Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Peto izdanje osječkog Adventa završilo je s posljednjim danom prošle godine, pa smo iskoristili priliku kratko popričati s programskim savjetnikom manifestacije, Ivanom Kristijanom Majić, kako bismo čuli kakvi su njegovi dojmovi o manifestaciji koja je za nama.

Majić je odmah na početku istaknuo kako su organizatori Adventa u Parku iznimno zadovoljni konačnim rezultatom, posebice ako se uzme u obzir da su imali tek dva tjedna za pripremu i organizaciju Adventa uslijed kašnjenja s objavljivanjem natječaja i nepoznanica oko nove lokacije, o čemu smo pisali prošle godine.

Nova lokacija u Parku Kralja Petra Krešimira, preko puta Sokolskog doma, pokazala se jako dobrom. Posjećenost je bila na razini prethodnih izdanja, a ono što organizatore najviše ohrabruje jest činjenica da je sve više gostiju iz drugih hrvatskih gradova koji su vikendima dolazili u Osijek na Advent, a iz godine u godinu raste i broj gostiju iz susjedne Mađarske.

Na pitanje zašto su se odlučili na park, Majić je odgovorio kako je Tvrđa bila lijepa lokacija, ali u njoj živi iznimno malo stanovnika te je posjećenost, pogotovo radnim danom, daleko bolja na lokacijama koje su frekventnije- kako u gradskom središtu, tako i u parku. Park je bio i jeftinije rješenje jer se nisu morala dovlačiti drvca kojih tamo ima u izobilju, a i blizina trafostanice osiguravala je dovoljne količine struje za neometano održavanje svih sadržaja.

Na pojedine kritike kako je razdvajanje Adventa bilo nepotrebno, Majić je odgovorio kako su se oni prijavili po objavljenom natječaju i izabrani za organizaciju središnjeg dijela programa Adventa, u parku, dok je za organizaciju programa Božić u Tvrđi izabran AK Slavonija. Na natječaju su izabrana još dva prijedloga, na još dvije lokacije- u Ribarskoj ulici u centru i kod Mačkamame, ali su organizatori tih programa odustali prije početka. Njegov je osobni stav da Osijek za sada nema dovoljno kapaciteta za više lokacija Adventa, no ove godine su se rukovodili po natječaju koji je bio raspisan.

Majić je zadovoljan i što se s relativno malim sredstvima uspio napraviti zanimljiv i bogat glazbeno-umjetnički program koji je trajao cijeli prosinac i ponudio je mnoštvo sadržaja za sve od 7 do 77 godina. Inače, ukupni troškovi manifestacije iznosili su između 600.000 i 650.000 kuna, od čega su Grad i TZ izdvojili oko 30%, a ostalo su namaknuli sami organizatori kroz sponzore, najmove od štandova itd.

Što se planova za budućnost tiče, Majić smatra kako Advent ima potencijal za daljnji rast te će predložiti Gradu da iduće dvije godine manifestacija ostane u Parku, a uz pravovremeno raspisivanje natječaja, više vremena za organizaciju i, naravno, ovisno o sredstvima na raspolaganju, Advent se može podići na viši nivo i nastaviti se potvrđivati kao jedan od prepoznatljivih brendova Osijeka i cijele Slavonije, zaključio je Majić, zahvalivši se na kraju svim Osječanima i gostima koji su posjetili Advent i podržavali ga.

Tekst: Osijek031.com
Foto: Dora Suk i Antonela Martinčević/Foto-arhiv031


 Stranica prilagođena ispisu

Porculanski kobalt tan...
Na prodaju zenke PATUL...
Izdajem prvi i drugi s...
Nekorištena kožna torb...

Moj profil

Korisničko ime:
Lozinka:


Zaboravljena lozinka
Novi korisnik!

Posjetitelji

Ukupno online:139

Registrirani online (1): Redakcija 031


Objektiv031

Hotel Osijek