Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nakon u kolovozu prošle godine potpisanog sporazuma o dugogodišnjem partnerstvu u razvoju integriranog prijevoza putnika na području Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, suradnja Osječko-baranjske županije i HŽ Putničkog prijevoza d.o.o. Zagreb danas, 30. siječnja 2019. godine, proširena je i na osiguranje povoljnijeg prijevoza studenata. Naime, župan Ivan Anušić i predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić te članovi Uprave Mladen Lugarić i Damir Rubčić potpisali su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata koji imaju prebivalište na području Županije.

Temeljem Ugovora, Osječko-baranjska županija sufinancira prijevoz redovitih studenata u iznosu 25 % od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova, s tim da je u cijenu mjesečne karte već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50 %. Mjesečna karta omogućuje neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena.

- Potpisanim ugovorom i subvencijom želimo smanjiti i troškove prijevoza studenata, pa Osječko-baranjska sada sudjeluje u subvencioniranju prijevoza i učenika i studenata. Za ovaj projekt u županijskom proračunu osigurali smo 300.000,00 kuna, a provodit će se od 1. veljače - rekao je župan Anušić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić-Milardović dodaje da se već razmatra mogućnost proširenje projekta, odnosno ovisno o interesu studenata i raspoloživim sredstvima odlučit će se o mogućnosti da se subvencija prijevoza odobri svim studentima s područja OBŽ neovisno u kom mjestu studiraju.

Tekst i foto: OBZ.hr


 Stranica prilagođena ispisu

Izvorna govornica stru...
Bayliner VR5CU, novo p...
NA JEDNOM MJESTU PONUD...
Mamica za seks, to je ...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:68

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci