Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad će posaditi stabla duž nove biciklističke staze uz šetnicu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.08.2019. 21:02 
Naslov:  Grad će posaditi stabla duž nove biciklističke staze uz šetnicu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izgradnja nove biciklističko-trkače staze duž osječke promenade bliži se kraju. Prema najavama izvođača radova, tvrtke Osijek-Koteks, staza će biti predana na uporabu građanima Osijeka sredinom rujna.

Ipak, nisu svi zadovoljni budućom stazom. Jedan dio građana, okupljen oko Facebook grupe Patuljasta rapsodija, izrazio je nezadovoljstvo time što staza ide kroz zeleni pojas, kao i sječom grana s drveća uz buduću stazu.

Ali, jedan Osječanin otišao je i korak dalje: umjesto kritiziranja, odlučio je samoinicijativno nešto poduzeti i nadležne službe uvjeriti kako je potrebno uz novu stazu posaditi i nova stabla.

Alen Štern na vlastitoj se koži uvjerio kako je pokušati neku ideju „prodati“ gradskim službama često sizifovski posao. Samoinicijativno je stupio u kontakt s Gradom (Upravni odjel za komunalno, Upravni odjel za graditeljstvo), kao i s Agencijom za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima tražeći odgovor smije li se saditi na tom potezu, no nije dobio konkretan odgovor. Punih šest dana uporno je postavljao upite raznim službama u Gradu moleći Grad da posadi drveće na tom dijelu promenade ili da to dopuste grupi građana.

U Gradu mu je rečeno da u projektu nije bilo predviđeno zelenilo, no Alen je bio vrlo uporan u svojim zahtjevima i molbama. Do pomaka je došlo kada je kontaktirao gđu Jasenku Vizentaner, višu suradnicu u Odsjeku za komunalno gospodarstvo s kojom se telefonski čuo i koja je obećala da će pokušati nešto učiniti po tom pitanju.

Jučer ujutro Alena je kontaktirao gospodin iz Zelenila i rekao da je sa spomenutom gospođom bio na Promenadi i da su utvrdili moguću sadnju. Navodno bi išlo 40 stabala od Elektre do Bastiona, dok se od Bastiona do cestovnog mosta ne bi smjelo saditi zbog tehničkih problema.

Alen je priznao kako to još uvijek ne znači da će do sadnje drveća uz stazu 100% doći (po njegovim riječima, to je „tek“ 99% sigurno), no obzirom da je ideju o sadnji drvoreda podržao i idejni tvorac nove staze Karlo Šatvar, vijećnik u gradskoj skupštini, razloga za optimizam ipak ima.

A razlog za optimizam ulijeva i činjenica da je jedan „običan građanin“ uspio progurati svoju ideju pored često trome i uspavane gradske birokracije. Ili, kako nam je sam Alen rekao: „Ako ovo naprave što su najavili, ipak ću biti zahvalan nekim osobama iz Grada koji su očito popustili i učinili nešto u vezi te inicijative. Normalno, ja kao građanin ću i dalje pokretati slične inicijative i kroz Facebook grupu Patuljasta rapsodija, kojima sam neizmjerno zahvalan na podršci, kada mislim da je to potrebno. Ako posade drveće, čija bi sadnja trebala biti nadzirana od stručne osobe što i kako saditi, bar ću zbog tog dijela biti zadovoljan. Kako sam rekao, sama staza je za mene kao građanina a i dio struke, devastacija. Katastrofa je što se Grad moralo moliti da barem nešto učine povodom hortikulturnog uređenja“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031


Pročitajte i..
Bliže se kraju radovi na biciklističko-trkačoj stazi uz promenadu, otvorenje sredinom rujna
Biciklističko-trkača staza na promenadi bit će dovršena do 1. rujna
Idućeg tjedna započinje gradnja biciklističko-trkače staze na osječkoj promenadi


Zadnja promjena: Redakcija 031; 02.09.2019. 19:33; ukupno mijenjano 3 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Minimax
Offline
Ukupno postova: 14
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2019. 9:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

od kada je krenula izgradnja ove nepotrebne staze pitao sam se pa dobro tko je to smislio??? sad kažu da je idejni tvorac Karlo Šatvari,čija je ideja bila prvo sve srušiti, a sad nakon što se netko izborio za sadnju onoga što je Karlo srušio, Karla se predstavlja kao začetnika ideje sadnje, pa ovo je sjajno.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: