Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tvrtka Mono prva predala ponudu za gradnju objekta u budućoj IT zoni

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65694
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.02.2019. 9:23 
Naslov:  Tvrtka Mono prva predala ponudu za gradnju objekta u budućoj IT zoni
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, prije nekoliko tjedana raspisan je natječaj za osnivanje prava građenja na nekretninama u Poduzetničkoj zoni IT park u Gackoj ulici.

Grad je imenovao povjerenstvo koje će svakog 10. u mjesecu otvarati ponude prispjele tijekom proteklog mjeseca. Tako se početkom ovog tjedna povjerenstvo sastalo po prvi put da razmotri ponude pristigle tijekom siječnja. Zapravo ponudu, obzirom da je pristigla samo jedna ponuda, ona osječke IT tvrtke Mono.

Tvtka Mono istaknula je ponudu za pravo građenja na parceli broj jedan veličine 1900 četvornih metara, što je druga parcela po veličini u budućem kompleksu.

Kako je istaknuo direktor tvrtke Denis Sušac, njihov je plan izgraditi objekt korisne neto površine od oko 1500 m2, na tri kata, koji će biti suvremen, energetski učinkovit, s maksimalnim komforom poput sličnih velikih IT tvrtki vani. Objekt bi trebao zadovoljiti potrebe tvrtke na dulje vrijeme obzirom da Mono u ovom trenutku ima 60-ak zaposlenih, a traže još desetak ljudi.

Unutarnji prostor također će imati najsuvremeniji pristup u projektiranju, neće biti klasičnog open spacea, ali će se djelatnici moći vidjeti i komunicirati. Planira se i prostorija za sastanke tima, službena prostorija za primanje gostiju, prostor za odmor i rekreaciju i brojni drugi sadržaji koji će boravak i rad u tvrtki učiniti boljim iskustvom.

Sada slijedi izrada projektne dokumentacije te ishođenje potrebnih dozvola. Građevinski radovi bi mogli započeti na ljeto, najkasnije na jesen, ali preduvjet je da Grad odradi svoj dio posla - infrastrukturu, komunalije, prilazne ceste itd. Očekuje se da će prvi objekt u IT parku biti dovršen 2021. godine.

Što se tiče ostalih tvrtki iz jakog osječkog IT sektora, uslijed kašnjenja s raspisivanjem natječaja, kratkog roka za prijavu te kompleksne dokumentacije koja uključuje i jako kvalitetan investicijski plan, vjerojatno nije bilo dovoljno vremena da se prijave u siječnju. No, obzirom da je natječaj objavljen na neodređeno vrijeme, odnosno dok na svim česticama ne bude osnovano pravo građenja, bit će dovoljno vremena da i druge tvrtke iz IT sektora krenu putem Mono-a.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]






Tekst: Osijek031.com
Foto: Mono-logo, OSC/Arhiv


Pročitajte i..
Grad raspisao javni natječaj za gradnju nekretnina u Poduzetničkoj zoni IT park
Kasni raspisivanje natječaja za budući IT park u Gackoj
[VIDEO] Denis Sušac – Broj zaposlenih u IT sektoru u Osijeku se utrostručio u posljednjih pet godina

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: