Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Završetak izgradnje novog stadiona Nogometnog kluba Osijek u lipnju 2021.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65739
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.04.2020. 9:54 
Naslov:  Završetak izgradnje novog stadiona Nogometnog kluba Osijek u lipnju 2021.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Unatoč pandemiji koronavirusa izgradnja novog stadiona Nogometnog kluba Osijek, budućeg najmodernijeg sportskog objekta u zemlji, nastavlja se bez većih poteškoća i stadion na Pampasu poprima sve konkretnije obrise.

Završeno je betoniranje svih temeljnih traka temeljnog roštilja na površini cijelog stadiona kao i betonaža kvadratnih stupova istočne, sjeverne i južne tribine. U tijeku je druga faza izgradnje, odnosno nabava, doprema i ugradnja betona u okrugle stupove, dakle njihovo betoniranje. Istok je već gotov, a trenutno se radi na Sjeveru.

Nadalje, aktualno je betoniranje 14 kosih armirano-betonskih nazubljenih kosih greda koje nose predgotovljene elemente tribina. Ti su radovi već završeni na Istoku dok se trenutno radovi odvijaju na sjeveroistočnoj strani budućeg stadiona, nakon čega se prelazi na sjever i jug, dok će kao posljednje u ovoj fazi niknuti zapadna tribina u sklopu koje se nalazi trokatnica s klupskim i ostalim popratnim prostorijama.

Također, u tijeku je nabava i ugradnja podtlačnog sistema odvodnje krovnih oborinskih voda. Paralelno se odvija nabava, doprema i montaža polietilenskih vodovodnih cijevi za izvedbu vodovodne i hidrantske mreže tribine Zapad te kanalizacijskih PVC cijevi. Istovremeno se radi na privremenom deponiranju, kao i razastiranju i zbijanju kamenog materijala u visini temeljnog roštilja. Takvi se radovi izvode i na lokalitetima parkinga Sjever, Zapad, glavni teren, kolni prilaz Jug i parkinga za kamione, a započelo je i fino planiranje donjeg ustroja parkirališta Sjever.

Direktor NK Osijek Igor Galić istaknuo je kako se u petom mjesecu očekuje postavljanje montažnih elemenata. Dolaze gotovi elementi koji se rade na drugom mjestu, sve je već naručeno i stiže u predviđenim rokovima. Izvođači svoje odrađuju zadanom dinamikom i nema nikakvih zastoja.

Galić očekuje kako će Pampas biti dovršen za nešto malo više od godinu dana. “Dobili smo od Grada dozvolu da možemo s radovima nastaviti do lipnja 2021. Nadamo se da bismo s obzirom na intenzitet i dinamiku stadion već krajem ove godine mogli imati pod krovom, a za onaj konačni završetak ipak je najizgledniji lipanj iduće godine”, zaključio je Galić.





Tekst: Osijek031.com
Foto: NK Osijek


Pročitajte i..
[FOTO i VIDEO] Predstavljen izgled novog stadiona NK Osijek na Pampasu
Izvedeno 80 posto "pilota" na novom stadionu NK Osijek, uskoro početak radova na pristupnim cestama
Na novom stadionu NK Osijek utakmice ćete moći gledati iz saune, kreveta i jacuzzija!
Austrijski Strabag novi glavni sponzor Osijeka, kreće izgradnja novog stadiona?
NK Osijek predstavio inozemne sponzore, stadion dobiva posve novi izgled!
U nogometni Kamp i stadion se ulaže između 35 i 40 milijuna eura!
[FOTO] Novi stadion NK Osijeka!
"Zahuktali" se radovi na izgradnji novog stadiona
Radovi na gradilištu Pampas odvijaju se zacrtanom dinamikom

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
sweex
Offline
Ukupno postova: 18
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.04.2020. 9:02 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Empire State Building izgrađen je 1929. za vrijeme velike ekonomske krize.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: