedinstvenih "Ja"-stva mladih umjetnika o rijeci i ljudima uz nju. Ti su prizori uvijek individualni, iskustveni svijet svakog pojedinog umjetnika, koji obvezuje, a istovremeno predstavlja posebnu vizuru zemlje koju predstavlja. Umjetnost je tako postala "katalizator društvene razmjene dobrosusjedske suradnje". Izložba je usmjerena mladim likovnim umjetnicima podunavskih zemalja, koji su kroz projekt dobili nov način predstavljanja svojih radova na međunarodnoj razini, a omogućena im je također stvaralačka interakcija. Pritom se vodi računa o povijesti nastajanja područja i ljudi u tom bazenu, kao i trenutačnom stanju u regiji jer je izložba u suštini zamišljena kao pokretna. Prije svega, sastavni je dio takve koncepcije namjera prezentiranja nastalih umjetničkih djela prvenstveno duž rijeke. Mjesta na kojima će se izlagati moraju pomoći osvješćivanju zajedničke europske povijesti. Umjetnička djela pritom postaju mediji koji tok Dunava prikazuju kao "dar prirode koji spaja narode" te omogućuje uvid i pogled na njih. Cilj je stvoriti mrežu umjetnika iz Podunavlja koji bi u regionalnim te nadregionalnim projektima surađivali i tako označili ostvarenje EU strategije za Podunavlje.

Izložene će biti 64 slike, akvareli, kolaži i digitalni pretisci umjetnika iz Baden-Württemberga, Bavarske, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Bugarske i Rumunjske. Uz izložbu, tiskat će se slikovno bogato opremljen katalog popraćen tekstovima kustosa.

Izbornik hrvatske selekcije (Ana Petrović, Zoran Pavelić) docent je Umjetničke akademije u Osijeku Vladimir Frelih.

Izložba je u sastavu Osječkog ljeta kulture 2012. a izbornik je dobio pravo da hrvatsku selekciju dopuni sa još dva umjetnika, tako da su uz Anu Petrović i Zorana Pavelića sudionici izložbe akademski slikari Domagoj Sušac i Dražen Budimir.

19:00 ILIJA BAŠIĆEVIĆ BOSILJ @ Izložba
Izložba
Lokacija: Galerija Waldinger Gradske galerije Osijek

21:00 Edward Clug RADIO & JULIET
Koreograf i redatelj: Edward Clug
Slovensko narodno gledališče Maribor

Lokacija: dvorište Rektorata [HNK Osijek]

1. srpnja 2012. [nedjelja]
19:00 Suvremena osječka književna scena
Ivana Šojat-Kuči
Književna večer Matice Hrvatske
sudjeluju Nives Madunić i Sanja Račić i glumci HNK u Osijeku

Lokacija: Lapidarij Muzeja Slavonije

20:00 Dalibor Cikojević ZDENKIN STRIPTIZ
Dramska predstava po istoimenom romanu
Redatelj Robert Raponja
Dramaturginja Marijana Nola
Umjetnička akademija u Osijeku

Lokacija: Barutana

21:00 Ivana Šojat – Kuči UNTERSTADT
Repriza drame po istoimenom romanu
Redatelj Zlako Sviben
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Lokacija: Klaićeva/Smičiklasova

2. srpnja 2012. [ponedjeljak]
20:30 LIPINA RAPSODIJA
Koncert
Hrvatsko pjevačko društvo Lipa Osijek
Dirigentica Valerija Fischbach

Lokacija: Arheološki muzej
Skriveno: 
Ovaj koncert zanimljiv je i drukčiji iz više razloga. Naime, održava se u uobičajenom terminu "Lipinog" Godišnjeg koncerta, u sklopu kojega Društvo publici predstavlja glazbeni presjek još jedne uspješne sezone koja je na završetku. No, umjesto retrospektive "lipaši" ovaj put nude novi program, sastavljen od skladbi različitih stilskih usmjerenja, koje će ili prvi put biti izvedene na ovom koncertu ili ih članovi zbora nisu izvodili dugi niz godina. Upravo raznovrsnost i atraktivnost programa najveći su razlog što je koncert naslovljen "Lipina rapsodija".

Uz to, nakon što su proteklih godina u različitim prigodama – posebice na pop-rock koncertu "Bum! Tres! Lipa ples" i svečanom koncertu održanom u studenom 2011. godine u HNK, povodom 135. obljetnice postojanja Društva – skladbe nerijetko izvodili uz pratnju brojnih instrumenata, "Lipa" će ovaj put nastupiti isključivo a cappella, dakle pjevajući bez instrumentalne pratnje, prepuštajući muziciranje i stvaranje ugođaja lijepim glasovima samih pjevača.

K tomu, na ovom koncertu "lipaši" će, pod ravnanjem dirigentice prof. Valerije Fischbach, uz pomoć kodirigentica prof. Lidije Neznanović i prof. Ozane Tomić, premijerno izvesti i nekoliko skladbi s kojima će se predstaviti na velikom Međunarodnom festivalu zborova natjecateljskog karaktera, što će se koncem rujna ove godine održati u nizozemskom gradu Amsterdamu. Tamo će Društvo putovati uz potporu Grada Osijeka, a putem će održati i cjelovečernji koncert u njemačkom Pforzheimu, gradu prijatelju najvećeg slavonskog grada. U oba grada pokušat će opravdati reputaciju međunarodno iznimno uspješnoga mješovitoga pjevačkoga zbora, koji je u posljednjih 19 godina osvojio čak 16 zlatnih plaketa, medalja i diploma – osam na domaćim i osam na inozemnim natjecanjima.


21:30 Ivana Šojat – Kuči UNTERSTADT [dodatna izvedba!]
Repriza drame po istoimenom romanu
Redatelj Zlako Sviben
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku

Lokacija: Klaićeva/Smičiklasova

22:00 Bernard Slad U ISTO VRIJEME NA STAROM MJESTU
Romantična komedija
Redatelj Ivica Kunčević
Igraju Goran Grgić i Lana Barić
Scena Gorica

Lokacija: Barutana

22:00 Folklorna skupina Entre Rios (Brazil)
Podunavsko švapski plesovi i brazilski plesovi u organizaciji Zemaljske udruge podunavskih Švaba Osijek
Lokacija: Dvorište Rektorata

3. srpnja 2012. [utorak]
20:00 Otto Reisinger SMIJEH JE NAJBOLJI
Izložba i promocija knjige
Lokacija: Arheološki muzej Muzej Slavonije

21:00 Mato Lovrak DRUŽBA PERE KVRŽICE
Dječja predstava
Dramatizacija i režija Oliver Frljić
Gradsko kazalište Žar ptica Zagreb

Lokacija: dvorište Rektorata

4. srpnja 2012. [srijeda]
20:00 Branko Kostelnik i Gorgona Nova GORGONA U GORGONI
Glazbeno scenski performance
Umjetnička skupina Gorgona Nova

Lokacija: Arheološki muzej

21:30 Neil Simon U ZAJEDNIČKOM STANU
Romantična komedija
Režija i scenografija Zoran Mužić
Igraju Ksenija Pajić, Matija Prskalo, Zijad Gračić, Mladen Čutura
Kazalište Lectirum

Lokacija: dvorište Rektorata

22:00 MZ DEE & MAURIZIO PUGNO ORGAN TRIO THE CAPE HORNS (SAD/Italija)
Jazz koncert
Lokacija: Bastion

5. srpnja 2012. [četvrtak]
21:00 D.R. Sanderson TKO JE OVDJE LUD
Komedija
Redatelj Marko Torjanac
Igraju Natalija Đorđević i Marko Torjanac
Kazalište Planet Art

Lokacija: dvorište Rektorata

6. srpnja 2012. [petak]
19:00 KOJA SI TI LEGEnda!!! – čitanje grada
Gradske zidne novine urbane legende
Priredili Barbara Balen Domazetović, Snježana Barić Šelmić i Tomislav Levak
Muzej Slavonije, Trg sv. Trojstva, Arheološki muzej

Lokacija: Arheološki muzej Muzej Slavonije Trg svetog Trojstva

21:00 Screen on the green
[INFO] Zdenac: Kino pod zvijezdama 2012.
SUROGAT
film
Redatelj Dušan Vukotić
THE GUARD
film
Redatelj John Michael McDonagh


21:30 Nola-Tonković/Ranogajec/Šitum/Laušin/Gvozdanović/Čuvidić TRENK CABARET
Mjuzikl
Umjetnička akademija u Osijeku

Lokacija: dvorište Rektorata

7. srpnja 2012. [subota]
20:00 OSIJEK U KNJIŽEVNOM DJELU JASNE HORVAT
Književni susret
Sudjeluju Jagna Pogačnik i Nives Tomašević
Tekstove čitaju Areta Ćurković i Edi Ćelić

Lokacija: Arheološki muzej

21:00 GLAZBENA NOĆ U TVRĐI
Koncert
Kvartet Opus Mundi


21:00 Screen on the green
[INFO] Zdenac: Kino pod zvijezdama 2012.
MUZIKALNO PRASE
animirani film
redatelj Zlatko Grgić

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
animirani film
redatelji Dean DeBlois i Chris Sanders


8. srpnja 2012. [nedjelja]
20:00 Oscar Wild SRETNI PRINC
Dječja predstava
redateljica Milena Dundov
Kazalište lutaka Zadar

Lokacija: Barutana

21:00 David Mamet IZBORI
Politička komedija
redatelj Dario Harjaček
igraju Sven Šestak, Vladimir Tintor, Dean Krivačić i Jelena Hadži-Manev
Ludens teatar

Lokacija: dvorište Rektorata

21:00 Screen on the green
[INFO] Zdenac: Kino pod zvijezdama 2012.
IGRA
THE PROPOSAL
film
redateljica Anne Fletcher

redatelj Dušan Vukotić
animirani film

21:00 Žar ptica - javna generalna proba
Bajka za djecu
Lokacija: Barutana


21:30 Oscar Wild SRETNI PRINC - dodana izvedba
Dječja predstava
redateljica Milena Dundov
Kazalište lutaka Zadar

Lokacija: Dvorište Franjevačkog samostana9. srpnja 2012. [ponedjeljak]
21:00 Magdalena Lupi Alvir ŽAR PTICA
Praizvedba bajke za djecu
redatelj Lawrence Kiiru
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku


10. srpnja 2012. [utorak]
21:00 Magdalena Lupi Alvir ŽAR PTICA
Praizvedba bajke za djecu
redatelj Lawrence Kiiru
Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku


22:00 LJUBAVNE PRIČE S KAZALIŠNIH POZORNICA
Koncert
Trio Cantabile

Lokacija: dvorište Rektorata

11. srpnja 2012. [srijeda]
21:30 Ivan Viripajev KISIK
Praizvedba dramske predstave
dramaturginja Marijana Fumić
redateljica Aida Bukvić
igraju Olga Pakalović i Amar Bukvić

Lokacija: Barutana

12. srpnja 2012. [četvrtak]
19:30 Ivan Viripajev KISIK - dodatna izvedba
21:30 Ivan Viripajev KISIK
Repriza dramske predstave
dramaturginja Marijana Fumić
redateljica Aida Bukvić
igraju Olga Pakalović i Amar Bukvić

Lokacija: Barutana

13. srpnja 2012. [petak]
21:00 A LITTLE NIGHTMARE MUSIC
Noćnomorni koncert
Igudesman & Joo

Lokacija: dvorište Rektorata- radi velikog interesa publike predstava će se održati na trgu Sv. Trojstva u tvrđi

Kako je bilo prošlih godina?
Osječko ljeto kulture OLJK 2011.
Osječko ljeto kulture OLJK 2010.
Osječko ljeto kulture OLJK 2009.
Osječko ljeto kulture OLJK 2008.
Osječko ljeto kulture OLJK 2007.
Osječko ljeto kulture OLJK 2006.
Osječko ljeto kulture OLJK 2005.


 Stranica prilagođena ispisu
05-01-2012 09:42:58 pm :: padobranac
Steta
06-04-2012 05:47:46 pm :: Carobnica
Nikad slabije. Sad

Za Bleiburg i Crkvu ima, ali za kulturu i građane novca nema. Sad

Dobili smo što smo birali. No, jesmo li to i zaslužili?
Re: Osječko ljeto kulture - OLJK 2012. [program]
06-04-2012 07:19:06 pm :: Baudolino
A di je uživo javljanje mostarskog uznika i njegova poruka o osječkoj kulturi, selotejpu i garaži? To nam treba!
06-04-2012 08:56:48 pm :: machor
a za svečano otvaranje će postaviti francekovu glavu na trg slobode.
06-04-2012 11:21:35 pm :: tranquilize
Carobnica je napisao/la (Pogledaj post): › Nikad slabije. Sad

Za Bleiburg i Crkvu ima, ali za kulturu i građane novca nema. Sad

Dobili smo što smo birali. No, jesmo li to i zaslužili?

da imas imalo kulture postovala bi zrtve tebi tudjeg naroda... prema tome
06-29-2012 12:40:52 pm :: bavaria
opa, sviben ponovno nazad ... a došlo im iz dupeta u glavu da je čovjek numero uno ...
06-30-2012 12:42:06 am :: Leon
Galerija 031: OLJK 2012. : Unterstadt
[Foto: Mario A. Benc, Cacan][29.06.2012.]
07-11-2012 05:54:15 pm :: zen031
Sad kad je OLJK skoro pri kraju mogu reći da je jedan od najgorih. Bit će da je do nedostatka novca.

Sve u svemu-velika šteta.
07-12-2012 02:47:23 pm :: komarac
I za mene ovogodišnj OLJK pomalo razočaravajuć... Program siromašan u odnosu na prošle godine. Za pohvalu su Svibenov i Marottijev Unterstadt, Trenk i Jerihon Umjetničke akademije, Kisik i izvrstan jazz koncert u Bastionu. Organizacija nefleksibilna, forsiranje komedije "jer to ljudi više vole od dramskih predstava" itd. Trebalo bi ozbiljno razmišljati o promjeni koncepta (naplaćivanju najtraženijih sadržaja umjesto besplatnih ulaznica + otvorenje ili zatvaranje besplatno, primjerenom prostoru u odnosu na zanimanje za pojedini sadržaj, više hit-gostovanja (Exit, Komedija, HNK većih gradova) u kombinaciji s Umjetničkom Akademijom, a i repriziranje djela napravljenih za OLJK tijekom redovne kazališne sezone (poput Unterstadta) jer je ozbiljna šteta što se neki sadržaji mogu vidjeti samo na OLJK-u i to je to.)

Primjer večerašnje predstave Kisik, ulaznice podijeljene u 10min, 300 kom, za obje izvedbe. Zašto se ovako tražena predstava ne prebaci u Rekotratu kojemje 700 mjesta (iako je Olga zaljubljena u ambijent Barutane)? Kako da oni koji rade ili nisu u OS dobiju priliku pogledati predstavu?

Ocjena za ovogodišnji OLJK: -3
Porculanski kobalt tan...
LAGOTTO ROMAGNOLO ZENK...
Dr. Raymond Moody: Živ...
Bolesti kardiovaskul...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:194

Registrirani online (1): mata