Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Gradsko vijeće donijelo odluku o osnivanju IT parka u Gackoj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2018. 20:54 
Naslov:  Gradsko vijeće donijelo odluku o osnivanju IT parka u Gackoj
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je održana posljednja ovogodišnja sjednica osječkog Gradskog vijeća. Zbog izostanka gradonačelnika Vrkića uslijed liječenja u bolnici, s dnevnog reda je izbačena točka pitanja i prijedloga vijećnika, pa je sjednica trajala rekordno kratko – svega sat vremena.

Najvažnija odluka svakako je ona o osnivanju Poduzetničke zone - IT parka. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš istaknula je kako je cilj gradnje IT parka privlačenje ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta u IT sektoru. IT park će se nalaziti u Gackoj ulici, idejno je rješenje gotovo, a u tijeku su izrada parcelizacijskog elaborata te izračun prava građenja.

Gamoš je istaknula kako će Grad Osijek u poduzetničkoj zoni izgraditi svu potrebnu infrastrukturu te poslovnu zgradu za male IT tvrtke. Iako je u početku procijenjeno da će ta zgrada biti površine 3000 četvornih metara, anketa provedena među IT tvrtkama pokazala je da to neće biti dovoljno, već će budući objekt biti površine od oko 5000 kvadrata.

Kako smo najavili, gradski vijećnici su izglasali raskid ugovora između Grada i trgovačkog društva „Pauk Osijek“ zbog čega će se morati izabrati novi koncesionar za premještanje nepropisno parkiranih vozila.

Gradski su vijećnici također potvrdili izbor Dražene Vrselje za intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku te su razriješili dosadašnjeg intendanta Božidara Šnajdera koji odlazi u mirovinu. Vrselju su već potvrdili vijećnici županijske skupštine kao drugog vlasnika HNK, a odluku o njezinu imenovanju treba još potvrditi i ministrica kulture.

Na novinarsko pitanje o gradonačelnikovom zdravstvenom stanju, predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega odgovorio je kako je ono stabilno te se očekuje kako će Vrkić kroz nekoliko dana biti pušten kući.



[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]







Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: