Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Župan Ivan Anušić i članovi Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisali su jučer dodatak Ugovora u sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije.

Podsjetimo, 30. siječnja 2019. godine HŽ Putnički prijevoz d.o.o. i Osječko-baranjska županija zaključili su Ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije prema kome Županija sufinancira 25% od redovite mjesečne karte za studente za 2. razred redovitih vlakova. Kako je u cijenu mjesečne karte za studente već uračunat popust HŽ Putničkog prijevoza od 50%, to znači da studenti plaćaju samo 25% cijene mjesečne karte, a imaju neograničen broj putovanja na relaciji za koju je kupljena.

Prema danas potpisanom Dodatku 1. Ugovora, uz sufinanciranje 25% cijene mjesečne karte studentima koji imaju prebivalište i studiraju na području Županije, uvedeno je i sufinanciranje pojedinačne karte studentima s prebivalištem na području Županije, a koji studiraju na području Županije, ali i izvan područja Županije, također u iznosu od 25% cijene karte. Ovom mjerom će se omogućiti da studenti mogu putovati za 25 posto cijene u bilo koji dio Hrvatske gdje studiraju. Primjerice, cijena karte na relaciji Osijek - Vinkovci bit će, po novoj odluci 6,25 kuna.

Osim toga, dogovoreno je i sufinanciranje karte studentima s prebivalištem na području Županije za prijevoz iz Osijeka u Split i obrnuto vlakovima koji voze petkom, odnosno subotom od 14. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine u iznosu od 50% cijene te karte. Karta po akcijskoj cijeni HŽ-a iznosi 100 kuna, pa - nakon subvencije Županije - konačna cijena za studente iznosi 50 kuna u jednom smjeru i vrijedi isključivo u direktnim vagonima koji voze na navedenoj relaciji.Procedura korištenja subvencioniranog prijevoza je jednostavna. Studenti na svom studomatu trebaju izvaditi potvrdu da su redoviti studenti te je donijeti u Upravni odjel za gospodarstvo. Tu će dobiti potvrdu kojom na blagajnama HŽ-a dobivaju pametnu karticu kojom - dok god su redoviti studenti i traje ugovor - mogu koristiti ove povlastice.

Projekt će se provoditi do 31. prosinca 2019. godine, odnosno do utroška planiranih sredstava, a za njegovu realizaciju u proračunu Županije planirano je 300.000 kuna.

Sufinanciranje prijevoza željeznicom koje imamo od početka ove godine sada smo proširili i na druge segmente putničkog prijevoza studenata. Hrvatskim željeznicama je potreban poticaj u njihovoj revitalizaciji, a u ovom trenutku je to najjeftiniji i najsigurniji prijevoz, u potpunosti u vlasništvu RH, te ga kao regionalna i lokalna samouprava trebamo poticati i kroz ovakve projekte, što i činimo. Uskoro ćemo imati i nove projekte jer na snagu stupa novi zakon o putničkom prijevozu, a u koje planiramo aktivnije uključiti i HŽ, kao i male i velike prijevoznike te osigurati siguran i jeftin prijevoz ne samo studentima i učenicima nego svima koji koriste javni prijevoz“, istaknuo je Anušić prilikom potpisivanja ugovora.Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr., Ivana Franjić/Foto-arhiv


 Stranica prilagođena ispisu

Odgajivačnica patuljas...
KING OF RING'S odgajiv...
Ag.Dva-srca za PAULU 5...
Stenci SREDNJEAZIJSKOG...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:148

Registrirani online (): Nitko


Objektiv031

Oblaci