#13:
Re: Brend grada se ne stvara raspisivanjem natječaja!
Autor:
chager
Postano:
28.06.2009. 21:11
Ovo je tako dobro. Sviđa mi se logika, razmišljanje ekipe na čelu grada. Jedino mi nije jasno zašto se opet gleda nekakav politički revanšizam u svemu tome. Žalosno je što se češće baš to - LOGIKA, ne upotrebljava kao način rada u društvu.
Mišljenja sam da je pojam brand vrlo zanimljiv. Iako tuđica (što uvijek zamjeram našim mudracima) postao je tobože svima razumljiv pojam kojim se razmećemo gdje god stignemo. Jel mi može netko objasniti što je to? Očito da ni samim natjecateljima nije baš bilo najjasnije, jer da je, sigurno bi dobili, odnosno pobjedili na natječaju. Subjektivnost, dakle umjetnički dojam ima vrlo važnog utjecaja na cijeli proces, pa politička prepucavanja ne izostaju.
Vrlo je jednostavno doći do branda, jer njega politika i vlast ne stvaraju. Treba ga samo prepooznati, a mislim da ovi ljudi na čelu grada imaju ćuke za to.
Razmišljam o slavonskom brandu, sjetim se kulena. Pa nije ga ni jedan gradonačelnik nagradio prije sto godina na natječaju, a svi znaju za njega, iako pušu i kukaju kakoje ljut, šute i jedu. Tako i u Osijeku. Neće jutarnje kavice i politika odrediti brand, to mogu samo građani, a dužnost politike je da taj brand zaštite i potaknu npr. njegovu registraciju, promidžbu i kroz marketing obično povezan s turizmom omoguće njegov razvoj na nacionalnoj razini. Samo naprijed.
|