Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Bebu oduzeli roditeljima i smjestili je u dom: na Uskrs je preminula

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.04.2021. 8:43 
Naslov:  Bebu oduzeli roditeljima i smjestili je u dom: na Uskrs je preminula
Citirajte i odgovorite[Vrh] 


[07.04.2021. 12:46 ] Centar za socijalnu skrb Osijek o smrti dvomjesečne djevojčice: sve je napravljeno po pravilima struke


[07.04.2021. 8:43] Sustav je zakazao.

U nedjelju, u Dječjem domu Klasje u Osijeku umrla je dvomjesečna beba Aurora. Zbog odluke Centra za socijalnu skrb, djevojčica je oduzeta roditeljima i prebačena u dom.

Kako piše 24sata, Aurora je rođena hitnim carskim rezom u 32. tjednu trudnoće jer joj majka boluje od kroničnog dijabetesa i tog je dana došla na hitan prijam zbog prijetnje od šećerne kome. Iako mama tvrdi da si za dijabetes daje inzulin dva puta dnevno, pedijatrica bebe smatrala je da je mama bila nemarna naspram svoje bolesti i da je time prouzročila prijetnju za bebin život.

- Kako bismo svi mirnije spavali, uzet ćemo vam dijete na 15 dana, staviti ga u Dom i onda ćemo vidjeti što dalje - rekli su u Centru za socijalnu skrb roditeljima.

Nakon smrti, roditelji tri dana nisu vidjeli tijelo malene djevojčice, nisu znali ni gdje se nalazi. Prema nalazu obdukcije, beba je preminula od upale pluća.

Podsjetimo, u nedjelju je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu na sam blagdan prestalo kucati srce male djevojčice. Slučaj preminule djevojčice šokirao je cijelu zemlju zbog svoje okrutnosti, ali je ponovno upozorio i na pitanje odgovornosti socijalnih radnika i njihovih teških propusta, obzirom da je roditelje pokojne djevojčice nadzirao Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Pexels.com/Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: