Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sufinanciranje prijevoza vlakom redovitih studenata provodi se i u novoj akademskoj godini

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.09.2019. 8:48 
Naslov:  Sufinanciranje prijevoza vlakom redovitih studenata provodi se i u novoj akademskoj godini
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

S ciljem revitalizacije željeznice, poboljšanja mobilnosti i bolje povezanosti stanovništva, te povećanja kvalitete života naročito u ruralnim područjima, Osječko-baranjska županija uključila se početkom 2019. godine u projekt sufinanciranja troškova prijevoza vlakom redovitih studenata.

Naime, kako smo već pisali, Županija se obvezala sufinancirati 25% cijene mjesečne i pojedinačne karte za prijevoz vlakom redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Županije, a studiraju na području Županije ili izvan područja Županije.

Prijevoznik, HŽ Putnički prijevoz, se obvezao navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovite mjesečne i pojedinačne karte za 2. razred redovitih vlakova, koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. To znači da je obveza studenata podmiriti samo 25% cijena karte. Za provedbu ovog projekta u Proračunu Osječko-baranjske županije planirano je 300.000 kuna.

Za ostvarivanje prava na sufinanciranje troškova, redoviti studenti obvezni su dostaviti Upravnom odjelu za gospodarsko potvrdu da su redoviti studenti, kao i predočiti dokaz o prebivalištu na području Županije, te na osnovu popunjenog zahtjeva dobivaju potvrdu s kojom na putničkim blagajnama Prijevoznika izrađuju posebnu pametnu karticu. Do sada je ovu pogodnost koristio 131 student, kupujući mjesečne ili pojedinačne karte, ovisno o mjestu prebivališta i mjestu studiranja.

Obzirom da akademska godina 2018/2019. završava 30. rujna 2019. godine, radi nastavka korištenja sufinanciranja troškova prijevoza, redoviti studenti koji su do sada koristili ovu pogodnost obvezni su dostaviti novu potvrdu kao dokaz da su i dalje redoviti studenti u akademskoj godini 2019./2020., a novi studenti ovo pravo mogu ostvariti prema prije navedenom postupku.

Postojeći Ugovor između Osječko-baranjske županije i HŽ Putničkog prijevoza važeći je do 31. prosinca 2019. godine, a obzirom na velik interes studenata, moguće je očekivati potpisivanje novog.

Sve dodatne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Osječko-baranjske županije, Ribarska 2, Osijek, ili putem telefona 031 221 881.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Franjić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..

Od 1. veljače prijevoz vlakom za studente samo 25%

Za redovite studente karta Osijek - Vinkovci 6,20 kn, a Osijek - Split 50 kn

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: