Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Komunalna naknada u Osijeku povećana za 15 do 20 posto

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.02.2019. 8:53 
Naslov:  Komunalna naknada u Osijeku povećana za 15 do 20 posto
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon dužeg izbivanja zbog bolesti, na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Osijeka pojavio se gradonačelnik Ivan Vrkić, a sjednicu je obilježila rasprava o komunalnoj naknadi.

Naime, Osječani su dobili povećanje komunalne naknade u prosjeku za 15 do 20 posto. Povećanje je obrazloženo činjenicom da ona nije mijenjana 18 godina, a potrebe grada su velike, posebice na rubnim dijelovima grada, istaknuo je Vrkić.

Koliko će konkretno komunalna naknada otići „gore“ ovisit će o zoni u kojoj stanovnik Osijeka živi. Na primjeru stana od 60 m2 komunalna naknada u 1. zoni s 35 ide na 42 kune; u drugoj zoni poskupljenje je minimalno - s 33,37 na 33,60 kn, dok će se u trećoj zoni komunalna naknada povećati s 27 na 33,60 kn.

Ovo povećanje donijet će Gradu oko 10 milijuna kuna koje će se iskoristiti za obnovu i sanaciju infrastrukture. Samo obnova dva mosta koštat će milijun kuna, a tu je i obnova nathodnika na željezničkom kolodvoru, obnova neasfaltiranih cesta i staza, kanalizacije... S druge strane, dio tih sredstava ići će gradskim četvrtima i mjesnim odborima za osnovnu komunalnu infrastrukturu.

Ponovno je aktualizirano i pitanje o poskupljenju odvoza kućnog otpada, na što je direktor Unikoma Davor Vić podsjetio kako je to zakonska obveza koju je potvrdilo ovo isto Gradsko vijeće. Vić tvrdi da su cijene porasle tek za 50% građana te da, unatoč tome, Osijek ostaje najjeftiniji u ovom dijelu Hrvatske.

Vijećnici su također usvojili prijedlog odabira ponuditelja za kupnju zemljišta na Pampasu. Na natječaj je stigla samo jedna ponuda, ona obitelji Vekić, koja će na tom prostoru u naredne dvije godine izgraditi moderni teniski kompleks. Gradonačelnik je podsjetio kako je to još jedan dokaz koliko se mijenja vizura Retfale obzirom da se na tom istom prostoru grade i I. gimnazija te stadion NK Osijek.



Na aktualnom satu razgovaralo se i o rezultatima prošlogodišnjeg Adventa za kojeg će se, po svemu sudeći, natječaji ubuduće raspisivati već u travnju, o ne-obnavljanju derutnih pročelja sa zgrada u središtu grada s kojih otpadaju dijelovi te o uređenju parkinga u rupi u Šamačkoj ulici.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: