Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
pet 20. 09. 2019.
Udruga Breza: Po...
Pojačane mjere u...
Jesensko ispiran...
Europski tjedan ...
Pučko otvoreno u...
sub 21. 09. 2019.
Udruga Breza: Po...
Pojačane mjere u...
Izviđački park D...
Europski tjedan ...
Pučko otvoreno u...
ned 22. 09. 2019.
4. Baranjski Fer...
Pojačane mjere u...
Trg Ante Starčev...
Dječje kazalište...
Pučko otvoreno u...
pon 23. 09. 2019.
Dalj: Konferenci...
GISKO: Literarni...
GISKO Star Wars ...
Kino Urania: Kom...
Pučko otvoreno u...
uto 24. 09. 2019.
Dječje kazalište...
Edunova: Seminar...
GISKO Star Wars ...
Pučko otvoreno u...
sri 25. 09. 2019.
Dječje kazalište...
DLUA "Likar...
GISKO Star Wars ...
Edunova: Seminar...
Pučko otvoreno u...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Manifestacija „Jesen u Tvrđi“ tijekom proteklih godina pokazala je potencijal projekta koji može ponuditi značajan pomak u promociji grada Osijeka i posebice njegove barokne jezgre – Tvrđe, u vrijeme obilja zrelih plodova Slavonije i Baranje. Upravo šarolikost bogatstva plodova i tradicije upućuje nas da na poseban način pripremimo i provedemo programe „gastronomije na djelu“, ali ne želimo zanemariti niti kulturno – zabavne sadržaje manifestacije.

Ove godine nositelj programa „Jeseni u Tvrđi“ u petak i subotu 10. i 11. listopada 2008. veliki je gastro-show.

10. listopada (petak) s početkom u 10 sati, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Osijeka, na programu je već tradicionalno 13. hrvatsko natjecanje u kuhanju paprikaša.

11. listopada (subota) s početkom u 11 sati veći broj ekipa (ekipu čini glavni kuhar i nekolicina njegovih navijača) pripremat će različita domaća jela u kotliću. Sve ekipe pratit će ocjenjivački sud, a vrednovat će se originalnost, izvornost recepta, način pripreme, kvaliteta jela, odjeća kuhara (izvorna, tradicijska) te veselje i atmosfera cjelokupne ekipe, koja će na kraju jelo i kušati. Sve ekipe pripremat će jela na prirodnoj vatri (na drvima), a organizator će osigurati potrebne namirnice za svako jelo, tehničku potporu i nagrade za pobjednike.

U programu „Jeseni u Tvrđi“ sudjelovat će i Turističke zajednice drugih hrvatskih gradova, kao i udruge nacionalnih manjina s prikazom svojih izvornih običaja.
Za sve sudionike, na Trgu Sv. Trojstva Turistička zajednica grada Osijeka osigurat će drvene kućice, veliku jesensku kuću i štandove.

U okviru manifestacije organizirat ćemo i Sajam vina izložbeno–prodajnog karaktera, kako bi iskoristili zanimljiv trenutak i ponovo oživjeli dio povijesti našega grada kada je trg u Tvrđi bio mjesto na koje su vinari iz Baranje i okolice Osijeka donosili i prodavali svoja vina.

Noktua - agencija za organizaciju javnih priredbi, promidžbu i ostale zabavne i poslovne djelatnosti
Vladimir Mađarević, manager


 Stranica prilagođena ispisu
10-13-2008 08:59:01 pm :: Leon
Video by Chule